Първоначално изпратено от Laconic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение
Вдигане на лихвите с 1-2-3% няма да доведе до 40% спад на имотите. Само ако нещо много сериозно се счупи може да се стигне до нещо такова и пак е малко вероятно - много излишни пари има в системата сега, доста народ чакат да спаднат имотите за да напазаруват с готови пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
2009 цените на имотите паднаха с 40%!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е тя все пак е брокер, не банкер. Ясно е че и те слушат разни неща и си правят някакви изводи. Повечето си мислят, че познават пазара, защото работят от много години в бранша, само дето понякога едно си мислиш, че ще стане на базата на опит, а то става друго. Да не говорим, че ако си бил наоколо 2007-8ма няма как да не забележиш, че и тогава имаше бум на строителството, висока инфлация, ниска безработица, икономиката беше в разцвета си, а ЕЦБ вдигаше лихвите. Дали ще стане същото при кажи речи същите условия - ми може и да стане, може и да не стане, някой ако е толкова сигурен да си продаде имотите и да скъсява борсата.
Между другото имам позната която работи на относително висока позиция във фирма която има сериозно взимане даване с банките - изкупуват им лошите заеми, тя лично има кредит и очаква нейният личен заем да е нагоре с 1-2% до края на годината, не знам дали е обосновано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ама, нали нямаше да ги вдигат?!?
Между другото имам позната която работи на относително висока позиция във фирма която има сериозно взимане даване с банките - изкупуват им лошите заеми, тя лично има кредит и очаква нейният личен заем да е нагоре с 1-2% до края на годината, не знам дали е обосновано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение
Колега, ако купиш сега на ниска лихва, дали като банките вдигнат лихвите, то след 1 година лихвата ще ти е все така ниска?
Аз тия дни се виждах с една моя близка, която е инвестирала в апартамент и има доволно кредити. В хода на разговора започна да ме убеждава незабавно да купувам имот, че цените нямало да падат. Аз и казах, че ще купя, но когато лихвите тръгнат нагоре... Тя беше много учудена каква е логиката, но също така беше почти сигурна, че ако банките вдигнат лихвите, то това ще бъде САМО за новите кредите, а старите ще бъдат все така ниски (тя си мисли, че всички кредити са фиксирани).
Ето това е профила на средно статистическия инвеститор в имоти ..
Коментар
-
Нямам подписан валиден договор, но да кажем че съм в добри отношения с брокерката, както казах много приятна жена. Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките, защото цените нямало да паднат. Ще ходя до нея идните седмици, да си поговорим, така или иначе ми е на 5 минути от работата. В една от най-големите брокерски къщи в България работи, ще ми даде добра ориентация за пазара, при все че ми е ясно че на тях работата им е да продават имоти
Коментар
-
Нямам подписан валиден договор, но да кажем че съм в добри отношения с брокерката, както казах много приятна жена. Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките, защото цените нямало да паднат. Ще ходя до нея идните седмици, да си поговорим, така или иначе ми е на 5 минути от работата. В една от най-големите брокерски къщи в България работи, ще ми даде добра ориентация за пазара, при все че ми е ясно че на тях работата им е да продават имоти
Аз тия дни се виждах с една моя близка, която е инвестирала в апартамент и има доволно кредити. В хода на разговора започна да ме убеждава незабавно да купувам имот, че цените нямало да падат. Аз и казах, че ще купя, но когато лихвите тръгнат нагоре... Тя беше много учудена каква е логиката, но също така беше почти сигурна, че ако банките вдигнат лихвите, то това ще бъде САМО за новите кредите, а старите ще бъдат все така ниски (тя си мисли, че всички кредити са фиксирани).
Ето това е профила на средно статистическия инвеститор в имоти ..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Я си представи да живееш единствено от комисионни без заплата в края на месеца или какъвто и да било сигурен доход?
Не можеш да си представиш какви истории и фантазии и сериали ще разказваш на потенциалните си клиенти ?
а те нямат достатъчно опит да съчинят достоверна история
препоръка е
Коментар
-
Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките...
Коментар
-
Не можеш да си представиш какви истории и фантазии и сериали ще разказваш на потенциалните си клиенти ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
брокера от самото начало е разбрал, че е ударил гредата с накавръков
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Ти имаш ли активен договор с тях, подписал ли си нещо което е в сила в момента?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Толкова грубо, поприказвайте си на тривиални теми, как си правят сърмите или боядисват яйцата. Имота няма кой да го купипрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
На мен днеска за втори път ми звъняха от Делта 3 ,за някакви имоти на зелено в Младост от 1300 до 1450 квадрата беше цената Питам кой е строителя Иван някой си нещо от сорта ,айде чао..За втори път ми звънят
Коментар
Коментар