IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

    Добре де, спирам да се заяждам и споря.
    В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.
    Ежко, обърни внимание на жените и негативизмът ти ще изчезне.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

      Добре де, спирам да се заяждам и споря.
      В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.
      Сьомга ям много рядко, веднъж на година-две, и огромна част от случаите е в чужбина, защото просто трябва да си избера нещо, което поне да става за ядене, заради специфики на някои видове национална кухня, които не ми допадат.
      Иначе други видове риба консумирам по-често. Просто дадох някакъв произволен пример за сравнение с ястие и се почна цялата драма.
      Главно и аз наблягам на твоите предпочитания. Стара планина и гостилници ги посещавам редовно и често там може да се попадне на традиционно сготвено по-добре дори от хубав ресторант.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

        Пиша така, че и х'американеца да разбере. Няма как, трябва да използвам неговите изразни средства, защото е забравил и не уважава българския.
        Какво ми вадиш някакъв частен пример с някакво предване където умишлено се търси сензация?
        Същото го има и в "де що има ресторанти по света". И защо си мислиш, че аз не съм ги обиколил също ми е много интересно?
        Да не би ти да си единствения, който е бил на повече от един континент във форума? Леко се поприземи малко.
        Добре де, спирам да се заяждам и споря.
        В България има добри ресторантчета по малките градчета тук-там, с автентична българска кухня. И по хижите - обичам боб чорба и яхния, тутманик, свинско със зеле, ей такива работи. Сьомги и подобни глупости не ям, като видя меню в ресторант пълно с разни идиотски неща и бягам с 200. Българите обичат да подражават във всичко, но не им се получава.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

          още поне 40 имаш пред себе си.
          но не искам да ги пилееш с негативизъм по форумите.

          имаш ли хобита?
          на мен гаража 35 квадрата, ми е пълен с хобита.
          а не намирам време за никое от тях.

          откъсни се малко от работата и се опитай да намериш момиче, в което да се влюбиш.
          Хобито ми е скално катерене и алпийски турове, вече не съм във форма обаче. Преди 20 години минавах тежки пасажи, правил съм и височинни изкачвания. Сега максимум неща от сорта на Северната стена на Вихрен, Средоноса и подобни.

          Много ми се минава по самото корито на реката в Южен Джендем, това е едно от най-непристъпните, красиви и диви места в България, има скрити водопади които много малко хора са виждали на живо.
          Last edited by ejonny2376; 16.05.2023, 00:35.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
            Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
            Понеже специалиста по сьомги просвещава нам, да ви кажа, че огромна част от сьомгата, особено замразената се боядисва без значение къде си в Европа. Знам го от германец. Той ме е предупреждавал замразената да я избягвам. И това никой няма да ви го каже, но иначе ще сме в Германия и доволно ще си хапваме, че как иначе хапваме сьомгичка в Германия. Като е в Германия, германската е по-вкусна и по-хубава. Сравнявахме цени. В България има качество на храната и ресторантие не по-ниско от това в Германия, а може да се окаже и по-добро, според зависи какво и в кои градове сравняваме.
            Яжте сьомгова пъстърва и няма да сбъркате! Без значение дали купена свежа за домашно приготвяне от рибния магазин в квартала, който я взема от рибарниците в България, или приготвена в ресторант на добро ниво.

            Имаше преди едно предаване кошмари в кухнята с някакъв шеф не му помня името, то отразяваше точната действителност в БГ ресторантите. Хигиена нулева, мазнина на 1 година, развалено месо на по няколко години във фризерите, всичко се размразява в микровълновата, а като дойде проверка подкупчето в джоба и кой откъде е.

            Това нещо в белите държави го няма.
            Това за боядисаната сьомга е верно, но се боядисва само тази от ферми зашото храната е различна. Дивата сьомга яде доста скариди и крилл и вешеството което ги прави червени при сваряване е това което прави месото на сьомгата розово. Тия във фермите ги хранят с гранули и са бледи та ги боядисват и боята е токсична също. Казал ти е , че всичката се боядисва защото всичката е от ферми. Мисля , че и аз ти го казах това, ма ти продължавай да ядеш шницели по 20 лева. Трябва да се научите, че ако има евтино и скъпо, обикновено има и причини за това. В България невинаги скъпото означава хубаво де.

            Не знам каква е тази измислица сьомгова пъстърва, ма и пъстърва не се яде от развъдници, абе ако гледаш прасета или телета може да им даваш боклуци да ядат ма поне въздуха се движи. При рибите като наръгаш гранулите , каквото падне на дъното се разлага почват бактерии , те и самите риби като ядат кензат , това е затворена система , не е река да тече, после трябва химикали , пестициди не знам чак за антибиотици , но няма да се учудя и това ако трябва да се слага във водата за да не стават епидемии да изтрепят рибата. Преди 1-2 години имаше някаква временна забрана за внос на норвежка сьомга на някои места , че изтекоха данни за 20% смъртност на рибите във фермите, тя рибата не може да оцелее а предтстави си че трябва хора да я ядат... абе после го потулиха, това е милярдна индустрия. Пъстърва от рибарници съшо не се яде. Отодете на някой рибарник да видите в какви гьолове ги гледат после пак ше говорим . Пъстървата е речна риба , в бързи потоци с висок кислород, по рибарниците е друг вид пъстърва щото речната не може да оцелее. Тази сьомговата е съшия шит.

            Джони , много си и набрал на България. Има и прилични ресторанти. Мръсни ресторанти има навсякъде, ела тук да видиш индийските, китайските и такериите. Тук поне докладите на инспекциите са публични и може да видиш къде ше отидеш , но и прости хора има навсякъде и гледаш ресторанти, които са в листа че имат плъхове са пълни.
            Аз по индийски тотално съм се отказал да ходя откакто на някакъв фирмен обяд ходихме на индийски ресторант и един оит индийците в групата направи скандал , че му сервирали с тая ръка която била за друго. Абе недей да се оплакваш толкова от България.
            Last edited by segato; 16.05.2023, 00:37.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

              Абе ти на български трудно се изразяваш (ползвайки някакви маймунски изрази), тръгнал си да спориш с мен, дето съм обиколил де що има ресторанти по света. Щял да "чери пиква". СмЕх.
              Пиша така, че и х'американеца да разбере. Няма как, трябва да използвам неговите изразни средства, защото е забравил и не уважава българския.
              Какво ми вадиш някакъв частен пример с някакво предване където умишлено се търси сензация?
              Същото го има и в "де що има ресторанти по света". И защо си мислиш, че аз не съм ги обиколил също ми е много интересно?
              Да не би ти да си единствения, който е бил на повече от един континент във форума? Леко се поприземи малко.
              Last edited by Kris_; 16.05.2023, 00:17.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

                още поне 40 имаш пред себе си.
                но не искам да ги пилееш с негативизъм по форумите.

                имаш ли хобита?
                на мен гаража 35 квадрата, ми е пълен с хобита.
                а не намирам време за никое от тях.

                откъсни се малко от работата и се опитай да намериш момиче, в което да се влюбиш.
                Ари ве, да не държиш някой Москвич там?
                П.С тъй ми се пърпори с някой дванайстак като едно време, ама не мога да намеря.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                  Шастливеца ми хареса 2016 и като цени и като обслужване след 2-3 години пак ходих и сигурно не им беше ден. Втория път се бъзикахме, че е изложбен ресторант, зашото порциите бяха малки. Никой не успя да се наяде с една порция и трябваше да поръчваме още. Малко ни изненадаха, но обслужването беше добро. Сьомга не яж.
                  Сьомга не съм ял от може би 10 год. откакто разбрах, че е абсолютна химия, тва дет му викат "сьомгова пастърва" е същия химически боклук, ама гледам му се радват.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    41 години, 82 набор съм. Остават ми едни 20 години, искам да ги изживея с кеф.
                    още поне 40 имаш пред себе си.
                    но не искам да ги пилееш с негативизъм по форумите.

                    имаш ли хобита?
                    на мен гаража 35 квадрата, ми е пълен с хобита.
                    а не намирам време за никое от тях.

                    откъсни се малко от работата и се опитай да намериш момиче, в което да се влюбиш.
                    препоръка е

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

                      Айде бе? Ти се изказа!
                      Ще cherry-pick-ваме ли?
                      Да търся ли на Рамзи предаванията?
                      Абе ти на български трудно се изразяваш (ползвайки някакви маймунски изрази), тръгнал си да спориш с мен, дето съм обиколил де що има ресторанти по света. Щял да "чери пиква". СмЕх.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                        В София мишле хората масово бачкат за по 2000-2500 лева, доста често бруто. Масово. Програмистите са едно извращение, което скоро ще се коригира от самосебе си.
                        Целият този ръст последните няколко години дойде от печатницата на пари. Нищичко не произвежда БГ, нула. Никаква производителност, никаква индустрия, никакво селско стопанство. Виж само новините, направо му се повръща на човек - пияни убийци по пътищата, разни проститутки ще правя правителство, мутри в прокуратура, мутри в следствието... Вие сте жив зян, това не е държава.
                        Джонка, аз пък ти се учудвам, че се учудваш на това.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                          Имаше преди едно предаване кошмари в кухнята с някакъв шеф не му помня името, то отразяваше точната действителност в БГ ресторантите. Хигиена нулева, мазнина на 1 година, развалено месо на по няколко години във фризерите, всичко се размразява в микровълновата, а като дойде проверка подкупчето в джоба и кой откъде е.

                          Това нещо в белите държави го няма.
                          Айде бе? Ти се изказа!
                          Ще cherry-pick-ваме ли?
                          Да търся ли на Рамзи предаванията?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                            Понеже специалиста по сьомги просвещава нам, да ви кажа, че огромна част от сьомгата, особено замразената се боядисва без значение къде си в Европа. Знам го от германец. Той ме е предупреждавал замразената да я избягвам. И това никой няма да ви го каже, но иначе ще сме в Германия и доволно ще си хапваме, че как иначе хапваме сьомгичка в Германия. Като е в Германия, германската е по-вкусна и по-хубава. Сравнявахме цени. В България има качество на храната и ресторантие не по-ниско от това в Германия, а може да се окаже и по-добро, според зависи какво и в кои градове сравняваме.
                            Яжте сьомгова пъстърва и няма да сбъркате! Без значение дали купена свежа за домашно приготвяне от рибния магазин в квартала, който я взема от рибарниците в България, или приготвена в ресторант на добро ниво.
                            Имаше преди едно предаване кошмари в кухнята с някакъв шеф не му помня името, то отразяваше точната действителност в БГ ресторантите. Хигиена нулева, мазнина на 1 година, развалено месо на по няколко години във фризерите, всичко се размразява в микровълновата, а като дойде проверка подкупчето в джоба и кой откъде е.

                            Това нещо в белите държави го няма.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                              Ти доколкото знам си юрист. Я кажи на това леке от Сливница дето отне 2 млади живота колко ще му лепнат? 3 до 15 години по член 343 за причиняване на смърт на повече от едно лице. И понеже е на 18 години, неосъждан, ще му сложат минимума от 3 години и директно става условна. Или максимум 5 години и ще го освободят предсрочно след 2 и половина.

                              В БГ, нямате никакво правосъдие, нищо. Държавата е разграден двор, всеки коли и беси както си иска. Утре да убия човек на улицата ей така от кеф, ще ми сложат 10 години и излизам след 5. В такава държава може да живеят само престъпници, не и нормални хора.
                              В Германия колко щяха да му дадат при тая ситуация?Естествено, че сходна присъда с тая в България.
                              В Италия пиян български шофьор уби две жени и рани две деца, след което избяга от мястото на катастрофата. И му дадоха 7 години затвор. На Семерджиев за сходна ситуация 20.Или по-скоро 16 години, щото имаше и наказание по други обвинения, но за катастрофата му дадоха 16 години.
                              И тук поне ги хващат и осъждат, а в Германия от 1200 изнасилени и ограбени са осъдени само 24 човека .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                                Глобалният корпоративен данък от 15 процента ще е САМО за фирми с над 750 милиона евро оборот на година. Ясно е,че малко фирми в България са такива.
                                А голямата разлика в подоходният данък и осигуровките е,че в България колкото повече получаваш толкова по-ниски данъци плащаш процентно,а в Германия е обратното. Т.е в България се насърчават хората с образование и квалификация.
                                Засега!

                                Коментар

                                Working...
                                X