Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by segato; 15.05.2023, 23:45.
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, то и лютеница няма, ама е любима на американската посланичка.
За сметка на това има филе намазано с мармалад или сладко нали. Това кой българин би го ял?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В София мишле хората масово бачкат за по 2000-2500 лева, доста често бруто. Масово. Програмистите са едно извращение, което скоро ще се коригира от самосебе си.
Целият този ръст последните няколко години дойде от печатницата на пари. Нищичко не произвежда БГ, нула. Никаква производителност, никаква индустрия, никакво селско стопанство. Виж само новините, направо му се повръща на човек - пияни убийци по пътищата, разни проститутки ще правя правителство, мутри в прокуратура, мутри в следствието... Вие сте жив зян, това не е държава.
8 милиарда евро е само оборотът на автомобилната индустрия в България.
А българските медии поради некадърност запълват времето си с криминална хроника.И човек остава к впечатление, че в България е ад.А пияни и дрогирани шофьори има и в Германия. Не само тук.
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%BE%D...%B8/a-36689013
А дали е държава тази, която при 1222 жалби от изнасилени и ограбени жени е осъдила само 24 престъпника?Last edited by mirodes; 15.05.2023, 23:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В София мишле хората масово бачкат за по 2000-2500 лева, доста често бруто. Масово. Програмистите са едно извращение, което скоро ще се коригира от самосебе си.
Целият този ръст последните няколко години дойде от печатницата на пари. Нищичко не произвежда БГ, нула. Никаква производителност, никаква индустрия, никакво селско стопанство. Виж само новините, направо му се повръща на човек - пияни убийци по пътищата, разни проститутки ще правя правителство, мутри в прокуратура, мутри в следствието... Вие сте жив зян, това не е държава.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Добре де, нека кажем, че "често" партерите са с решетки! Съгласен ли си?
Ето например произволен булевард в Младост, колко (партерни) прозореца виждаш без решетки?
https://www.google.com/maps/@42.6360...192?authuser=0
с решетки са панелките. слагани са 80-те и 90-те, според мен.
нова кооперация с решетки е трудно да видиш по младостите.
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
дай пак
Целият този ръст последните няколко години дойде от печатницата на пари. Нищичко не произвежда БГ, нула. Никаква производителност, никаква индустрия, никакво селско стопанство. Виж само новините, направо му се повръща на човек - пияни убийци по пътищата, разни проститутки ще правя правителство, мутри в прокуратура, мутри в следствието... Вие сте жив зян, това не е държава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеПървоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Ето, бе, мухъл:
https://www.shtastliveca.com/uf/menu/36/xali-bg-04.pdf
П.П. - Ял съм сьомга и за 5.50€ в германско село за обяд преди 4 години, но порциона не е цяла сьомга, "неконспиративен" нихилист!
Къде в менюто е сьомгата е 20 лв бре?
България е бедна страна и хората епизодично чуват , че някой си правил нещо в по-богатите страни и се опитват да подражават. Например виждал съм по менюта в БГ ресторанти телешко от Тексас. В Тексас повечето от телешкото пасе свободно , но има и евтино от ферми където животните се хранят с фураж, дават им хормони и дори месо което идва от други райони и само се разфасова и пакетира в Тексас така , че телешко месо от Тексас най-вероятно означава , че е замразявано и толкова. Трябва да е grass fed и grass finished за да е добро месо. По-добре си яжте месо от България , ако има оше телета. В България има добри стандарти за отглеждане и е много вероятно БГ месото да е по-вкусно и отглеждано в по-добри условия от това което го водят от Тексас. Ако въобше е от Тексас де. Тук grass finished Ню Йорк стек почва от $40 кинта килото и 220 гр пържола в ресторант е $40-$50. Та не знам колко ще докарано до България .
Сьомгата е друга простотия дето е много хайп и хората не разбират какво ядат. Има 6-7 вида сьомга, които сортирани по цена са горе долу така: King, Sockeye, Coho, Pink, Keta, и нататък не ги знам. Тази която се предлага в Европа е над 90% Atlantic, която е някъде между тия които не ги знам King под $40 килото няма никога, това е цена ако отидеш да я купиш от рибар на пристанището когато е сезона. Една риба почва от 4-5 кила и е поне $200, по-скоро $300, та се комбинираш с някой да вземете по половин риба. Ако вземеш същата риба от магазин ще е $50-$60 килото, но може да вземеш колкото ти трябва. При $60 кинта цена за кило , 250 грама ще е поне 15 евро сурова в магазина и само да се сготви пада до 200 гр., Надявам се че никой не си прави илюзии , че 250-300 гр порция магически може да се трансформира до цена по-ниска от 50 евро порция в ресторант. Абе приемете , че няма да видите King в ресторант а ако видите ше е поне 80-100 евро за порция, защото тия ресторанти , които ще я сервират ше имат дрес код. Другите от списъка са по-евтини. Coho по може да се види в ресторант, но не знам как стоят нешата в Европа, че май се лови основно около Аляска. Колкото и да е евтина под 30 кинта порцията няма да има. Pink e още по-евтина, но съм виждал само консерви. Даже в магазин не съм виждал. Като отидеш в ресторанта и не пише каква е сьомгата не поръчваш. Ако е читава рибата ше пише каква е и откъде е, ако не пише значи е от ферма а тия от ферма не трябва да се ядат. 100% от сьомгата в България е Atlantic сьомга от норвежки ферми. Другите просто са много скъпи. Имам приятел който ме води в някакъв ресторант близо до Витоша, където собственика се кълнеше , че си внася сам дива сьомга от Уелс и честно казано му вярвам, зашото цените бяха до небето и може да и позволи да внася, но ако Ви кажат, че е норвежка, в България 100% е от ферма а норвежката сьомга е най-токсичната храна ( не риба , храна!). Ако пък ви дадат шницел или кюфте от сьомга, това е правено от риби от ферми и то такива на които месото се цепи и не може да стои цяло. Тия риби са отровни , често с деформирани от химикалите глави и тяло, и не могат да бъдат продавани като риби та ги правят на нещо като кайма. Абе затова Ви казвам не яжте сьомга в България. Яжте местна риба или някаква евтина дето нме се развъжда по ферми.Last edited by segato; 15.05.2023, 23:35.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тук са някакви общи неща. Виж оня сайт дето ти дадох снощи, там вкарваш конкретна заплата и ти дава кво ти остава (чисто), ти сам призна, че средно около 35-40% в Германия и 25-30% в България, за мен не голяма разликата, да не говорим, че догодина влиза и директива, която задължава корпоративния данък да се вдигне на 15% мин в целия ЕС, отделно Г7 (или 13 беше) също се разбраха за глобален минимален данък от 15 или 20%, който ще се въвежда поетапно. Изобщо това със сранително ниските данъци е трън в очите на големите, и няма да продължи дълго.
А голямата разлика в подоходният данък и осигуровките е,че в България колкото повече получаваш толкова по-ниски данъци плащаш процентно,а в Германия е обратното. Т.е в България се насърчават хората с образование и квалификация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бетерчо, живях в младост 1 на партер над магазини.
3-4 години, не съм си затварял терасата. дори, когато сме на море
даваме го под наем от 15 години, няма решетка, няма опит за взлом.
айде спрете да се плаиште един друг с разни преразкази.
Ето например произволен булевард в Младост, колко (партерни) прозореца виждаш без решетки?
https://www.google.com/maps/@42.6360...192?authuser=0
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеЕто данните от сайта tradingeconomics.com. Специализиран сайт. Ясно се вижда разликата между данъците и осигуровките в България и тези в Германия. Викаш в Германия осигуровки не плащат,а само в България .Хайде по-сериозно.
Висока престъпност в България имаше 90-е години и началото на века.Сега много намаля
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Миро пак почваш едно и също, като радио. Ти само ДОД ли плащаш? Кой плаща само ДОД? Данъците включват и осигурвки (защото са задължителни!) така излиза, че в България общата данъчна тежест за Ф.З възлиза на 25-35%, а в Германия между 35% -45%!
Ти можеш да не виждаш, но погледни в по-големите градове - един апартамент на партер няма да видиш без решетки!
За престъпността, едва ли ще намериш човек в Бг който не е бил жертва поне на разбита и окрадена кола.
3-4 години, не съм си затварял терасата. дори, когато сме на море
даваме го под наем от 15 години, няма решетка, няма опит за взлом.
айде спрете да се плаиште един друг с разни преразкази.
колите съм си забравял отключени, със свалено стъкло, няма пипане,препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
- Личи си колко са ходили по ресторанти бедните брокерасти, изобщо нямат идея кое ястие какво представлява. Шницел от сьомга значи мляна кожа и кости - угризки от риба събирани от чиниите, пък и 280 грама с все салатата. Това и котаракът ми Сивчо не би го ял, няма таква гадост, порцията е колкото за една котка макс, за 20 кинта
- Това меню е от поне една година време, сега в Щастливеца цените са сигурно 20%-30% нагоре. Там ходехме често, питайте и Лева, той си води любовниците там когато професорката я няма в София
- Две кюфтета 17 лева, пици по 24 лева...Това са си италиански цени от всякъде. В Германия ще излезе 30% по-скъпо при двойни порции и четворни средни заплати.
Мизерия тотална са ресторантите в София и това е типичен пример.
На КонстантиноФ, Лебед (в Панчарево), Викторията и ловния е доста по-класно и вкусно.
Между другото във Вн вече работят част плажните ресторанти, цените са доста понадути (Лаврак филе 35 кинта, салата 20 кинта, розе малка бут 40 лв, другите не ги помня), и почти няма жива душа, обаче обслужването вече може да се каже, че догонва западното. Посрещане, обслужване от 2 ма сервитьори, всяко искане идва с "разбрира се" "веднага", "да препечем" "одеалце да предложим", да изпровядяк управителя, заедно с двама сервитьора, отварят врати, изпращат...... аве шъ станат работите май!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
- Личи си колко са ходили по ресторанти бедните брокерасти, изобщо нямат идея кое ястие какво представлява. Шницел от сьомга значи мляна кожа и кости - угризки от риба събирани от чиниите, пък и 280 грама с все салатата. Това и котаракът ми Сивчо не би го ял, няма таква гадост, порцията е колкото за една котка макс, за 20 кинта
- Това меню е от поне една година време, сега в Щастливеца цените са сигурно 20%-30% нагоре. Там ходехме често, питайте и Лева, той си води любовниците там когато професорката я няма в София
- Две кюфтета 17 лева, пици по 24 лева...Това са си италиански цени от всякъде. В Германия ще излезе 30% по-скъпо при двойни порции и четворни средни заплати.
Мизерия тотална са ресторантите в София и това е типичен пример.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Миро пак почваш едно и също, като радио. Ти само ДОД ли плащаш? Кой плаща само ДОД? Данъците включват и осигурвки (защото са задължителни!) така излиза, че в България общата данъчна тежест за Ф.З възлиза на 25-35%, а в Германия между 35% -45%!
Ти можеш да не виждаш, но погледни в по-големите градове - един апартамент на партер няма да видиш без решетки!
За престъпността, едва ли ще намериш човек в Бг който не е бил жертва поне на разбита и окрадена кола.
Висока престъпност в България имаше 90-е години и началото на века.Сега много намаляLast edited by mirodes; 15.05.2023, 23:09.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
Сьомга като шницел? Е па такова животно нема у немски ресторант.
- Това меню е от поне една година време, сега в Щастливеца цените са сигурно 20%-30% нагоре. Там ходехме често, питайте и Лева, той си води любовниците там когато професорката я няма в София
- Две кюфтета 17 лева, пици по 24 лева...Това са си италиански цени от всякъде. В Германия ще излезе 30% по-скъпо при двойни порции и четворни средни заплати.
Мизерия тотална са ресторантите в София и това е типичен пример.
- 1 like
Коментар
Коментар