Първоначално изпратено от facingthesun
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение
Като няма да има срив защо не купиш имот, нали и лихвите са ниски? Какво те спира? Или и ти дебнеш дебела отстъпка?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеЩе, когато и ако- хайде стига вече, излагате се. В този форум се чака срив от 2017 та. Срив, очевидно, няма.Тъпо е но го приемете най сетне
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеСамо че колегата предвиждаше голям спад в цените. Спад в цените не се наблюдава на този етап, защо така, колега? Няма и покачване на лихвите. Човек не винаги познава, какво да се прави, който купил, купил, трябва наематели да има.
Коментар
-
Ама защо се сърдите на цените, това е пазар. И на мен не ми харесва да са високи, защото искам да купя кеш, не ми достига, а не ми се взема кредит. Като се цупим и като недоволстваме, пазарът няма да съборим, мисля, че за 10 години писане трябва да сме го разбралиLast edited by facingthesun; 24.02.2023, 10:46.
- 3 Харесвания
Коментар
-
един въпрос на който моля да ми отговорят само повишители
колко бихте дали за това
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8yw817&f1=1
това е обява пусната от агенция, рекламирана даже... недоумявам кой и как съветва тези хора или просто се правят на луди, за да помпат цените и пласират евтинко зелено.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение
Колега, ти ако за Laconic твърдиш, че е злобен си тотално спрял! Той е най-компетентния коментиращ тук, като анализите му са точни и последователни. А на теб вече тотално са ти свършили аргументите и почваш със заяжданията...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
Ох, че си озлобен.
Ти като си компетентен, какво купи, какво отдаде под наем и с какво изобщо допринасяш за икономика/оборот?
До калкото помня дори не си в България, защо изобщо се вълнуваш?Last edited by ВМПП; 24.02.2023, 02:36.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз докато бях в БГ си декларирах всичко - тогава бях задал писмен въпрос до тях и ми бяха отговорили с недомлъвки, че трябвало. После ми звъняха да питат що съм ги бил декларирал - не били дялове в чуждестранни дружества. Точно тук идва трудната част - не е много ясно дали притежаваш дялове в нещо си или не. Редно е просто да се гласува една точка в закона, която да изясни този въпрос, за да няма питанки.
Относно продажбата - ако е на европейска борса, не е облагаем доход, който може да се декларира доброволно, но не си длъжен. И пак - пита се дали е станало на борса или чрез директна търговия, тъй като често има включени маркет-мейкъри (например Баадер Банк за борсата Gettex). Ако си купил от мейкъра, било директна търговия, съответно облагаем доход. Ако е на борсата - необлагаем. Хем така, хем иначе. Пълно безумие е този закон, писан от некадърни БГ депутати, които нямат идея за какво иде реч, като изобщо не е осъвременен спрямо днешните възможности за търговия. Всичко е на ниво търговия през 90те - отиваш при брокера X, попълваш 1 кило хартии и след 1 седмица си вземаш документ от депозитара.
Естествено, дали да има хартиени бюлетини или не е по-важно за 240-те малоумника от подобни въпроси.
Излиза, че при "борси" може да искаш да си честен, но да изгориш.
А при дългосрочен наем имаш 2 варианта:
1. НЕ декларираш и си носиш отговорност, ако...
2. Декларираш и плащаш приход минус признати разходи * 10% и не моАт ти кажат нищо...Все ако покриеш сумата за ДДС трябва да го мислиш.
ПП Радвам се, че с Радев всичко е наред, и аз си падам бриджьор, но олекнал напоследък
Коментар
-
https://i.stuff.co.nz/life-style/hom...r-survey-shows
Години, Години спад в Нова Зеландия ,а след това ,не се очаква ръст..Защо така ?
България остров на стабилността..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПредполагам, че можеш и в Пейпал да прехвърляш? ... или?
За ЕТФ-ите аз знам така: ако са дивидентни - декларираш, ако са акумулиращи - не.
Вторите - чак при продажба (и то ако си на печалба).
Относно продажбата - ако е на европейска борса, не е облагаем доход, който може да се декларира доброволно, но не си длъжен. И пак - пита се дали е станало на борса или чрез директна търговия, тъй като често има включени маркет-мейкъри (например Баадер Банк за борсата Gettex). Ако си купил от мейкъра, било директна търговия, съответно облагаем доход. Ако е на борсата - необлагаем. Хем така, хем иначе. Пълно безумие е този закон, писан от некадърни БГ депутати, които нямат идея за какво иде реч, като изобщо не е осъвременен спрямо днешните възможности за търговия. Всичко е на ниво търговия през 90те - отиваш при брокера X, попълваш 1 кило хартии и след 1 седмица си вземаш документ от депозитара.
Естествено, дали да има хартиени бюлетини или не е по-важно за 240-те малоумника от подобни въпроси.Last edited by ejonny2376; 23.02.2023, 23:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеЕдна дебитна карта в чуждата банка, където ти е депото и си пазаруваш в софийския Лидъл колкото си искаш. Затова е хубаво човек да е поживял навън, да има тук-там по някоя сметка отворена.
Мен НАП ме дразнят най-вече с некомпетентните си служители и с неясните критерии за попълване на декларациите. Примерно дали ЕТФ-ите трябва да се декларират или не си остава въпрос на тълкувание и зависи от менопаузата на лелката, която ти гледа документите. Както навсякъде, и тук изоставаме с 20 години от развитите държави. А инспекторите си плащат ДМС-тата от глобите. които налагат - съответно и имат стимул да се заяждат за глупости, вместо да увеличават събираемостта за бюджета, което им е работата.
За ЕТФ-ите аз знам така: ако са дивидентни - декларираш, ако са акумулиращи - не.
Вторите - чак при продажба (и то ако си на печалба).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Една дебитна карта в чуждата банка, където ти е депото и си пазаруваш в софийския Лидъл колкото си искаш. Затова е хубаво човек да е поживял навън, да има тук-там по някоя сметка отворена.
Мен НАП ме дразнят най-вече с некомпетентните си служители и с неясните критерии за попълване на декларациите. Примерно дали ЕТФ-ите трябва да се декларират или не си остава въпрос на тълкувание и зависи от менопаузата на лелката, която ти гледа документите. Както навсякъде, и тук изоставаме с 20 години от развитите държави. А инспекторите си плащат ДМС-тата от глобите. които налагат - съответно и имат стимул да се заяждат за глупости, вместо да увеличават събираемостта за бюджета, което им е работата.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Според мен, за инвеститорите с малък капитал няма особено значение дали Интерактив снасят инфо на НАП или не. За малки суми кой ще тръгне да се занимава?
Виж ако някой с голям инвестиран портфейл не декларира съвсем нищо през годините, дори и без снасяне на инфо от брокера, ще има сериозни проблеми на по-късен етап.
Примерно инвестирал си 100к евра, след 7-10 години при благоприятно стечение на обстоятелствата инвестицията ти е набъбнала двойно и решиш да я харчиш в бг - как ще оправдаеш произход на средства за получаваните от чужбина преводи?!
Първо банките ще те подпукат за произход на средствата, ако не им предоставиш смислено обяснение откъде и защо идват, веднага ще светнеш в червено в списъците им, ще те набедят като потенциален перач на пари, и внезапно ще ти пратят нап, конпи, данс да те разкостят...
Мен НАП ме дразнят най-вече с некомпетентните си служители и с неясните критерии за попълване на декларациите. Примерно дали ЕТФ-ите трябва да се декларират или не си остава въпрос на тълкувание и зависи от менопаузата на лелката, която ти гледа документите. Както навсякъде, и тук изоставаме с 20 години от развитите държави. А инспекторите си плащат ДМС-тата от глобите. които налагат - съответно и имат стимул да се заяждат за глупости, вместо да увеличават събираемостта за бюджета, което им е работата.Last edited by ejonny2376; 23.02.2023, 22:47.
Коментар
Коментар