Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
В щатите преди време яко са били залитнали по индустриализация на фермите. Аки си виждал снимки на млади хора, по 200 кила, на които телесата им висят отвсякъде , те са резултат от тези ферми. Хормони на растежа, който явно действат и на хората и става ужас. Сега са се пооправили нешата, поне като гледам в Калифорния, хората в по-голямата си част са в добра форма, макар, че като отидеш на север , например в Чикаго, по-голямата част са дебели, но не изключително дебели като преди и нешата като че ли вървят в по-нормална посока..Сега хормоните са забранени за свинско и пилешко, не знам как е за телешкото, но телешкото май по-лесно се гледа навън. Около нас в радиус от 10-на километра има 6 магазина за чиста храна, По-скъпа е от масовите вериги, но храната тук по принцип не е голям разход и дали пържолата ще е $15 или $50 става дума за разлика от 1-2 часа на минимална ставка. Заместителите са за по-бедните държави, но пък там и местните продукти са по евтини , та не знам за какво са хибриди. Според мен източна Европа сега минава по пътя на Запада от преди 40-50 години , когато е бил напъна за евтини храни за високи печалби и пак добре , че сме част от ЕС да има някакъв контрол, че като си спомня за бразилските дробчета и "естонския" кашкавал от зората на демокрацията ... Сега в България е по-скъпо да се яде чиста храна, но човек трябва да си прецени, дали иска да живее до 90 или да се гътне на 74 колкото е очакваната продължителност на живота за страната, Бедните хора обаче са склонни да взимат грешни решения защото им е набито в главата , че трябва да пестят и да "влагат" а не да се грижат за себе си.
Коментар