IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s

Кореняк софиянци почти няма вече в СФ.Най-много 20-30%
    Останалото е сбирщайн от цялата държава.Най-ниското възможно качество.Това което е нямало акъл да иде в чужбина,а е предпочело да гърби в СФ в мизерията и мръсотията.Обикновени бачкатори и общи работници,голям % от тях са манго джери в строителството.Задръстен,мръсен и рядко грозен "град" .
    Реалните цени на НИ в СФ не трябва да са и 10% от моментните ,на база качество на живот в това гето.
    Недей така, че тука Бетера зарязя Варна и отиде в София. Горчиво ще съжалява за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Бих искал да видя специално в Мюнхен и аз.
      Може би да е възможно сьомга за обяд за 10€ в някое село като Кьошинг, ама в град ли е успех!
      Щото в Бг има сьомга за 10 евро????

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI

Жонка, нали уж 71 хиляди българи бяха имигрирали през 2021 в Германия? Новата ти версия 20 хиляди ли е, лайно ченгеджийско?
        Бони, всичките ти изказвания са груби и агресивни, няма и следа от разбиране или шега.
        Това е от липса на витамини, слънчева светлина и разбира се постоянен СТРЕС.
        Не жевееш добре както и да се представяш. Помисли за себе си.
        Last edited by vikhunter; 15.05.2023, 18:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Много ясно.В Германия е комунизъм-плащат се високи данъци и се хрантутят на социални помощи Бонго от Конго, Айшето от Столипиново, Ахмед от Сирия, ама било много хубаво това. Щото имали хубави пътища.Ами те тия пътища да не ги имат отсега?А и в един момент айшетата и бонговците като станат още повече какво следва.
          Ти тях не ги мисли, службите работят с тях и голяма част се интегрират (дадох пример с нац отбор). Кажи ние тук как работим за интеграцията им и кво ще правим като станат повече от нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Точно така.
            Сметни го и ми го докажи, защото в противен случай твърдението ти е невярно и се базира на кръчмарски сметки без връзка с действителността.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

И като няма винетка това е доказателство, че плащаш по-малко пътни такси за превозни средства в Германия ли? :rolleyes:
              Винетката е просто друго перо, но е много ниско в сравнение колко основен данък плащаш в номинално изражение в Германия спрямо България.
              Няма как да плащаш няколко хиляди евро данък и да искаш номинално да е колкото плащаш за същото няколко стотин лева.
              Сравняваш процентно някакви кръчмарски сметки правиш, а губиш фундамента, и все едно мрънкаш за 30% от евро спрямо 10% от левче. И после искаш дъвката, която си купил да е по-хубава. Ами няма как. За разлика от Германия, данък МПС в България не се полага на държавния бюджет, а е местен данък.
              Точно така.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Продава ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ в област Пазарджик, с. Церово - 18 дка / 312 лв. на дка :: imot.bg Обява

Ети ве. Само да изрежеш черешите и ще си върнеш парите. Все ще изкараш 5 кубика от 1 декар череши
                А после колко ще дадеш за изкореняването?

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Прочети първо какво съм написал и тогава се прави на остроумен.Това са данни на НСИ за средните цени на сделките със земя през 2021г.
                  Сега сме към средата на 2023г и тия цени не са актуални, а както написа и някой може сделките да са по данъчна оценка, а реално да са за по-висока сума.
                  Изобщо и не желая да влизам в спор по тая тема, защото данните не са актуални и не се знае дали сделките са изповядвани на реална цена.
                  Тогава защо ги даваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Ти там ли живееш?
                    Какво значение има къде живея - данните са общодостъпни, отделно ви дадох и линкове.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                      Индекс ЛЕОНИА Плюс за 12.05.2023: 3.02%

До миналата седмица бе 2,78%
                      Основен лихвен процент в сила от 01.05.2023 : 2.77%

Колко ли ще е на 01.06.2023? Залагам на 3,07%

Източник не кой да е, а БНБ - https://bnb.bg/Statistics/StBIRAndIn...Rate/index.htm
                      И кво от това, след като Ганьо и Ганка си дават мангизите на 0.5% лихва?

Коментар

• [QUOTE=mirodes;n4063941]
                        Първоначално изпратено от ejonny2376

Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.До 410 хиляди.
                        Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
                        А българските студенти в Германия през 2020 г са били 6250.Или 1.5 процента от всички български граждани в Германия.Изобщо не е висок този брой.
                        Знам за случай на познат в Англия преди да напусне ЕС.
                        Англичанина като разбрал, че е българин го погледнал и го питал учудено защо не е черен?
                        Свикнали са мургва и тъмна кожа да е масовия българин. Това им се показва и от медиите.

Помня преди много години (5-6г.) един колега уелсец беше в София. Три неща му бяха впечатленията:
                        1. Трудно се ориентира заради езика и много неща са написани само на български.
                        2. Беше изненадан колко добре говореха английски хората, които трябваше да обучава.
                        3. Колко цитирам „хубави български момичета има”. (човека беше женен с деца)

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
                          И това преди месец.
                          По централните улици. Ресторантите са пълни.
                          Ам чи то и у софето има обедно. И ресторантите са пълни. Даже в Кактус има. А заплатата в София не е по-ниска от Будапеща (шок!)

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
                            И това преди месец.
                            Отиди за вечеря за 6€. Обед е така и е традиция по цяла Европа. Повече хора на обяд => свалят цената и се готви на общо меню за оборот, а вечер има по-малко => вдигат цената, защото работят за малко маси и избрано меню.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?

Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
                              Бих искал да видя специално в Мюнхен и аз.
                              Може би да е възможно сьомга за обяд за 10€ в някое село като Кьошинг, ама в град ли е успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?

Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
                                И това преди месец.

Коментар

X