Първоначално изпратено от bcon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж сега аз си взех 5 месечната топ лихва и сега мигрирам на четворна по голяма след 6 месеца средно 250 евра чисто ще взимам месечно с 0 риск
Някой беше споменал Елана като възможност за купуване на ДЦК. Видях имат едни ДЦК в евро с матуритет след 3 години и половина на 4,67 %.
Доларовите ми се струват твърде рисковании заради валутните колебания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеНа банките бизнеса им е да дават пари и да прибират лихви. Нямат еспертиза да управляват бизнеси. Банката може да инвестира в някакъв фонд , който управлява имоти , но самата банка няма как да управлява имоти. Кой ше го направи, чиновника на гишето ? Дори да се наложи банката да си търси пари по необслужени кредити, обезпечени с имоти, тя не е собственик на имотите, урежда продажбата им, взима си дължимото и останалото връщат на собственика, Как така банката ше задържа и управлява имот оценен от самата нея и то преди време ? Ами ако цената се е променила ? И как се процедира например при кредит за 300к обезпечен с апартамент за 350к, ако кредита е изплатен на 80% ? Банката почва да "експлоатира" апартамента заради невърннати 60к ?
- Искам да изтегля депозита си. В рубли, моля.
- Съжалявам, другарю, но последният клиент взе всичко. Но имаме страхотно предложение за един двустаен в Обеля!
- Страхотно! Взимам го! Аз толкова време пестя и се оплаквам по форумите!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
С депоззит през 2023та да се фалиш е смех на квадрат !! При това икономист човек да се Фали ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Виж сега аз си взех 5 месечната топ лихва и сега мигрирам на четворна по голяма след 6 месеца средно 250 евра чисто ще взимам месечно с 0 риск
С облигациите имаш някаква доходност и накрая главницата ти е гарантирана, но реално как ще запазиш стойността на парите когато официалната инфлация е 7-8 %, а купона е 5 или по-малко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеКупуват евтино активи за да ги експлоатират.Last edited by segato; 14.03.2023, 02:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Не знам какво са купували банките в Гърция, но това не е причина да купуват в България. Ако все пак се опитваш да обясниш евентуалналната покупка в България с това , че е имало ( може би) някакви покупки в Гърция, следва въпроса защо са купували в Гърция. Това за монополната среда, го забрави,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ти само го критикуваш, но като те бъзне какво си взел срещу инфлацията си доста уклончив - та не мисля, че е редно да влизам в подробности, но сетъпа му е с много нисък риск (минимален) и му дава относително добра ликвидност. повече не е редно да коментирам.
ПП По повод Фаленето ,че се печели от депозит при инфлация 20% , ми кво да ти кажа , трагикомедия , трагикомедия е и заливането на форума със спам....ала майк флорида . Да е бот да го разбереш ама то "жив" човек .....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
С депоззит през 2023та да се фалиш е смех на квадрат !! При това икономист човек да се Фали ...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
А защо европейските банки изкупиха активи свързани с Гърция по време на охито докато им бяха блокирани парите? Купуват евтино активи и после тея активи ще ги експлоатират докато съживяват(или задлъжняват) икономиката. Веднъж като имаш критична маса активи никой няма да посмее да заеме позиция срещу теб защото може да продадеш и да фалираш конкуренцията, но реално си строиш монополна среда. В Гърция имотите не се притежават от Гърци. Притежават се фирми със чуждо финансиране, поне по-апетитните.
Коментар
-
..В САЩ оценките бяха само 4% под върха преди да почнат фалитите заради ипотеки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Защо европейските банки ще купуват активи свързани с НИ в България ???? Една смислена причина ми кажи.
Коментар
-
Не си прав. Фалиралите банки ще бъдат ликвидирани и техните активи (имоти) ще бъдат изкупени от наши хора, чужди банки, фондове или ЕЦБ, които нямат зор да продават ами по скоро ще ги експлоатират като актив. Това е добрия случай. В по-лошия ще е като КТБ - виваком и техномаркет бяха продадени на безценица на съмнителни мафиотски компании и на свободния пазар не остана абсолютно нищо. Та една такава операция може да не остави свободни жилища, зависи как се направи. Трилионите си седят и чакат.
Най-вероятния вариант е ЕЦБ да спаси банките от еврозоната, българските да фалират и Европа да изкупи всичко с напечатани евра. Аз ако имах парите това щях да направя и всеки лешояден фонд ще се радва да е част от това.
Коментар
-
В България от 10 години само в 5 е имало нещо подобно на ценова стабилност, инфлацията, цени на имоти, заплати са изцяло непредсказуеми и политически мотивирани без пазарна оценка на нищо. В условия на ценова нестабилност всякакви оценки са напълно произволни. Така че гаранция ти давам че оценките са грешни.
Не приемам теорията че трябва 30-40% да са грешни. В САЩ оценките бяха само 4% под върха преди да почнат фалитите заради ипотеки. От къде изкара 30-40%? Вярно че в БГ банките са по стабилни, замразяват средства и даже има толеранс в обществото за по 6 месеца ваканция (КТБ), НО вече има алтернативи. Револют смля българските банки сред заможното население и младите. Ако го направят този номер повече няма да видят нов клиент. Единствения източник на нови клиенти в момента по банките е кредитни контракти със задължение да превеждаш заплата. Спре ли кредитирането никой няма да се нахендри на високите такси, бъгавите аппове и обирджийското превалутиране.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако е купил имот през пиковата 2022-ра - колко повече ще печели?
ти да не си купил 20 тона кашкавал?
тогава си защитен от инфлацията
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар