If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И къде са нислите данъци? Ти четеш ли изобщо? В Германия няма винетки, отделно данъците са само 20-30% по-високи, а качеството на всичко е 20 пъти. Тва кво ти говори?
И като няма винетка това е доказателство, че плащаш по-малко пътни такси за превозни средства в Германия ли?
Винетката е просто друго перо, но е много ниско в сравнение колко основен данък плащаш в номинално изражение в Германия спрямо България.
Няма как да плащаш няколко хиляди евро данък и да искаш номинално да е колкото плащаш за същото няколко стотин лева.
Сравняваш процентно някакви кръчмарски сметки правиш, а губиш фундамента, и все едно мрънкаш за 30% от евро спрямо 10% от левче. И после искаш дъвката, която си купил да е по-хубава. Ами няма как. За разлика от Германия, данък МПС в България не се полага на държавния бюджет, а е местен данък.
Миро, къде е тази земя за 1106 лв? Моля те, ако ми намериш такава, 3 та или 4 та категория, пиши ми, готов съм да ти дам 10% комисион. Офертата е към всички, вкл и брокерите във форума!
Миро, къде е тази земя за 1106 лв? Моля те, ако ми намериш такава, 3 та или 4 та категория, пиши ми, готов съм да ти дам 10% комисион. Офертата е към всички, вкл и брокерите във форума!
Прочети първо какво съм написал и тогава се прави на остроумен.Това са данни на НСИ за средните цени на сделките със земя през 2021г.
Сега сме към средата на 2023г и тия цени не са актуални, а както написа и някой може сделките да са по данъчна оценка, а реално да са за по-висока сума.
Изобщо и не желая да влизам в спор по тая тема, защото данните не са актуални и не се знае дали сделките са изповядвани на реална цена.
1106 лв е била средната цена за декар на сделките със земеделска земя през 2021г според НСИ.
Вярвам на НСИ,не на дървени философи като теб.
А цените в различните държави ги знаят в сайта "Нумбео",където постъпва информация от хиляди хора и данните постоянно се обновяват.
Какво като някой живее еди къде си?Да не би да ползва всички стоки и услуги в съответната държава или град?
И къде са нислите данъци? Ти четеш ли изобщо? В Германия няма винетки, отделно данъците са само 20-30% по-високи, а качеството на всичко е 20 пъти. Тва кво ти говори?
Няма как да имаш ниски данъци за превозните средства, а да имаш инфраструктура като в Германия където си плащаш като поп.
България доскоро нямаше дори Тол. Всички тирове си минаваха безпалтно и ни разбиваха пътищата.
Същото е и за боклука. Било много чисто еди-къде си, ама знаеш ли какви са местните данъци и такси?
Няма как да минеш хем евтинджос, хем да очакваш същата услуга и качество.
Айде провай се да вдигнеш местни данъци и такси и познай колко ще се зарадва българина, ама иначе иска да е като в Париж, дето през нощта серат буквално пасмината от няколко квартала по центъра и ръсят боклук където им падне и после почистваща фирма в 5ч. минават с машините и камионите, и облизват всичко. Ама във Франсата данъка ще те вкара в тъч.
А съвсем отделна тема е, че има откъде другаде да се отделят средствата, а не от Тол, винетки и местни данъци и такси, защото в България има пари колкото искаш, но не и за магистрали, пенсии, образование и т.н.
През 2021 година новодошлите Българи в Германия са цели 5,4% от всики 1.323.466 нови мигранти. Това прави близо 71.500 българи, новорегистрирали се в Германия. Само в една държава. Ами САЩ? Ами Испания? Ами Италия? Ами Патагония? https://de.statista.com/statistik/da...unftslaendern/
Какво стана с НСИ статистиката на брокерастите?
Стъкмистиката от НСИ е за тоалетната.
Ето ти и преброяване 2021.2 години няма още всички финални резултати Е ,колко години ще ги броят,то идва другото.
Нали има компютри,в голямата си част беше и онлаин.Тея лелки на по 60г с елка ли ги смятат
Познавам 4 човека които не се броиха нарочно.Едва ли са само те.Ами в ромския сектор.... дали броенето там е било точно? Колкото на миро цифрите сигурно
1.1 млн БГ са регистрирани само в ЕУ.Ами Америка,Турция,Австралия,Канада ?
"Точната" статистика на НСИ показва и 1000лв декара,а в реалността много "леко" се разминава с 300%
За инфлацията пък са най-големите лъжи ,особедно навън.
Пълен абсурд е Българската статистика.
Както е и цялата държава.Няма как тя да е гето,а различни сектори да са нещо по-различно
Къде видя , че става дума за София ? Можеш ли да четеш ????
Чети бе, не си измисляй ! Пише България и София не е спомената.
Отделно от WHO, има една камара информация за индустриалната зона в Пловдив, мисля че беше в кв. Тракия, Мариците, Видин, Плевен, Русе, Ловеч ... на кой помагаш като лъжеш ? София зашо да я изключваме ? Доколкото знам между 1/4 и 1/3 от България живее в София. Как е възможно въздуха да е мръсен без никой да го замърсява ? Не разбираш ли какви глупости говориш ? Имаше един "гласоподавател" дето искал но нямал желание да гласува ...
Правиш се на умник, но в София има само транспорт и администрация. Казвам ти, че София има специфична география. Но откъде да знаеш това, когато не си стъпвал в София. Е, ние, софиянци, я знаем тази специфика още от дедово време. И казвам, че в България няма замърсители освен в някои локални точки като Марици-те. Каква индустриална зона има в Пловдив? Има само бази и складове. Какво се произвежда в Пловдив? Какво изобщо се произвежда където и да е? Изнасяме само суровини и скрап - от това ни е износът. Не изнасяме никаква добавена стойност. И добитък нямаме, за да опърдява с метан. За цени в ЕС не ми говори, 30 години съм живял навън - доста повече от теб. Помня и шилингите, и франковете, и марките, и лирите, и на шмърканите холандци - гулдените.
Няма значение, според Бонка и НСИ за 2022 били напуснали само 12000 Българи. А те са в пъти повече и то само към Германия. 71000 адресни регистрации значи, че 71000 човека са напуснали България и са се заселили в Германия през 2021, защото там адресната е задължителна, а в БГ никой не се отписва и си стои на настоящ адрес.
Щом има прираст от 50к за 3 години, значи това са средно по 16к на година. Само за 1 държава.
Според НСИ имаме обаче общо 12к. Пълен абсурд е Българската статистика.
То затова и при преброяването винаги има корекции, защото не всички напуснали сменят адресната си регистрация.
По принцип не искам да правя изводи въз основа на лични впечатления, но видимо ромските махали в нашият град и околностите се изпразниха ,а лятото като се връщат има огромни опашки от роми пред сградата на полицията, за да си изкарат паспорти.
А и все по-малко познати си изпращат децата да работят или учат в чужбина. Повечето отиват в София.
Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.
Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
Няма значение, според Бонка и НСИ за 2022 били напуснали само 12000 Българи. А те са в пъти повече и то само към Германия. 71000 адресни регистрации значи, че 71000 човека са напуснали България и са се заселили в Германия през 2021, защото там адресната е задължителна, а в БГ никой не се отписва и си стои на настоящ адрес.
Щом има прираст от 50к за 3 години, значи това са средно по 16к на година. Само за 1 държава.
Според НСИ имаме обаче общо 12к. Пълен абсурд е Българската статистика.
Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.До 410 хиляди.
Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
А българските студенти в Германия през 2020 г са били 6250.Или 1.5 процента от всички български граждани в Германия.Изобщо не е висок този брой.
Коментар