IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Изкуственият интелект може да вземе хляба на повечето хора по света, а кога това ще стане само големите батковци знаят.
    На този етап няма изкуствен интелект, има по-развита версия на ML. Това което ChatGPT генерира са поредица от думи, който имат най-голяма вероятност да бъдат използвани за даден вектор. Ако няма данни за трейнинг, няма да може да генерира нищо. В тази връзка, първите работи който ще изчезнат са свързани с използване на данни и е странно , че хора като Кавръка не разбират че камбаната бие за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А това е с днешната дата ...

Ти даже не знаеш сигурно че Майкрософт разработва виртуални машини които ще анулират изобщо нуждата от физическия компютър...от най голямата щайга де връзваш в облака и си бачкаш
      И аз имам такива познати като Бонвиан1 и са ми казвали, че преди около 30-40г е било модерно така - една клавиатура, монитор, модем и жица и си вързан към ИБМ облакът...Та майкрософт отново се опитвали да крадът от ИБМ. Или всяко ново нещо е добре забравено старо.
      Обаче аз си мисля, че ако познатите на Бонвиан1 наистина уволнят всичките си ИТ след 2-5г и ги заместят с ИИ, макс 1 г. след това и тях няма да ги има

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

вече не искам да ме водиш, където корите за баница са най-евтини
        Виж сега майтапа на страна който е ходил знае дали ще са кори за баница дали ще е баклава дали ще са врати или материали имай в предвид че в Турция хубавите стоки са понскъпи и от нашите ,за всичко говоря.А турците са и големи лисици ,спрямо бг нашенските мушангии те са крале. Така че ако тръгнеш някъде трябва да си отваряш очите на 4.Само ще ти кажа че отдавна пазара в Турция който е в час се прави от Мигрос турското Метро,после има някои други магазини иначе отвънка е сеч,ментата,ама на всичко ,някои неща се взимат от едни места други от съвсем други В Турция ако тръгнеш ходи само с хора които са в час такива мене сбирки ..бягай освен за един Одрински тава джигер и хубава баклава

Коментар

Хората право ти казват но във форума е основно Ит специалисти и смятай какво им е като четат такива неща .
          кольо имаш дарбата да се радваш на неща които първо тебе ще ударят. AI технологиите ще ударят най-напред телефонистите които приемат поръчки и фактури на фирмите за горива. Вече има започнат проект точно за такива "търговци" като тебе. (помисли за завръщане към брокерството)

Коментар

Хората право ти казват но във форума е основно Ит специалисти и смятай какво им е като четат такива неща .
            Изкуственият интелект може да вземе хляба на повечето хора по света, а кога това ще стане само големите батковци знаят.

Коментар

Тримата от запаса ама турците като видят Ратко колко е стигнат ще му продадат най скапаните мебели и стоки после Колчага като разбере какво е станало ще се изпокарат на границата като сигани
              вече не искам да ме водиш, където корите за баница са най-евтини
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ако продължаваш така, няма да научиш, къде в турция са най-евтини плочките и перилните препарати
                е той вече каза: направо от складовете

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

хахахахахахаха 1 седмица , като брокер 3 седмици
                  ако продължаваш така, няма да научиш, къде в турция са най-евтини плочките и перилните препарати
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                    Нищо не разбирам от ИТ, но имам много такива познати на много високи нива със 5 цифрени заплати. Та на всички тях мнението им е, че тази професия ще изчезне и машината и изкуственият интелект ще им вземе хляба и ще са без работа в близките 2-3-5 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Няма да стане така, защото ако отидем тримата, ще изпием парите за мебели още там и на връщане камиона ще е празен!
                      Тримата от запаса ама турците като видят Ратко колко е стигнат ще му продадат най скапаните мебели и стоки после Колчага като разбере какво е станало ще се изпокарат на границата като сигани

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

И откъде ше дойдат машините и изкуствения интелект ? Едно време са говорели как компютрите ше изядат хляба на хората, но много хора са пропускали, че някой трябва да каже на компщтрите как да го направят.
                        https://www.karieri.bg/news/38433_sl...ma-programisti

Чети и се образовай че тая матрица ти е взела мозъчната дейност и способността да мислиш извън кутията

https://technews.bg/article-150899.html

А това е с днешната дата ...

Ти даже не знаеш сигурно че Майкрософт разработва виртуални машини които ще анулират изобщо нуждата от физическия компютър...от най голямата щайга де връзваш в облака и си бачкаш
                        Last edited by nkavrakov1982; 27.04.2023, 21:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това с камиона да идете няколко човека мисля, че няма да е безпроблемно на границата
                          до колкото знам от приятели - отиваш харесваш плащаш и ти го докарват като са готови - вероятно си има транспортни канали, за да се икономисат ддс и мита.

ако се изтупате ти, конана и ратко с един камион стока... митничарите няма да ви пуснат с една усмивка
                          Няма да стане така, защото ако отидем тримата, ще изпием парите за мебели още там и на връщане камиона ще е празен!

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                            Нищо не разбирам от ИТ, но имам много такива познати на много високи нива със 5 цифрени заплати. Та на всички тях мнението им е, че тази професия ще изчезне и машината и изкуственият интелект ще им вземе хляба и ще са без работа в близките 2-3-5 год.
                            И откъде ше дойдат машините и изкуствения интелект ? Едно време са говорели как компютрите ше изядат хляба на хората, но много хора са пропускали, че някой трябва да каже на компщтрите как да го направят.

Коментар

Някой замислял ли се как хем лева е вързан към еврото с фиксиран курс, хем инфлацията в БГ е 30-40% а в еврозоната 10% и курса не се променя ?
                              На т'ва му се вика инфлационен диференциал!

Ако приемането на еврото минаваше през 2-годишен плаващ режим (какъвто по принцип се прилага при преминаването през ЕРМ и типичните фиксирани отклонения +/-15%) - сещай се къде все пак ще отиде реални курс! Щеше да е перманентно в долната обменна граница.

Затова го фиксираха курса (със закон), но така или иначе се трупа скрита обезценка.

Коментар

Каврък, доколкото разбирам си на фаза "знам от кое копче се включва компютъра". МоЕ ли да си гледаш работата , да си пращаш фактурките и да не се обаждаш за неща, за които си чувал само на маса ? Говориш за България, колко било смотано морето, полето и не знам си какво, но изглежда , че не вдяваш , че проблема на България са всезнайковци като теб , които са първа писта на обясненията и раздаванто на акъли, но не могат да свършат реална работа за 2 пари. Поправи ме ако греша, но доколкото разбирам си AR (account representative) в някаква компания за горива. Вероятно издаваш фактурки и въртиш телефони да врънкаш хората да ти платят. Мислиш ли че си в позиция да говориш за автоматизация, програмиране, АИ или каквото и да е , което е поне един порядък над твоя пей рейт ?
                                (знаеш какво е порядък нали ?)

Кои са тези "редица изследвания". Я пусни линк поне към едно да се образовам и аз, И откъде знаеш колко съм умен като нито си ме виждал нито си ме чувал. Честно казано направо си е обидно да поставяш хора от твоята страна на неравнението за умност.
                                Как не си разбрал, че ние сме народ с богата обща култура. Умеем всичко то-до и няма нещо което да ни се опре. Човешкия потенциал у нас не познава граници и всеки роден по наще ширини освен, че може да бере ягоди в Англия, така може и да проектира совалки. Затуй му се полага заплата за проектиране на совалки, дори докато бере ягоди! Щот ай не си му дал парата, ай една седмица курсче и ти подбива квалифицирания трудов пазар

Коментар

Working...
                                X