IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

    Сьомговата пъстърва е хибрид, разработен от сърбите. Да бяха кръстосали направили прасе с месо като на теле, или щраус с пилешко месо, а те някаква риба която пак леко намирисва на тиня. Балканска работа, започват нещо, а не довършват.

    Иначе за храните - обичайно всички са прави относно скъпо/евтино, вредно/полезно, вкусно/безвкусно. Вероятно няма да има възражения срещу вечеря от червена сьомга с гарнитура от прясно откъсната рукола и кедрови ядки (или каквато там е визията на форумните първенюта). Фактите са, че без хибриди, без евтино произвеждана храна за масовия потребител и колкото и да не се иска - с помощта на естествени и изискуствени заместители на много от продуктите - държавите ще са постоянно във войни за малкото храна на планетата, а който няма силата да я открадне, ще кара на хляб, картофи, маслини и сланина.

    И за да се върна на темата - като се размечтаете за някакви екзотични риби, които ги няма дори в магазина - ами малко са ви цените на имотите. След като се оглеждате за дива сьомга, цените в София трябва да са х3.
    Тази сьомгова пъстрва е съшия шит като дъговата. Рибата от развъдник ли е не се яде. Същото важи и за скариди, сладководни миди и каквото и да е. За морските миди незнам, чувал съм че фермите ако са в чисти води е ок, но мидите не ги храниш а рибите трябва да ги храниш. Ако отглеждаш риба в язовир с достатъчно голяма площ да се формира екосистема е ок, но 2 метра дълбок гьол 30 на 30 метра ... каква екосистема ?

    В щатите преди време яко са били залитнали по индустриализация на фермите. Аки си виждал снимки на млади хора, по 200 кила, на които телесата им висят отвсякъде , те са резултат от тези ферми. Хормони на растежа, който явно действат и на хората и става ужас. Сега са се пооправили нешата, поне като гледам в Калифорния, хората в по-голямата си част са в добра форма, макар, че като отидеш на север , например в Чикаго, по-голямата част са дебели, но не изключително дебели като преди и нешата като че ли вървят в по-нормална посока..Сега хормоните са забранени за свинско и пилешко, не знам как е за телешкото, но телешкото май по-лесно се гледа навън. Около нас в радиус от 10-на километра има 6 магазина за чиста храна, По-скъпа е от масовите вериги, но храната тук по принцип не е голям разход и дали пържолата ще е $15 или $50 става дума за разлика от 1-2 часа на минимална ставка. Заместителите са за по-бедните държави, но пък там и местните продукти са по евтини , та не знам за какво са хибриди. Според мен източна Европа сега минава по пътя на Запада от преди 40-50 години , когато е бил напъна за евтини храни за високи печалби и пак добре , че сме част от ЕС да има някакъв контрол, че като си спомня за бразилските дробчета и "естонския" кашкавал от зората на демокрацията ... Сега в България е по-скъпо да се яде чиста храна, но човек трябва да си прецени, дали иска да живее до 90 или да се гътне на 74 колкото е очакваната продължителност на живота за страната, Бедните хора обаче са склонни да взимат грешни решения защото им е набито в главата , че трябва да пестят и да "влагат" а не да се грижат за себе си.

    Коментар


    • Гледам вчерашните новини,излиза гл.прокурор на държавата ,все едно гледам слаб актъор от Холивуд
      Някъв махленски жаргон...Само преди няколко дни жертва на атентат,който така и не се разбра какво е ....говорим за атентат срещу главен прокурор в Европа !

      После ,заместник гл.прокурор излиза и казва,че се страхувал за живота си,защото гл.прокурор щял да го поръча?



      Ебати "държавата",ебати кочината.Това има ли го в Африка даже,а тук е ЕУ
      В същото време 2г няма редовно правителство,бюджета е с 12 млрд хралупа заради едни Шарлатани и то по време на зараждащ се финансов ураган и няма приет нов такъв.
      А бъдещето на тази "държава" са роми,защото 25% от децата в момента са такива.
      За какво очакване на поскъпване на имоти изобщо говорим ?
      Мислите ли малко с тези глави?
      Last edited by petrg5s; 16.05.2023, 13:34.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
        Аз досега от теб в дискусиите не съм виждал никога конкретен пример, число, доказателство. Ти четвърто отделение имаш ли изобщо?
        Неколкократно съм си задавал този въпрос,а и на него самия /преди игнор периода му /
        За съжаление това е матряла в БГ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

          Това за боядисаната сьомга е верно, но се боядисва само тази от ферми зашото храната е различна. Дивата сьомга яде доста скариди и крилл и вешеството което ги прави червени при сваряване е това което прави месото на сьомгата розово. Тия във фермите ги хранят с гранули и са бледи та ги боядисват и боята е токсична също. Казал ти е , че всичката се боядисва защото всичката е от ферми. Мисля , че и аз ти го казах това, ма ти продължавай да ядеш шницели по 20 лева. Трябва да се научите, че ако има евтино и скъпо, обикновено има и причини за това. В България невинаги скъпото означава хубаво де.

          Не знам каква е тази измислица сьомгова пъстърва, ма и пъстърва не се яде от развъдници, абе ако гледаш прасета или телета може да им даваш боклуци да ядат ма поне въздуха се движи. При рибите като наръгаш гранулите , каквото падне на дъното се разлага почват бактерии , те и самите риби като ядат кензат , това е затворена система , не е река да тече, после трябва химикали , пестициди не знам чак за антибиотици , но няма да се учудя и това ако трябва да се слага във водата за да не стават епидемии да изтрепят рибата. Преди 1-2 години имаше някаква временна забрана за внос на норвежка сьомга на някои места , че изтекоха данни за 20% смъртност на рибите във фермите, тя рибата не може да оцелее а предтстави си че трябва хора да я ядат... абе после го потулиха, това е милярдна индустрия. Пъстърва от рибарници съшо не се яде. Отодете на някой рибарник да видите в какви гьолове ги гледат после пак ше говорим . Пъстървата е речна риба , в бързи потоци с висок кислород, по рибарниците е друг вид пъстърва щото речната не може да оцелее. Тази сьомговата е съшия шит.

          Джони , много си и набрал на България. Има и прилични ресторанти. Мръсни ресторанти има навсякъде, ела тук да видиш индийските, китайските и такериите. Тук поне докладите на инспекциите са публични и може да видиш къде ше отидеш , но и прости хора има навсякъде и гледаш ресторанти, които са в листа че имат плъхове са пълни.
          Аз по индийски тотално съм се отказал да ходя откакто на някакъв фирмен обяд ходихме на индийски ресторант и един оит индийците в групата направи скандал , че му сервирали с тая ръка която била за друго. Абе недей да се оплакваш толкова от България.
          Сьомговата пъстърва е хибрид, разработен от сърбите. Да бяха кръстосали направили прасе с месо като на теле, или щраус с пилешко месо, а те някаква риба която пак леко намирисва на тиня. Балканска работа, започват нещо, а не довършват.

          Иначе за храните - обичайно всички са прави относно скъпо/евтино, вредно/полезно, вкусно/безвкусно. Вероятно няма да има възражения срещу вечеря от червена сьомга с гарнитура от прясно откъсната рукола и кедрови ядки (или каквато там е визията на форумните първенюта). Фактите са, че без хибриди, без евтино произвеждана храна за масовия потребител и колкото и да не се иска - с помощта на естествени и изискуствени заместители на много от продуктите - държавите ще са постоянно във войни за малкото храна на планетата, а който няма силата да я открадне, ще кара на хляб, картофи, маслини и сланина.

          И за да се върна на темата - като се размечтаете за някакви екзотични риби, които ги няма дори в магазина - ами малко са ви цените на имотите. След като се оглеждате за дива сьомга, цените в София трябва да са х3.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от petrg5s

            Човека ти казва,че плаща 5 и 6 цифрени данъци и то в чужбина !
            Къде се ръгаш балабар Петко с мъжете? Качил си се един път на самолет и голямата работа станала.
            Ти даже не може да си му и келнер
            Пък и кой да е повишител тук !
            Бе той казва 5-6 цифрени данъци, пък не можеше да си позволи наем в София. Обикалял ресторантите по цял свят, а не знае ЕДИН там дето уж живее.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

              Абе ти на български трудно се изразяваш (ползвайки някакви маймунски изрази), тръгнал си да спориш с мен, дето съм обиколил де що има ресторанти по света. Щял да "чери пиква". СмЕх.
              Още чакам да дадеш пример с ЕДИН хубав ресторант в Мюнхен. Или па на езерото Констанц от немската страна, нали уж там живееш. Да те видим по какви дупки обикаляш в търсене на еФтиния.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                Понеже специалиста по сьомги просвещава нам, да ви кажа, че огромна част от сьомгата, особено замразената се боядисва без значение къде си в Европа. Знам го от германец. Той ме е предупреждавал замразената да я избягвам. И това никой няма да ви го каже
                Мерси ,че сподели тази изключително "ценна" и "достоверна"информация.Личи си ,че си голям специалист по съомги.
                А да имаш съвети от някой норвежец или поляк в тефтерите записана ?
                Last edited by petrg5s; 16.05.2023, 07:42.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                  Добре де, спирам да се заяждам и споря.
                  В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.
                  Ежко, обърни внимание на жените и негативизмът ти ще изчезне.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Добре де, спирам да се заяждам и споря.
                    В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.
                    Сьомга ям много рядко, веднъж на година-две, и огромна част от случаите е в чужбина, защото просто трябва да си избера нещо, което поне да става за ядене, заради специфики на някои видове национална кухня, които не ми допадат.
                    Иначе други видове риба консумирам по-често. Просто дадох някакъв произволен пример за сравнение с ястие и се почна цялата драма.
                    Главно и аз наблягам на твоите предпочитания. Стара планина и гостилници ги посещавам редовно и често там може да се попадне на традиционно сготвено по-добре дори от хубав ресторант.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

                      Пиша така, че и х'американеца да разбере. Няма как, трябва да използвам неговите изразни средства, защото е забравил и не уважава българския.
                      Какво ми вадиш някакъв частен пример с някакво предване където умишлено се търси сензация?
                      Същото го има и в "де що има ресторанти по света". И защо си мислиш, че аз не съм ги обиколил също ми е много интересно?
                      Да не би ти да си единствения, който е бил на повече от един континент във форума? Леко се поприземи малко.
                      Добре де, спирам да се заяждам и споря.
                      В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                        още поне 40 имаш пред себе си.
                        но не искам да ги пилееш с негативизъм по форумите.

                        имаш ли хобита?
                        на мен гаража 35 квадрата, ми е пълен с хобита.
                        а не намирам време за никое от тях.

                        откъсни се малко от работата и се опитай да намериш момиче, в което да се влюбиш.
                        Хобито ми е скално катерене и алпийски турове, вече не съм във форма обаче. Преди 20 години минавах тежки пасажи, правил съм и височинни изкачвания. Сега максимум неща от сорта на Северната стена на Вихрен, Средоноса и подобни.

                        Много ми се минава по самото корито на реката в Южен Джендем, това е едно от най-непристъпните, красиви и диви места в България, има скрити водопади които много малко хора са виждали на живо.
                        Last edited by ejonny2376; 16.05.2023, 00:35.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
                          Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                          Понеже специалиста по сьомги просвещава нам, да ви кажа, че огромна част от сьомгата, особено замразената се боядисва без значение къде си в Европа. Знам го от германец. Той ме е предупреждавал замразената да я избягвам. И това никой няма да ви го каже, но иначе ще сме в Германия и доволно ще си хапваме, че как иначе хапваме сьомгичка в Германия. Като е в Германия, германската е по-вкусна и по-хубава. Сравнявахме цени. В България има качество на храната и ресторантие не по-ниско от това в Германия, а може да се окаже и по-добро, според зависи какво и в кои градове сравняваме.
                          Яжте сьомгова пъстърва и няма да сбъркате! Без значение дали купена свежа за домашно приготвяне от рибния магазин в квартала, който я взема от рибарниците в България, или приготвена в ресторант на добро ниво.

                          Имаше преди едно предаване кошмари в кухнята с някакъв шеф не му помня името, то отразяваше точната действителност в БГ ресторантите. Хигиена нулева, мазнина на 1 година, развалено месо на по няколко години във фризерите, всичко се размразява в микровълновата, а като дойде проверка подкупчето в джоба и кой откъде е.

                          Това нещо в белите държави го няма.
                          Това за боядисаната сьомга е верно, но се боядисва само тази от ферми зашото храната е различна. Дивата сьомга яде доста скариди и крилл и вешеството което ги прави червени при сваряване е това което прави месото на сьомгата розово. Тия във фермите ги хранят с гранули и са бледи та ги боядисват и боята е токсична също. Казал ти е , че всичката се боядисва защото всичката е от ферми. Мисля , че и аз ти го казах това, ма ти продължавай да ядеш шницели по 20 лева. Трябва да се научите, че ако има евтино и скъпо, обикновено има и причини за това. В България невинаги скъпото означава хубаво де.

                          Не знам каква е тази измислица сьомгова пъстърва, ма и пъстърва не се яде от развъдници, абе ако гледаш прасета или телета може да им даваш боклуци да ядат ма поне въздуха се движи. При рибите като наръгаш гранулите , каквото падне на дъното се разлага почват бактерии , те и самите риби като ядат кензат , това е затворена система , не е река да тече, после трябва химикали , пестициди не знам чак за антибиотици , но няма да се учудя и това ако трябва да се слага във водата за да не стават епидемии да изтрепят рибата. Преди 1-2 години имаше някаква временна забрана за внос на норвежка сьомга на някои места , че изтекоха данни за 20% смъртност на рибите във фермите, тя рибата не може да оцелее а предтстави си че трябва хора да я ядат... абе после го потулиха, това е милярдна индустрия. Пъстърва от рибарници съшо не се яде. Отодете на някой рибарник да видите в какви гьолове ги гледат после пак ше говорим . Пъстървата е речна риба , в бързи потоци с висок кислород, по рибарниците е друг вид пъстърва щото речната не може да оцелее. Тази сьомговата е съшия шит.

                          Джони , много си и набрал на България. Има и прилични ресторанти. Мръсни ресторанти има навсякъде, ела тук да видиш индийските, китайските и такериите. Тук поне докладите на инспекциите са публични и може да видиш къде ше отидеш , но и прости хора има навсякъде и гледаш ресторанти, които са в листа че имат плъхове са пълни.
                          Аз по индийски тотално съм се отказал да ходя откакто на някакъв фирмен обяд ходихме на индийски ресторант и един оит индийците в групата направи скандал , че му сервирали с тая ръка която била за друго. Абе недей да се оплакваш толкова от България.
                          Last edited by segato; 16.05.2023, 00:37.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                            Абе ти на български трудно се изразяваш (ползвайки някакви маймунски изрази), тръгнал си да спориш с мен, дето съм обиколил де що има ресторанти по света. Щял да "чери пиква". СмЕх.
                            Пиша така, че и х'американеца да разбере. Няма как, трябва да използвам неговите изразни средства, защото е забравил и не уважава българския.
                            Какво ми вадиш някакъв частен пример с някакво предване където умишлено се търси сензация?
                            Същото го има и в "де що има ресторанти по света". И защо си мислиш, че аз не съм ги обиколил също ми е много интересно?
                            Да не би ти да си единствения, който е бил на повече от един континент във форума? Леко се поприземи малко.
                            Last edited by Kris_; 16.05.2023, 00:17.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                              още поне 40 имаш пред себе си.
                              но не искам да ги пилееш с негативизъм по форумите.

                              имаш ли хобита?
                              на мен гаража 35 квадрата, ми е пълен с хобита.
                              а не намирам време за никое от тях.

                              откъсни се малко от работата и се опитай да намериш момиче, в което да се влюбиш.
                              Ари ве, да не държиш някой Москвич там?
                              П.С тъй ми се пърпори с някой дванайстак като едно време, ама не мога да намеря.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                                Шастливеца ми хареса 2016 и като цени и като обслужване след 2-3 години пак ходих и сигурно не им беше ден. Втория път се бъзикахме, че е изложбен ресторант, зашото порциите бяха малки. Никой не успя да се наяде с една порция и трябваше да поръчваме още. Малко ни изненадаха, но обслужването беше добро. Сьомга не яж.
                                Сьомга не съм ял от може би 10 год. откакто разбрах, че е абсолютна химия, тва дет му викат "сьомгова пастърва" е същия химически боклук, ама гледам му се радват.

                                Коментар

                                Working...
                                X