If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами ного пъти съм го писал, че в някаква степен съчувствам на отишлите да гастеруват. В масовият случай са го направили не от добро / финансово/ положение у нас и с надеждата , че там ще изкарат кеш и изкупят Вазов...Обаче греда - оказа се че у нас доходите и спестяванията се вдигнаха не толкова бавно и съответно имотите цени....И сега ко става след 15 години гърбене и слугуване на Запад требе с Кавръка да се състезават за двустайна панелка в Красна.... Не е честно някак си...ама тва е....понякога требва не само кеш , а повече гоуеми топки и да се действа, а не да се слушат лавандулопроизводители :-)[/QUOTE]
Тъй е,
Трябва да се слушат само мъдрите и практични съвети.
Според мен и през 2004 г., 2008 г., 2011 г. и 2015 г. не беше кой знае какво за една двойка и дори за сам човек да си изтегли кредит и да изплати един двустаен, ако има сигурна работа и добра финансова култура. Няма да поддържа кола и ще си осребри наследството (някоя нива, къща в провинцията или други неща). Но ще има апарт и ще го ползва цял живот.
Обаче от гастер до гастер има голяма разлика.
Аз знам за мъже шофьори на 30+ и на 40+, хубави заплати вземат в ЕС, единят има собствен тир и си купи много хубав нов апарт с гараж. Има и висше, но не го практикува. Конкретно международните шофьори печелят добре, особено ако работят за себе си.
А българи и румънки се усмихват от витрините от улицата на греха в Брюксел и Амстердам и са в едно унизено положение.
Сега да видим кой колко е наред с психиката: Нашия любимец джони призна, че пише в темата само защото е повел война срещу брокерите. Доколкото знам в темата пишеше само 1 брокер и той не е писал от поне 2-3 години. Т.е. жоннката води война реално срещу никой. В какво се изразява войната му: В наизустяване на обяви за продажба на имоти. Никой брокер не е в състояние да рецитира 1000+ обяви, даже се съмнявам дори Chat GPT да има толкоз изкуствен интелект.
Не би трябвало да се шегуваме с жонката, защото знаем, че живота в чужбина не е никак лесен и е нормално човек да получи психически отклонения в даден момент. Затова се извинявам на жонката за това че си позволих да му разкрия лъжите. Сори жонка!
Ами ного пъти съм го писал, че в някаква степен съчувствам на отишлите да гастеруват. В масовият случай са го направили не от добро / финансово/ положение у нас и с надеждата , че там ще изкарат кеш и изкупят Вазов...Обаче греда - оказа се че у нас доходите и спестяванията се вдигнаха не толкова бавно и съответно имотите цени....И сега ко става след 15 години гърбене и слугуване на Запад требе с Кавръка да се състезават за двустайна панелка в Красна.... Не е честно някак си...ама тва е....понякога требва не само кеш , а повече гоуеми топки и да се действа, а не да се слушат лавандулопроизводители :-)
п.п.
Отричането на фактите ще е до последно - нямам никакви съмнения!
Добре де :-) фактор са и у нас...ама много по-слаб в сравнение с 70-80% ипотечни пазари
Освен тов бамките у нас не те случат за лихвите....и що ли да го правят при рекордни печалби....:-) Остров на банковата стабилност също :-)
Сега да видим кой колко е наред с психиката: Нашия любимец джони призна, че пише в темата само защото е повел война срещу брокерите. Доколкото знам в темата пишеше само 1 брокер и той не е писал от поне 2-3 години. Т.е. жоннката води война реално срещу никой. В какво се изразява войната му: В наизустяване на обяви за продажба на имоти. Никой брокер не е в състояние да рецитира 1000+ обяви, даже се съмнявам дори Chat GPT да има толкоз изкуствен интелект.
Не би трябвало да се шегуваме с жонката, защото знаем, че живота в чужбина не е никак лесен и е нормално човек да получи психически отклонения в даден момент. Затова се извинявам на жонката за това че си позволих да му разкрия лъжите. Сори жонка!
......... Факт е че има няколко страни където цените падат / основно разчитащи на ипотечки/, ама в целият свят посмали малко.... По света има само ЗАБАВЯНЕ на ръста.... У нас е същото към момента защото ипотечките не са фактор за пазара...., а и те не са мръднали кой знае колко към момента и без това.... А принтера е зареден с мастило.... много мастило.....
п.п.
Отричането на фактите ще е до последно - нямам никакви съмнения!
Песи, песи... 1 (една) вярна прогноза нямаш, нито една, даже половинка нямаш!
1. Инфлацията (уж заради нея щяха да се дигат и имотите), ми тя расте, ама имоту - не.
2. Парите в бамките - увеличават се (станаха 130 млрд), ама в имоту не хОдят.
3. Мастилото, ми заредиха го, и напечатаха ени 300 млрд. (цък) ама пак и стотинка не отиде в имоту.
Така ли е? Така е!
Не ме бива по прогнозите и затва карам на сигурно....тула :-)
Нали виде у статията 9% годишен ръст средно за света...Не знам колко зле са имотиту....Май не много :-) Преди се дигаха по 4-5% на година средно... Начи инфлацията изглежда е помогнала леко.....
Бетерчо като виден коняр :-) предполагам ти е ясно, че след като кешовата наличност се увеличава по-бързо от нещата дето мое да се купят с нея то цените им се увеличават....требе да има съответствие между двете....Имотиту не правят изключение освен с леките колебания като времева актуализация... Ама тва не е проблем....
Ми нямат, на 1000 евра продадоха половината на картинка, другата половинка си стои от 6 месеца без почти никакви продажби. Виж сайта колко стоят и чакат клиенти, и още много ще има да чакат.
Не разчитай на сайта много.... От собствен опит мога да ти кажа, че строителите не си дават много зор да ги ъпдейтват и ми се е случвало поне 5 пъти да звъня за нещо което е свободно на сайта, ама по телефона е продадено....
А иначе тези специално едва ли имат зор да продават повече...особено на промо....При половината продадени на картинка са на нула / себестойността им е значително по-ниска от другите защото са производител/вносител на бая строителни материали/....
От тук ще продават само ако имат кешов зор за нещо....
А принтера е зареден с мастило.... много мастило.....
....
Песи, песи... 1 (една) вярна прогноза нямаш, нито една, даже половинка нямаш!
1. Инфлацията (уж заради нея щяха да се дигат и имотите), ми тя расте, ама имоту - не.
2. Парите в бамките - увеличават се (станаха 130 млрд), ама в имоту не хОдят.
3. Мастилото, ми заредиха го, и напечатаха ени 300 млрд. (цък) ама пак и стотинка не отиде в имоту.
Ъхъ....
Знаем че нищо не си купил във Вазов. Никой не се съмнява в това.
Ама се чудя колко човека си спасил след като от началото на спасителната ти акция преди няколко години цените може да се каже че са се удвоили....
Невероятно спасение и само Берти мое да ти е конкуренция :-)
Факт е че има няколко страни където цените падат / основно разчитащи на ипотечки/, ама в целият свят посмали малко.... По света има само ЗАБАВЯНЕ на ръста.... У нас е същото към момента защото ипотечките не са фактор за пазара...., а и те не са мръднали кой знае колко към момента и без това....
А принтера е зареден с мастило.... много мастило.....
Отбележи внимателно първият ми пост - в квартала има 3 парцела / малки/ за които знам, че искат да се строи / единият е на любимият ми инвеститор/ и общината ги спира административно....мисли.....
ПП Малко старо ама само чети https://www.investor.bg/a/534-novini...lishta-v-sveta
акар че цените на жилищата на градско ниво показват по-силен среден ръст от 9%
Е това е ''спада'' щото 9% е по-малко от инфлацията....
Недей ,че сега ще дойде Ники да ти се скара , че не виждаш орънЯ под краката си !
По-скоро при теб я има. Аз лично не бих си представил да си съсипя от работа здравето в щатите 30г. и след това да се върна в Родината и с изненада да разбера, че една двустайка в Столицата е на цената на всичките пари, които съм събрал за да започна бизнес. Ако, съм на твое място, веднага бих започнал да оплювам нереално високите цени в една неуредена, като инфраструктура европейска столица. Ако, не съм прав, поправи ме....
Минавам само набързо да маркирам неколко комични монумента от последните стотина страници.
Първо с най-важното - ДОБРЕ ДОШЪЛ на Конан Варварина....Шъ биде гоуема касапница за БДЖ мечти до към 2039 евентуално дано да не е 2049....
После - по днешната ми справка цените са на връо...Още 1 % за последните неколко седмици....Не е много...ама за годината не е и малко...Поне е по-малко от инфлацията....за успокоение....
Броят обяви стремглаво фърфи НАДОЛЕ...Минимум от година насам.... Уж се строи, а обяви нема....Е освен на 6К сто годишни цетрирани боклуци....Ако сакаш.... Дори и картинки почна да НЕМА....
Лошо...Седларов.....лошо.... Май го упуснах тоя влак и ще требе да инвестирам кеша за акъл на чаветата..ката язе съм немал.......ама толко кеш как се арчи....
Чувам у кръчмата за некви администартивни истории и мизерии и проблеми ори купуване / банки, доказване на кеша и т.н../ Заплатката сигурно е по-наясно, но нещата не са на добре.... освен ако не купуваш с 90% ипотечка...Само тогава нема те закачат....Начи не само, че е скъпо, ама ти опъват нервите и дори да моеш да си го позволиш / казват държавата закъсала за пари и щяла да мори средната класа докато не я обедни и направи наемател/. Кой има по неко леф по шофьорки или кон'е да му мисли как ще го вкарва в реалният материален тухлен свят...:-) Туй ще става все по-трудно.... Явно затва Бетерчо вече предлага замяна за на вакуум за тула ...Ма къ да стане туй нещо ?! Кой иска да земе нищо и да даде най-тежкото нещо ?!
Също в лръчмите казват и че разрешитените почнали да се спичат...., ако не се отчетеш коректно..., ама се чакат изборите...Не се знае на кой....Шоу.... До тогава замръз
Чета , че некъв многоимотен отвъдокеански гастер се превъзбудител у темата / още 1 дето не знае колко имоти има под възглавницата/ като Замаушката и само Берти плаща повече от него по кръчмите/... Не съм виждал по-голяма ПРОДЪЛЖАВАЩА некомпетентност от Фениксчо насам / а бе къде е Фениксчо икономическият публицист в световните журнали/ Мале колко мъка има по тоя свят..... От друга страна щом е възможно с подобни качества човек да успее в Щатите начи това наистина е страната на мечтите .....
Що му е на тоя чиляк да аби толко време у нашата тема вместо в Канкун , Дриско и Пица акъЛо не ми го побира / малко е/ Тва е яко садо-мазо. Да одиш да се набутваш на място дето НИЩО не ти харесва, и като имаш вече имоти които нема на кой да разкараш поради демографията.... и да искаш още.... Що са ти ?!?!? Само Жонката го бие в тая посока щото той е форумна обявна енциклопедия . Знае на изуст поне илядо обяви, бил е на огледи на 500 от тях / това докато е в Мюних/,,,, Не мога да си представя с какви познания щеше да е на тема Софийски имоти, ако поне малко му харесваше България и София и седеше у нас....Направо се замислих дали не е форумен имотен бот дето обхожда сите обяви....
Чудя се тея гастери не се ли научиха, че с писане на глупотевини нема да свалят цените. Като не им харесва тък да взимат където им харесва и е изгодно.....Никога през живота си не съм купувал нещо насила....и което не ми харесва....
ПП Имам близък роднина който си купи миналата година жилище в Женева / от Радомир там представяте ли си/ Нема да споменавам цифри щото са умопомраителни / 7 цифри за нищо, а ремонта е 6-цифрен досега/. И не , нема да се върне в Радомир. Там дохода му е много над тукашният възможен...Хубаво е много казва...ама СКЪПО.... Замислял се като Дури да си купи в близка Франция..., ама реши да е в Швейцария....Не случайно половината Швейцарци са НАЕМАТЕЛИ.
Иначе казано, ако този ГРЪМОГЛАСЕН математик, роден в преобладаващо ромски град, е продал през далечната 2017г., на 200 000лв., в момента имота, който е продал е на 400 000лв. Велик математик, вафла-трепач!
На тези не съм им фен хич, нито на мястото, нито на идеята , още по-малко на цените... Гледах ги още от тъмно зеленото, ама как реши, че нямат продажби ?
Ми нямат, на 1000 евра продадоха половината на картинка, другата половинка си стои от 6 месеца без почти никакви продажби. Виж сайта колко стоят и чакат клиенти, и още много ще има да чакат.
Коментар