Първоначално изпратено от petrg5s
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Бих искал да видя специално в Мюнхен и аз.
Може би да е възможно сьомга за обяд за 10€ в някое село като Кьошинг, ама в град ли е успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI
Жонка, нали уж 71 хиляди българи бяха имигрирали през 2021 в Германия? Новата ти версия 20 хиляди ли е, лайно ченгеджийско?
Това е от липса на витамини, слънчева светлина и разбира се постоянен СТРЕС.
Не жевееш добре както и да се представяш. Помисли за себе си.Last edited by vikhunter; 15.05.2023, 18:46.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Много ясно.В Германия е комунизъм-плащат се високи данъци и се хрантутят на социални помощи Бонго от Конго, Айшето от Столипиново, Ахмед от Сирия, ама било много хубаво това. Щото имали хубави пътища.Ами те тия пътища да не ги имат отсега?А и в един момент айшетата и бонговците като станат още повече какво следва.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно така.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
И като няма винетка това е доказателство, че плащаш по-малко пътни такси за превозни средства в Германия ли? :rolleyes:
Винетката е просто друго перо, но е много ниско в сравнение колко основен данък плащаш в номинално изражение в Германия спрямо България.
Няма как да плащаш няколко хиляди евро данък и да искаш номинално да е колкото плащаш за същото няколко стотин лева.
Сравняваш процентно някакви кръчмарски сметки правиш, а губиш фундамента, и все едно мрънкаш за 30% от евро спрямо 10% от левче. И после искаш дъвката, която си купил да е по-хубава. Ами няма как. За разлика от Германия, данък МПС в България не се полага на държавния бюджет, а е местен данък.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Продава ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ в област Пазарджик, с. Церово - 18 дка / 312 лв. на дка :: imot.bg Обява
Ети ве. Само да изрежеш черешите и ще си върнеш парите. Все ще изкараш 5 кубика от 1 декар череши
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Прочети първо какво съм написал и тогава се прави на остроумен.Това са данни на НСИ за средните цени на сделките със земя през 2021г.
Сега сме към средата на 2023г и тия цени не са актуални, а както написа и някой може сделките да са по данъчна оценка, а реално да са за по-висока сума.
Изобщо и не желая да влизам в спор по тая тема, защото данните не са актуални и не се знае дали сделките са изповядвани на реална цена.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
Ти там ли живееш?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеИндекс ЛЕОНИА Плюс за 12.05.2023: 3.02%
До миналата седмица бе 2,78%
Основен лихвен процент в сила от 01.05.2023 : 2.77%
Колко ли ще е на 01.06.2023? Залагам на 3,07%
Източник не кой да е, а БНБ - https://bnb.bg/Statistics/StBIRAndIn...Rate/index.htm
Коментар
� -
[QUOTE=mirodes;n4063941]Първоначално изпратено от ejonny2376
Има и напуснали Германия все пак.За две години от 2019г до 2021г броят на българските граждани в Германия се е увеличил с 50 хиляди. Основно роми.До 410 хиляди.
Имам роднини в Германия, които се срамували да кажат, че са българи в последните години заради масовото преселение на роми в Германия. Които се представяли за българи.
А българските студенти в Германия през 2020 г са били 6250.Или 1.5 процента от всички български граждани в Германия.Изобщо не е висок този брой.
Англичанина като разбрал, че е българин го погледнал и го питал учудено защо не е черен?
Свикнали са мургва и тъмна кожа да е масовия българин. Това им се показва и от медиите.
Помня преди много години (5-6г.) един колега уелсец беше в София. Три неща му бяха впечатленията:
1. Трудно се ориентира заради езика и много неща са написани само на български.
2. Беше изненадан колко добре говореха английски хората, които трябваше да обучава.
3. Колко цитирам „хубави български момичета има”. (човека беше женен с деца)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
И това преди месец.
По централните улици. Ресторантите са пълни.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Аз не знам за Германия, обаче в Будапеща ресторантите имат обедно меню /не знам дали всички/и за 6 евро се храниш доволно.
И това преди месец.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?
Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
Може би да е възможно сьомга за обяд за 10€ в някое село като Кьошинг, ама в град ли е успех!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Нищо подобно, май не правиш разлика между 17 и 71. Я дай данни от Statistisches Bundesamt. Въобще знаеш ли какво е това?
Същите фантазии как в Германия добрите ресторанти били по-евтини от Шефс и Кактус. Я дай ЕДИН такъв евтин класен ресторант, ама не на МачуПикчу, а в Берлин или Мюнхен!
И това преди месец.
Коментар
�
Коментар