IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Въпреки, че си краен в 99% от оценките ти за Бг съм съгласен тук с теб. Долини и ливади са масово извращение.
    Въпреки, че съм кореняк софиянец и имам леля, която живее под боянската резиденция на Тато и съм израснал и играл като дете в ливадите под околовръсното, миналата седмица ми се наложи да взема багаж от ул Българска легия. Отчаях се...дори навигацията ме обърка два пъти. Няма улици, изкопи, багери, строежи, няма инфраструктура...
    Като стигнах адреса излезе кореняк софиянец. Запризказвахме се и със сълзи на очи ми сподели, че напуска имота. 1 декар двор с къща на 1 1/2 етажа. Вика ппо Тошово време взех имота за вилен. По 1 декар давах по 400 лева. Можеше да се строи до етаж и половина за да не се пречи на ВИТОШКИЯТ ВЪЗДУХ да циркулира към София. Имало е такова правило!!! Вика от терасата виждах Витоша, а сега само строежи, прах и шум.

Кой разбрал-разбрал какво е ценното. Според мен скоро ще се бутат имоти.
    Аз съм кореняк селяк Смених редица квартири докато бях по-млад. От панелка в Стрелбище, до стара тухла в Гоцето, до 2 маломерки НС по ливадите, до няколко собствени имота в южните квартали в момента. Без съмнение мога да кажа, че по-гадно от панелката няма. То са миризми, мизерия, шум, то са съседи и чудо... да не почвам темата с паркоместата пред блока. "Ей, момче, аз тука спирам от 94-та, ти ше ми обясняваш сега, че паркомястото не е мое..."

Българска легия е като представителна извадка за средностатистическата улица в Манастирски и Кръстова вада. Че е гадно - гадно е, единственото хубаво е, че няма мангали и соц. бабички/дедовци и всички приходящи проблеми с тях.

Има хубави затворени комплекси в Ливадите като Флора Парк, А3, скоро Кошер и там се живее чудесно, затова и наемите са такива (800-1100 двустаен, 1300-2000 тристаен. ЕВРО). Но тези места са само за горните 2-3% от населението по доходи. Масовият ливадец, който се е загробил с 30-годишна ипотека и живее на Легията и работи в кол център на 2.5 чисто... жал ми е.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
      Примерно сега да ми предложиш един нов апартамент в Малинова Долина. Средната цена там видяхме е 1300-1400. И за 500 да ми го предложиш, няма да го купя. За какво ми е празен имот на майната му? Какво да го правя? По-добре е всички нови проекти да се замразят, а празното да се събаря, поне да има повече зелени площи за хората, които наистина живеят в района. А то - сграда след сграда, боклук до боклук. От алчност. Крайно време е да се променят нещата.
      Въпреки, че си краен в 99% от оценките ти за Бг съм съгласен тук с теб. Долини и ливади са масово извращение.
      Въпреки, че съм кореняк софиянец и имам леля, която живее под боянската резиденция на Тато и съм израснал и играл като дете в ливадите под околовръсното, миналата седмица ми се наложи да взема багаж от ул Българска легия. Отчаях се...дори навигацията ме обърка два пъти. Няма улици, изкопи, багери, строежи, няма инфраструктура...
      Като стигнах адреса излезе кореняк софиянец. Запризказвахме се и със сълзи на очи ми сподели, че напуска имота. 1 декар двор с къща на 1 1/2 етажа. Вика ппо Тошово време взех имота за вилен. По 1 декар давах по 400 лева. Можеше да се строи до етаж и половина за да не се пречи на ВИТОШКИЯТ ВЪЗДУХ да циркулира към София. Имало е такова правило!!! Вика от терасата виждах Витоша, а сега само строежи, прах и шум.

Кой разбрал-разбрал какво е ценното. Според мен скоро ще се бутат имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнение

И аз съм съгласен с колегите. Ще ти дам веднага два примера с мои познати - първият купува на зелено преди разрешение за строеж от фирма Николи Ем с построени 9 сгради до момента - сделката е 10% при сключване на дговор останалите 90 - на акт 16. Супер изгодно, нали? Разрешение за строеж никога не беше взето, както и парите не бяха върнати, въпреки делата. Вторият е с проект, който вече се строи, на акт 14 или 15 вече са дадени 80% от сумата (май около 150к лв), сградата никога не се довършва и голяма част собствениците вече са с ипотека и с неизползваемо жилище. В България строителите винаги отварят нова фирма за всеки нов проект, за да не можеш да ги съдиш или да им вземеш нещо. Ако тръгнеш да ги плашиш - в голяма част от случаите те са от тъмни кръгове или имат дълбоки връзки с общини, съдебна система и т.н. Също така не се подлъгвай, ако чуеш фразата, че строят за себе си, защото са оставили апартаменти на последния етаж за себе си - след реализирането на проекта веднага се продават. Другото, което трябва да си сметнеш в привидно по-евтината цена, е нереализираните наеми (или ако смяташ да живееш ти, платените наеми, докато бъде псотроена сградата). Проектите често се бавят с миниму 6 месеца - 1 година от договорения срок + минимум още едни 6 месеца ядове с майстори. Също така какво ще стане ако по средата на строежа, ти кажат, че не им стигат средствата и трябва да дадеш още въпреки договора ви, при положение че ти вече си емоционално и финансово обвързан с проекта? Всеки ден след като капарираш имота, ще ставаш и лягаш с мисълта дали ще бъде реализиран проекта. Не се опитвай да изиграеш системата и да минеш тънко. По-добре си купи готово по-малко жилище или ако искаш същата квадратура като тази на зелено, си помогни с ипотека. Никой няма да ти плати загубеното здраве и нерви.
        ЕВАЛА за поста! Все едно аз съм го писал. Преди 15 години от два апартамента на зелено за много малко да излеза на червено. Супер инвеститора + супрер строитената компания за времето фалираха и с клизми 700 апартамента взехме акт 16. Обаче не бе довършен 11 декара вътрешен двор. Инвеститора с последни напъни купи 5 ТИРа плочки и собствениците на всички 700 апарта дадохме по 100-200 лв за майстори да положат пътеките и алеите. Озеляването и до ден днешен е на доброволни начала. От кой елха, от кой бреза...

П.П. довършителните работи без асансьор и с 200 метра удължител по фасадата са подробности и ще ме разберат хора, които са патили. Съседи умряха от инфаркти и инсулти без да се нанесът, аз отключих псориазис. Кой разбрал-разбрал. Успехи!

От тази ми случка единствените имоти, които за мен съществуват в правният мир са имоти с акт 16.

Коментар

Факт! Масово хора бръмчът насам-натам. Кеф ти: Малдиви, Сейшели, Занзибар...по скромните Египет, Тунис, Йордания, Мароко....
          5-7 дневни разходки из Европа изобщо не ги броя. Кулинарен туризъм до Истанбул, Одрин, Ниш, Белгдард, и обеди в Пирот и Македония през работо време са нещо нормално. И това със средни 2-3-4000лв заплати в София. То вече е срамно да работиш в Сф за 3000 при положения, че има пенсии, които са по-високи. Средни мениджъри взимат 6-8-10 хиляди. Големи шефове, за съжаление предимно чужденци взимат 6 цифрена заплата + годишен бонус, който ми е неудобно да напиша..
          Та дори да оставим сивия и черен сектор, има мноооого хора, които имат легални пари да купуват по няколко апарта в Сф всяка година.
          П.П. мен лично от вече 5 години са ми скъпи апартаментите в Сф, но си намерих една подценена нисша за НИ в рамките на околовръстното на Сф.
          Те пари имат, но не виждам защо всеки трябва да харчи за боклуци. Много ясно че ще ги харчат на Малдивите и ще си гледат кефа, няма да ги харизват на някой крадец-строител. Един апартамент няма никаква стойност, нула. Освен ако не живееш в него. А всички гореописани имат вече къде да живеят, имат и поне още 2-3 висящи наследствени. Дори и при по-бедните семейства е така. Броят на жилищата е далеч по-голям от необходимото, съответно стойността на един празен имот е никаква.

Примерно сега да ми предложиш един нов апартамент в Малинова Долина. Средната цена там видяхме е 1300-1400. И за 500 да ми го предложиш, няма да го купя. За какво ми е празен имот на майната му? Какво да го правя? По-добре е всички нови проекти да се замразят, а празното да се събаря, поне да има повече зелени площи за хората, които наистина живеят в района. А то - сграда след сграда, боклук до боклук. От алчност. Крайно време е да се променят нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

То само там да е. И в скъпите магазини натам отиват нещата. Едната няколко пъти наднича в съблекалнята и аз я дръпнах настрани и и викам "ко стааааа ?" вика "ко да праЯ, карат ни да флиртуаваме с клиентите"... викам "хубу ама....." ...

П.С Джонка оная арапка (или арменка) къде беше?
            И тя е там. Дъщеря на Фатик. Има милиони наследства, не я знам защо се излага - явно си има жени, на които проституцията си е призвание.

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
              Летище София е пълно с хора. Хора се връщат от ски, отиват, заминават на топло, връщат се… вий понижавайте цените у форума, мамини милеонери
              Факт! Масово хора бръмчът насам-натам. Кеф ти: Малдиви, Сейшели, Занзибар...по скромните Египет, Тунис, Йордания, Мароко....
              5-7 дневни разходки из Европа изобщо не ги броя. Кулинарен туризъм до Истанбул, Одрин, Ниш, Белгдард, и обеди в Пирот и Македония през работо време са нещо нормално. И това със средни 2-3-4000лв заплати в София. То вече е срамно да работиш в Сф за 3000 при положения, че има пенсии, които са по-високи. Средни мениджъри взимат 6-8-10 хиляди. Големи шефове, за съжаление предимно чужденци взимат 6 цифрена заплата + годишен бонус, който ми е неудобно да напиша..
              Та дори да оставим сивия и черен сектор, има мноооого хора, които имат легални пари да купуват по няколко апарта в Сф всяка година.
              П.П. мен лично от вече 5 години са ми скъпи апартаментите в Сф, но си намерих една подценена нисша за НИ в рамките на околовръстното на Сф.

Коментар

Гаранция-Франция. Фирмата има 20 апартамента днес. Утре като тръгнеш да си търсиш гаранцията ще разбереш, че имушеството е прехвърлено и върви да съдиш куха фирма за пари. :-)
                И аз съм съгласен с колегите. Ще ти дам веднага два примера с мои познати - първият купува на зелено преди разрешение за строеж от фирма Николи Ем с построени 9 сгради до момента - сделката е 10% при сключване на дговор останалите 90 - на акт 16. Супер изгодно, нали? Разрешение за строеж никога не беше взето, както и парите не бяха върнати, въпреки делата. Вторият е с проект, който вече се строи, на акт 14 или 15 вече са дадени 80% от сумата (май около 150к лв), сградата никога не се довършва и голяма част собствениците вече са с ипотека и с неизползваемо жилище. В България строителите винаги отварят нова фирма за всеки нов проект, за да не можеш да ги съдиш или да им вземеш нещо. Ако тръгнеш да ги плашиш - в голяма част от случаите те са от тъмни кръгове или имат дълбоки връзки с общини, съдебна система и т.н. Също така не се подлъгвай, ако чуеш фразата, че строят за себе си, защото са оставили апартаменти на последния етаж за себе си - след реализирането на проекта веднага се продават. Другото, което трябва да си сметнеш в привидно по-евтината цена, е нереализираните наеми (или ако смяташ да живееш ти, платените наеми, докато бъде псотроена сградата). Проектите често се бавят с миниму 6 месеца - 1 година от договорения срок + минимум още едни 6 месеца ядове с майстори. Също така какво ще стане ако по средата на строежа, ти кажат, че не им стигат средствата и трябва да дадеш още въпреки договора ви, при положение че ти вече си емоционално и финансово обвързан с проекта? Всеки ден след като капарираш имота, ще ставаш и лягаш с мисълта дали ще бъде реализиран проекта. Не се опитвай да изиграеш системата и да минеш тънко. По-добре си купи готово по-малко жилище или ако искаш същата квадратура като тази на зелено, си помогни с ипотека. Никой няма да ти плати загубеното здраве и нерви.

Коментар

Летище София е пълно с хора. Хора се връщат от ски, отиват, заминават на топло, връщат се… вий понижавайте цените у форума, мамини милеонери
                  Ама същото се отнася и за повишителите...

Ето, аз в момента почивам в Сандански и пиша от телефона...
                  Ама не е нужно да бия тъпана къде съм бил и къде възнамерявам да ходя, нали?

Коментар

Ами хората си живеят. Аз декември бях в Азия, януари бях в Гърция и след 2 седмици заминавам на ски в Италия. Междувременно майсторите тук си вършат работата. Първите дръвчета вече вързаха цвят, а птичките започнаха да чуруликат с пролетни свирни.

=======2039======

Тук в темата обаче промяна няма, чакащите все така продължават да си чакат из наетите жилища или в стаите при родителите си. Какво да се прави, такъв е живота.

Коментар

• Летище София е пълно с хора. Хора се връщат от ски, отиват, заминават на топло, връщат се… вий понижавайте цените у форума, мамини милеонери

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Много е жалко да си брокераст. Мен най ме кефи фактът, че имах успешна година, съответно кешът се понатрупа и дефакто мога да купя каквото си поискам дори при тези абсурдни цени. Рядко, но се обаждам тук там, без намерение да купувам естествено, само да си полафя с брокерките от Луксимо и Юник - има и ставащи момиченца при тях. Те ме знаят много добре, знаят ми и възможностите. Какво мазнене става само, какво умилкване....Брокерството в БГ е скрита форма на проституция.

Плащам там някакъв измислен наем за хубаво жилище, с тераса към езерото. Перо досадни месечни разходи, надницата ми за 2 дни. През оная работа ми е как ще се развиват цените оттук нататък. Глупаците да купуват и да се загробват с кредити, аз си гледам кефа.
                        То само там да е. И в скъпите магазини натам отиват нещата. Едната няколко пъти наднича в съблекалнята и аз я дръпнах настрани и и викам "ко стааааа ?" вика "ко да праЯ, карат ни да флиртуаваме с клиентите"... викам "хубу ама....." ...

П.С Джонка оная арапка (или арменка) къде беше?
                        Last edited by better; 04.03.2023, 15:51.

Коментар

БрокераZи нервни сте нещо, аааах ваща нана калпазанска, само мотика за вас.
                          Много е жалко да си брокераст. Мен най ме кефи фактът, че имах успешна година, съответно кешът се понатрупа и дефакто мога да купя каквото си поискам дори при тези абсурдни цени. Рядко, но се обаждам тук там, без намерение да купувам естествено, само да си полафя с брокерките от Луксимо и Юник - има и ставащи момиченца при тях. Те ме знаят много добре, знаят ми и възможностите. Какво мазнене става само, какво умилкване....Брокерството в БГ е скрита форма на проституция.

Плащам там някакъв измислен наем за хубаво жилище, с тераса към езерото. Перо досадни месечни разходи, надницата ми за 2 дни. През оная работа ми е как ще се развиват цените оттук нататък. Глупаците да купуват и да се загробват с кредити, аз си гледам кефа.

Коментар

Незнам, ама сделки - нЕма. Брокеразите висят във форума и кълнат от глад.
                            Кои са брокеразите тук които кълнат от глад ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
                              Паднаха ли цените на имотите или още чакаме ЩЕ, АКО и т.н.?
                              Незнам, ама сделки - нЕма. Брокеразите висят във форума и кълнат от глад хората, които имат пари ама не купуват.

Last edited by better; 04.03.2023, 15:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Не винаги е единствен, често е просто наследствен имот. Като оня герой, дето продаде варненския апартамент и си купи битхуйни по 50к долара. Минаха 2 години, сега с тази "инвестиция" и гараж не може да купи в читав квартал, няма измъкване от калните ливади до околовръстното. Раздразнението е обяснимо.
                                Бонкееее, нали беше в Малинова долина ма??? Да еВа лъжците ви да еВа.

Click image for larger version

Name:	bon.jpg
Views:	3
Size:	45.2 КБ
ID:	4034283

Коментар

Working...
                                X