IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Продава ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ в област Пазарджик, с. Церово - 18 дка / 312 лв. на дка :: imot.bg Обява

Ети ве. Само да изрежеш черешите и ще си върнеш парите. Все ще изкараш 5 кубика от 1 декар череши
    да не се окаже, че е за декар цената
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И къде са нислите данъци? Ти четеш ли изобщо? В Германия няма винетки, отделно данъците са само 20-30% по-високи, а качеството на всичко е 20 пъти. Тва кво ти говори?
      И като няма винетка това е доказателство, че плащаш по-малко пътни такси за превозни средства в Германия ли?
      Винетката е просто друго перо, но е много ниско в сравнение колко основен данък плащаш в номинално изражение в Германия спрямо България.
      Няма как да плащаш няколко хиляди евро данък и да искаш номинално да е колкото плащаш за същото няколко стотин лева.
      Сравняваш процентно някакви кръчмарски сметки правиш, а губиш фундамента, и все едно мрънкаш за 30% от евро спрямо 10% от левче. И после искаш дъвката, която си купил да е по-хубава. Ами няма как. За разлика от Германия, данък МПС в България не се полага на държавния бюджет, а е местен данък.
      Last edited by Kris_; 15.05.2023, 17:12.

Коментар

Миро, къде е тази земя за 1106 лв? Моля те, ако ми намериш такава, 3 та или 4 та категория, пиши ми, готов съм да ти дам 10% комисион. Офертата е към всички, вкл и брокерите във форума!
        Продава ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ в област Пазарджик, с. Церово - 18 дка / 312 лв. на дка :: imot.bg Обява

Ети ве. Само да изрежеш черешите и ще си върнеш парите. Все ще изкараш 5 кубика от 1 декар череши
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Миро, къде е тази земя за 1106 лв? Моля те, ако ми намериш такава, 3 та или 4 та категория, пиши ми, готов съм да ти дам 10% комисион. Офертата е към всички, вкл и брокерите във форума!
          Прочети първо какво съм написал и тогава се прави на остроумен.Това са данни на НСИ за средните цени на сделките със земя през 2021г.
          Сега сме към средата на 2023г и тия цени не са актуални, а както написа и някой може сделките да са по данъчна оценка, а реално да са за по-висока сума.
          Изобщо и не желая да влизам в спор по тая тема, защото данните не са актуални и не се знае дали сделките са изповядвани на реална цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Ти там ли живееш?
            не, но джонката така казва
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

1106 лв е била средната цена за декар на сделките със земеделска земя през 2021г според НСИ.
              Вярвам на НСИ,не на дървени философи като теб.
              А цените в различните държави ги знаят в сайта "Нумбео",където постъпва информация от хиляди хора и данните постоянно се обновяват.
              Какво като някой живее еди къде си?Да не би да ползва всички стоки и услуги в съответната държава или град?

Коментар

И къде са нислите данъци? Ти четеш ли изобщо? В Германия няма винетки, отделно данъците са само 20-30% по-високи, а качеството на всичко е 20 пъти. Тва кво ти говори?
                Ти там ли живееш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Няма как да имаш ниски данъци за превозните средства, а да имаш инфраструктура като в Германия където си плащаш като поп.
                  България доскоро нямаше дори Тол. Всички тирове си минаваха безпалтно и ни разбиваха пътищата.
                  Същото е и за боклука. Било много чисто еди-къде си, ама знаеш ли какви са местните данъци и такси?
                  Няма как да минеш хем евтинджос, хем да очакваш същата услуга и качество.
                  Айде провай се да вдигнеш местни данъци и такси и познай колко ще се зарадва българина, ама иначе иска да е като в Париж, дето през нощта серат буквално пасмината от няколко квартала по центъра и ръсят боклук където им падне и после почистваща фирма в 5ч. минават с машините и камионите, и облизват всичко. Ама във Франсата данъка ще те вкара в тъч.
                  А съвсем отделна тема е, че има откъде другаде да се отделят средствата, а не от Тол, винетки и местни данъци и такси, защото в България има пари колкото искаш, но не и за магистрали, пенсии, образование и т.н.

Коментар

• Индекс ЛЕОНИА Плюс за 12.05.2023: 3.02%

До миналата седмица бе 2,78%
                    Основен лихвен процент в сила от 01.05.2023 : 2.77%

Колко ли ще е на 01.06.2023? Залагам на 3,07%

Източник не кой да е, а БНБ - https://bnb.bg/Statistics/StBIRAndIn...Rate/index.htm

Коментар

• Старт (на спама и глупостите)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                        През 2021 година новодошлите Българи в Германия са цели 5,4% от всики 1.323.466 нови мигранти. Това прави близо 71.500 българи, новорегистрирали се в Германия. Само в една държава. Ами САЩ? Ами Испания? Ами Италия? Ами Патагония?
                        https://de.statista.com/statistik/da...unftslaendern/

Какво стана с НСИ статистиката на брокерастите?
                        Стъкмистиката от НСИ е за тоалетната.
                        Ето ти и преброяване 2021.2 години няма още всички финални резултати Е ,колко години ще ги броят,то идва другото.
                        Нали има компютри,в голямата си част беше и онлаин.Тея лелки на по 60г с елка ли ги смятат
                        Познавам 4 човека които не се броиха нарочно.Едва ли са само те.Ами в ромския сектор.... дали броенето там е било точно? Колкото на миро цифрите сигурно
                        1.1 млн БГ са регистрирани само в ЕУ.Ами Америка,Турция,Австралия,Канада ?
                        "Точната" статистика на НСИ показва и 1000лв декара,а в реалността много "леко" се разминава с 300%
                        За инфлацията пък са най-големите лъжи ,особедно навън.

Пълен абсурд е Българската статистика.
                        Както е и цялата държава.Няма как тя да е гето,а различни сектори да са нещо по-различно
                        Last edited by petrg5s; 15.05.2023, 17:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Къде видя , че става дума за София ? Можеш ли да четеш ????

Чети бе, не си измисляй ! Пише България и София не е спомената.

Отделно от WHO, има една камара информация за индустриалната зона в Пловдив, мисля че беше в кв. Тракия, Мариците, Видин, Плевен, Русе, Ловеч ... на кой помагаш като лъжеш ? София зашо да я изключваме ? Доколкото знам между 1/4 и 1/3 от България живее в София. Как е възможно въздуха да е мръсен без никой да го замърсява ? Не разбираш ли какви глупости говориш ? Имаше един "гласоподавател" дето искал но нямал желание да гласува ...
                          Правиш се на умник, но в София има само транспорт и администрация. Казвам ти, че София има специфична география. Но откъде да знаеш това, когато не си стъпвал в София. Е, ние, софиянци, я знаем тази специфика още от дедово време. И казвам, че в България няма замърсители освен в някои локални точки като Марици-те. Каква индустриална зона има в Пловдив? Има само бази и складове. Какво се произвежда в Пловдив? Какво изобщо се произвежда където и да е? Изнасяме само суровини и скрап - от това ни е износът. Не изнасяме никаква добавена стойност. И добитък нямаме, за да опърдява с метан. За цени в ЕС не ми говори, 30 години съм живял навън - доста повече от теб. Помня и шилингите, и франковете, и марките, и лирите, и на шмърканите холандци - гулдените.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Няма значение, според Бонка и НСИ за 2022 били напуснали само 12000 Българи. А те са в пъти повече и то само към Германия. 71000 адресни регистрации значи, че 71000 човека са напуснали България и са се заселили в Германия през 2021, защото там адресната е задължителна, а в БГ никой не се отписва и си стои на настоящ адрес.

Щом има прираст от 50к за 3 години, значи това са средно по 16к на година. Само за 1 държава.

Според НСИ имаме обаче общо 12к. Пълен абсурд е Българската статистика.
                            То затова и при преброяването винаги има корекции, защото не всички напуснали сменят адресната си регистрация.
                            По принцип не искам да правя изводи въз основа на лични впечатления, но видимо ромските махали в нашият град и околностите се изпразниха ,а лятото като се връщат има огромни опашки от роми пред сградата на полицията, за да си изкарат паспорти.
                            А и все по-малко познати си изпращат децата да работят или учат в чужбина. Повечето отиват в София.
                            Last edited by mirodes; 15.05.2023, 13:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.
                              Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
                              Няма значение, според Бонка и НСИ за 2022 били напуснали само 12000 Българи. А те са в пъти повече и то само към Германия. 71000 адресни регистрации значи, че 71000 човека са напуснали България и са се заселили в Германия през 2021, защото там адресната е задължителна, а в БГ никой не се отписва и си стои на настоящ адрес.

Щом има прираст от 50к за 3 години, значи това са средно по 16к на година. Само за 1 държава.

Според НСИ имаме обаче общо 12к. Пълен абсурд е Българската статистика.

Коментар

• [QUOTE=ejonny2376;n4063939]

Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.До 410 хиляди.
                                Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
                                А българските студенти в Германия през 2020 г са били 6250.Или 1.5 процента от всички български граждани в Германия.Изобщо не е висок този брой.
                                Last edited by aleks262; 15.05.2023, 13:52.

Коментар

Working...
                                X