Първоначално изпратено от bcon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Който има кредити нон стоп му се привеждат сваляне на лихви ,да НОО такова не се очаква.Лихвите в България тепърва ще се вдигат поне 2 години след това няма да ги свалят и ще са на относително високи нива спрямо досега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Къде съм написал, че искам или се радвам на евентуална рецесия?
Само, да не се окаже, че като станат достъпни лелеяните за теб имоти, се окажеш съкратен на борсата и тогава да имаш други приоритети-екзестенциални.
Надявам се, че ме разбра.Last edited by X_Y; 04.05.2023, 10:22.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеПърво , кой каза, че е последното увеличение. Освен това сега и аз да питам , Вас какви грее това ? Инфлацията тук май вече е 5%, всъщност не знам колко е , но допускам че е паднала зашото цените по магазините слизат надолу. Цените на имотите са 30% надолу. Колко да ги вдигат тия лихви? Докато панат имотите в България ? Вчера ли оня ден четох, че средната инфлация в ЕС е 7% . В България колко е, 16% ? ФЕД и ЕЦБ и да вдигат и да свалят това не бърка България. България обаче трябва да си свали инфлацията.
Вдигането на лихвите на банкерски жаргон означава събиране.
Който си мисли че ще има сваляне на лихви не ка се замисли над един простичък факт.
Ако имате нива и сте засяли жито кое е по логично да изчакаме да порасне и да го ожънете,или да вкарате комбайна когато е още зелено...Същото е и с кредитите те до иня ден даже все още раздават но тук нашите смехурковци чакат сваляне на лихвите ...пародия пълна
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеПриятели, Фед спира вече качването на лихвите, два месеца и половина преди очакванията. ЕЦБ ще трябва да видим, тук ще трябва да се пипа внимателно че Франция вече е в гражданска война, само дето медиите прикриват този факт. Общо взето всичко се движи както изглеждаше още декември миналата година според пазара. Заетоста в САЩ и в Европа тръгна нагоре от днешните данни едновременно. Инфлацията е тук за да остане. А лихвите ще са на пауза поне докато не се изчистят рисковете за фалити на банки, което е може би след още 20-30% инфлация на запад и 50-60% в България. Това ми изглежда най-вероятно с тези данни. Кой има друга хипотеза?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Прясно прясно. Пазара казва. И още 64% вероятност за сваляне на лихвите през септември!
С две думи, прозореца за купуване на имот беше Февруари някъде.
Пазара КАЗА сваляне на лихвите 2023 година НО ФЕД обясни няколко пъти че такова няма да има в Европа също .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Прясно прясно. Пазара казва. И още 64% вероятност за сваляне на лихвите през септември!
Какво означават тези вероятности, че ше свалят лихвите или , че няма да ги кават ?Last edited by segato; 03.05.2023, 23:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеМнозинството потребители тук се фиксират само върху монетарните мерки, без да осъзнават нуждата от фискални такива. За да е налице успех в борбата с инфлацията е необходимо да говорим за намаление на заплати и пенсии или общо ограничаване на държавните разходи. Аз не виждам политическа воля в никоя от политическите партии за затягаща фискална политика, дори напротив.
Коментар
-
Незнам, но от вчера всички суровини са надолу - вчера петрола падна с над 5%, а днес спада е само малко над 4%. Викаш всичко ще расте най-вече имотите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеБългария обаче трябва да си свали инфлацията.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Как си я представяш тази жестока рецесия точно в България, в която безработицата от 3,8%, ще намалее до 2,8 % в края на 25-та година? Заплатите неумолимо растат и в частния и в държавния сектор поради липса на кадри, квалифицирани и не само. Липсата на кадри е повсеместно. Ако ППДБ или ГЕРП направят правителство, ще има голяма сеч точно в държавната администрация, където и ти си ситуиран, така, че приличаш на друг участник, който се радваше на ковида, а хем цените поскъпнаха, хем загуби и близък. Внимавайте какво си пожелавате някои, аз съм си уварил боба. С добронамереност те съветвам...Last edited by X_Y; 04.05.2023, 10:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеПърво , кой каза, че е последното увеличение. Освен това сега и аз да питам , Вас какви грее това ? Инфлацията тук май вече е 5%, всъщност не знам колко е , но допускам че е паднала зашото цените по магазините слизат надолу. Цените на имотите са 30% надолу. Колко да ги вдигат тия лихви? Докато панат имотите в България ? Вчера ли оня ден четох, че средната инфлация в ЕС е 7% . В България колко е, 16% ? ФЕД и ЕЦБ и да вдигат и да свалят това не бърка България. България обаче трябва да си свали инфлацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеПриятели, Фед спира вече качването на лихвите, два месеца и половина преди очакванията. ЕЦБ ще трябва да видим, тук ще трябва да се пипа внимателно че Франция вече е в гражданска война, само дето медиите прикриват този факт. Общо взето всичко се движи както изглеждаше още декември миналата година според пазара. Заетоста в САЩ и в Европа тръгна нагоре от днешните данни едновременно. Инфлацията е тук за да остане. А лихвите ще са на пауза поне докато не се изчистят рисковете за фалити на банки, което е може би след още 20-30% инфлация на запад и 50-60% в България. Това ми изглежда най-вероятно с тези данни. Кой има друга хипотеза?Last edited by segato; 03.05.2023, 23:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнениеПриятели, Фед спира вече качването на лихвите, два месеца и половина преди очакванията. ЕЦБ ще трябва да видим, тук ще трябва да се пипа внимателно че Франция вече е в гражданска война, само дето медиите прикриват този факт. Общо взето всичко се движи както изглеждаше още декември миналата година според пазара. Заетоста в САЩ и в Европа тръгна нагоре от днешните данни едновременно. Инфлацията е тук за да остане. А лихвите ще са на пауза поне докато не се изчистят рисковете за фалити на банки, което е може би след още 20-30% инфлация на запад и 50-60% в България. Това ми изглежда най-вероятно с тези данни. Кой има друга хипотеза?
- 1 like
Коментар
-
Виж сега, мен това не ме топли, но просто констатирам. Даже ако от мен зависи предпочитам ситуацията да е както беше досега, а не да дойде някаква жестока рецесия и всички да го отнесем.
Ако вярвах, че всичко ще продължи както до сега (раздаване на пари на символична цена) без да се замислям щях да тегля максималния кредит и на момента да купя нещо без да се интересувам много от цената.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар