IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
    В България банките са пълни с пари ,така че надали скоро ще се вдигнат лихвите по кредити и депозити. Миналата седмица ми предложиха потребителски кредит доста изгодно,та може и да се възползвам. Не е удачно сравнението с други държави, щото Ганьо е спестител, а не потребител и банките нямат изгода да вдигат лихвите по депозитите.
    Не казвам ,че това ще се отрази на цените на имотите, но не виждам как ще се повишават лихви по кредити и депозити.
    Общо взето аз вече се отказах да правя предположения за развитието на пазара, щото психиката на българите е такава,че и 600 лв заплата да получават пак ще пестят.И ще набиват парите в тухли или в банките.
    потребителския стандартен ли е като % за банката
    или са го пипнали малко?

Коментар

• В България банките са пълни с пари ,така че надали скоро ще се вдигнат лихвите по кредити и депозити. Миналата седмица ми предложиха потребителски кредит доста изгодно,та може и да се възползвам. Не е удачно сравнението с други държави, щото Ганьо е спестител, а не потребител и банките нямат изгода да вдигат лихвите по депозитите.
      Не казвам ,че това ще се отрази на цените на имотите, но не виждам как ще се повишават лихви по кредити и депозити.
      Общо взето аз вече се отказах да правя предположения за развитието на пазара, щото психиката на българите е такава,че и 600 лв заплата да получават пак ще пестят.И ще набиват парите в тухли или в банките.
      Last edited by Vergil1975; 26.02.2023, 12:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Преди време бях попадал на анализ относно смяната на паричните политики.Когато реално банките почнат да вдигат лихвите масата от хора до такава степен са свикнали с евтиния кредит че не могат да осъзнаят че вече се намират в друга среда.Това се наблюдава и в момента в целия свят.Ако си направиш труда да видиш в миналото как са се движили нещата ще видиш една и съща ситуация ,вдигане,вдигане после задържане докато икономиката не сгънат и после намаляване ,като в годините на намаляване цените падат само надолу.Обаче има и друг момент ,заради войната в Украйна и изобщо цялата бъркотия в момента има сценарий да отидем в 70,те тогава следва 10 годишна стагнация .
        тогава да изчакаме и да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Моловете намалиха работното време, застояват иначе скъпи храни. Така ще е винаги в най-бедната държава в ЕС.
          Пазара на нови коли се насочва към спад до края на годината.Инфлацията е процес който е бурен но сравнително кратък,има бърз скок но и след това бързо пада.Риска е спирала заплати,цени който според мен не се реализира,защото беше планиран от гледна точка на риска

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ами нормално, историята с цените на храните вече придобива краските на нарочна спекула и психоза.
            Ядковите млека са по 2 евро в Германия, тук ги направиха 8.09 лв. Сирене за мазане Филаделфия е 5 лв., в Немско - 99 цента. Не коментираме яйцата въобще, дето ние си имаме производство и не калкулираме дори международен транспорт.
            Дано се разбере кой помпа цените - производителите, браншови картели, доставчиците или веригите. Щото докато си говорим за имоти, трябва да слагаме и какво остава за ипотеката, след като хапнеш.
            Производителите са докарани до просешка тояга (изкупите цени на мляко, зърно, горива са на предковидни нива), защото търговците налагат ниски изкупни цени, а стоката е непродаваема и се изхвърля, понеже се държи до последно на високи цени.
            Last edited by fred23; 26.02.2023, 11:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение

Това е ясно, месо от там не купувам. Мисълта ми беше, че досега толкова застояла стока там не бях виждал! Явно хората купуват все по-малко и не могат да си продадат стоката и за да не я хвърлят слагат намаление от 50%.
              Моловете намалиха работното време, застояват иначе скъпи храни. Така ще е винаги в най-бедната държава в ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

и после ли вече ще тръгнат да падат
                Преди време бях попадал на анализ относно смяната на паричните политики.Когато реално банките почнат да вдигат лихвите масата от хора до такава степен са свикнали с евтиния кредит че не могат да осъзнаят че вече се намират в друга среда.Това се наблюдава и в момента в целия свят.Ако си направиш труда да видиш в миналото как са се движили нещата ще видиш една и съща ситуация ,вдигане,вдигане после задържане докато икономиката не сгънат и после намаляване ,като в годините на намаляване цените падат само надолу.Обаче има и друг момент ,заради войната в Украйна и изобщо цялата бъркотия в момента има сценарий да отидем в 70,те тогава следва 10 годишна стагнация .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  https://www.telegraph.co.uk/property...e-coming-next/

Навлязохме в ледников период на имоти – ето какво предстои Купувачите и продавачите са в противопоставяне, като първите не са готови да се ангажират, докато цените не паднат, а вторите не желаят да намалят цените си

Имаме цяло поколение притежатели на ипотечни кредити, които почти не са виждали повишаване на лихвените проценти. Това ще бъде огромен шок за системата."
                  и после ли вече ще тръгнат да падат

Коментар

• https://www.telegraph.co.uk/property...e-coming-next/

Навлязохме в ледников период на имоти – ето какво предстои Купувачите и продавачите са в противопоставяне, като първите не са готови да се ангажират, докато цените не паднат, а вторите не желаят да намалят цените си

Имаме цяло поколение притежатели на ипотечни кредити, които почти не са виждали повишаване на лихвените проценти. Това ще бъде огромен шок за системата."

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

изпуска момента за какво
                      да вземе и да спре да мисли
                      да вземе FOMO и да се надъхва

преди да купя първата земя си казах и отнесох подигравки.

,
                      ПП Кавръчето е много гъвкав в последно време. Приятно съм изненадан.

Кажи каква реална възвръщаемост имаш от земята (без да смяташ капиталова), -5% на година?

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Месото им не е за купуване и без намаление, а на ръба на срока е за боклука
                        Това е ясно, месо от там не купувам. Мисълта ми беше, че досега толкова застояла стока там не бях виждал! Явно хората купуват все по-малко и не могат да си продадат стоката и за да не я хвърлят слагат намаление от 50%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Ами нормално, историята с цените на храните вече придобива краските на нарочна спекула и психоза.
                          Ядковите млека са по 2 евро в Германия, тук ги направиха 8.09 лв. Сирене за мазане Филаделфия е 5 лв., в Немско - 99 цента. Не коментираме яйцата въобще, дето ние си имаме производство и не калкулираме дори международен транспорт.
                          Дано се разбере кой помпа цените - производителите, браншови картели, доставчиците или веригите. Щото докато си говорим за имоти, трябва да слагаме и какво остава за ипотеката, след като хапнеш.
                          при НИ също се пробват с резки повишения, но и там е нужно потребление иначе промоции
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Колега, в четвъртък отидох до Лидл и ми направи впечатление, че цените на месо, риба и т.н са необичайно високи. Сутринта пак отидох да купя кроасани и гледам, че на почти всичкото месо и риба са сложили зелени етикети т.е срока на годност изтича и цената е надолу с 50%. Често пазарувам в Лидл и такова масово намаление на месо не нях виждал, явно хората просто не го купуват.
                            Месото им не е за купуване и без намаление, а на ръба на срока е за боклука

Коментар

Колега, в четвъртък отидох до Лидл и ми направи впечатление, че цените на месо, риба и т.н са необичайно високи. Сутринта пак отидох да купя кроасани и гледам, че на почти всичкото месо и риба са сложили зелени етикети т.е срока на годност изтича и цената е надолу с 50%. Често пазарувам в Лидл и такова масово намаление на месо не нях виждал, явно хората просто не го купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

е точно от бъртрам взима пример
                                и вече 5 поредни години изпуска момента
                                защото когато бъртрам казва, цените ще паднат, не купуайте
                                той самия купува зз
                                като каже, скачайте трупешката в импулса
                                акцията прави стабилно гмуркане
                                изпуска момента за какво
                                да вземе и да спре да мисли
                                да вземе FOMO и да се надъхва

преди да купя първата земя си казах и отнесох подигравки.

,
                                ПП Кавръчето е много гъвкав в последно време. Приятно съм изненадан.
                                Last edited by bertram; 26.02.2023, 01:29.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X