IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Инфлацията у нас ще умре по-бързо в сравнение с ЕС и САЩ и това ще изпари желанието за покупка! Сривът ще започне, когато тръгнат акциите!
    Ще ни вземат в ЕЗ тогава и пак всичко ще е нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от jore123 Разгледай мнение

Вдигане на лихвите с 1-2-3% няма да доведе до 40% спад на имотите. Само ако нещо много сериозно се счупи може да се стигне до нещо такова и пак е малко вероятно - много излишни пари има в системата сега, доста народ чакат да спаднат имотите за да напазаруват с готови пари.
      Инфлацията у нас ще умре по-бързо в сравнение с ЕС и САЩ и това ще изпари желанието за покупка! Сривът ще започне, когато тръгнат акциите!

Коментар

2009 цените на имотите паднаха с 40%!
        Вдигане на лихвите с 1-2-3% няма да доведе до 40% спад на имотите. Само ако нещо много сериозно се счупи може да се стигне до нещо такова и пак е малко вероятно - много излишни пари има в системата сега, доста народ чакат да спаднат имотите за да напазаруват с готови пари.

Коментар

Е тя все пак е брокер, не банкер. Ясно е че и те слушат разни неща и си правят някакви изводи. Повечето си мислят, че познават пазара, защото работят от много години в бранша, само дето понякога едно си мислиш, че ще стане на базата на опит, а то става друго. Да не говорим, че ако си бил наоколо 2007-8ма няма как да не забележиш, че и тогава имаше бум на строителството, висока инфлация, ниска безработица, икономиката беше в разцвета си, а ЕЦБ вдигаше лихвите. Дали ще стане същото при кажи речи същите условия - ми може и да стане, може и да не стане, някой ако е толкова сигурен да си продаде имотите и да скъсява борсата.

Между другото имам позната която работи на относително висока позиция във фирма която има сериозно взимане даване с банките - изкупуват им лошите заеми, тя лично има кредит и очаква нейният личен заем да е нагоре с 1-2% до края на годината, не знам дали е обосновано.
          2009 цените на имотите паднаха с 40%!

Коментар

Ама, нали нямаше да ги вдигат?!?
            Е тя все пак е брокер, не банкер. Ясно е че и те слушат разни неща и си правят някакви изводи. Повечето си мислят, че познават пазара, защото работят от много години в бранша, само дето понякога едно си мислиш, че ще стане на базата на опит, а то става друго. Да не говорим, че ако си бил наоколо 2007-8ма няма как да не забележиш, че и тогава имаше бум на строителството, висока инфлация, ниска безработица, икономиката беше в разцвета си, а ЕЦБ вдигаше лихвите. Дали ще стане същото при кажи речи същите условия - ми може и да стане, може и да не стане, някой ако е толкова сигурен да си продаде имотите и да скъсява борсата.

Между другото имам позната която работи на относително висока позиция във фирма която има сериозно взимане даване с банките - изкупуват им лошите заеми, тя лично има кредит и очаква нейният личен заем да е нагоре с 1-2% до края на годината, не знам дали е обосновано.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение

Колега, ако купиш сега на ниска лихва, дали като банките вдигнат лихвите, то след 1 година лихвата ще ти е все така ниска?

Аз тия дни се виждах с една моя близка, която е инвестирала в апартамент и има доволно кредити. В хода на разговора започна да ме убеждава незабавно да купувам имот, че цените нямало да падат. Аз и казах, че ще купя, но когато лихвите тръгнат нагоре... Тя беше много учудена каква е логиката, но също така беше почти сигурна, че ако банките вдигнат лихвите, то това ще бъде САМО за новите кредите, а старите ще бъдат все така ниски (тя си мисли, че всички кредити са фиксирани).
              Ето това е профила на средно статистическия инвеститор в имоти ..
              Шараните вече купиха, остаха само щуките!

Коментар

Нямам подписан валиден договор, но да кажем че съм в добри отношения с брокерката, както казах много приятна жена. Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките, защото цените нямало да паднат. Ще ходя до нея идните седмици, да си поговорим, така или иначе ми е на 5 минути от работата. В една от най-големите брокерски къщи в България работи, ще ми даде добра ориентация за пазара, при все че ми е ясно че на тях работата им е да продават имоти
                Искай отстъпка поне 20%, сега върви...комисионната можеш да я намалиш на 2%, ще се понацупи малко, но на третият оглед всичко ще е наред!

Коментар

Нямам подписан валиден договор, но да кажем че съм в добри отношения с брокерката, както казах много приятна жена. Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките, защото цените нямало да паднат. Ще ходя до нея идните седмици, да си поговорим, така или иначе ми е на 5 минути от работата. В една от най-големите брокерски къщи в България работи, ще ми даде добра ориентация за пазара, при все че ми е ясно че на тях работата им е да продават имоти
                  Колега, ако купиш сега на ниска лихва, дали като банките вдигнат лихвите, то след 1 година лихвата ще ти е все така ниска?

Аз тия дни се виждах с една моя близка, която е инвестирала в апартамент и има доволно кредити. В хода на разговора започна да ме убеждава незабавно да купувам имот, че цените нямало да падат. Аз и казах, че ще купя, но когато лихвите тръгнат нагоре... Тя беше много учудена каква е логиката, но също така беше почти сигурна, че ако банките вдигнат лихвите, то това ще бъде САМО за новите кредите, а старите ще бъдат все така ниски (тя си мисли, че всички кредити са фиксирани).
                  Ето това е профила на средно статистическия инвеститор в имоти ..

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Я си представи да живееш единствено от комисионни без заплата в края на месеца или какъвто и да било сигурен доход?
                    Не можеш да си представиш какви истории и фантазии и сериали ще разказваш на потенциалните си клиенти ?
                    прав си, но така са предимно обучаащите се брокерчета
                    а те нямат достатъчно опит да съчинят достоверна история
                    препоръка е

Коментар

Това което ми каза набързо по телефона е да гледам да купя нещо преди да вдигнат лихвите банките...
                      Ама, нали нямаше да ги вдигат?!?

Коментар

Я си представи да живееш единствено от комисионни без заплата в края на месеца или какъвто и да било сигурен доход?
                        Не можеш да си представиш какви истории и фантазии и сериали ще разказваш на потенциалните си клиенти ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

брокера от самото начало е разбрал, че е ударил гредата с накавръков
                          И как е разбрал брокера това? Да не би някой негов колега, който постоянно е във форума му е подсказал?

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение

Ти имаш ли активен договор с тях, подписал ли си нещо което е в сила в момента?

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Толкова грубо, поприказвайте си на тривиални теми, как си правят сърмите или боядисват яйцата. Имота няма кой да го купи
                              брокера от самото начало е разбрал, че е ударил гредата с накавръков
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

На мен днеска за втори път ми звъняха от Делта 3 ,за някакви имоти на зелено в Младост от 1300 до 1450 квадрата беше цената Питам кой е строителя Иван някой си нещо от сорта ,айде чао..За втори път ми звънят
                                Толкова грубо, поприказвайте си на тривиални теми, как си правят сърмите или боядисват яйцата. Имота няма кой да го купи

Коментар

Working...
                                X