Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Битовата престъпност намаля в пъти спрямо предишни години. Дори и сред циганите. Много цигани вече работят по Западна Европа, направиха пари, изграждат големи и хубави къщи и няма да тръгнат да крадат. Същото се отнася и до такива, които се занимават със земеделие или работят някоя добре платена работа. Много си зависи най-вече от селото, ако има цигани маргинали те са склонни към кражби.И тия неща много добре се знаят от чужденците,които живеят в България. Иначе една от основните причини, поради които няма наплив от пенсионери чужденци в България, е климатът.Студени зими,топли лета,голяма годишна амплитуда. Това не е ок за някой англичанин,който е свикнал на хладни лета и зими.Сезона на морето и той ни е 3 месеца макс.б
Затова и повечето се ориентират към Португалия и Испания. Няма такива студени зими,техните села са по-уредени,гледката към брега на океана е прекрасна.Трудно ще ги конкурираме.
Коментар
-
Някой може ли да ми даде смислен отговор, що тухлените стени в горната си част към горна плоча се лепят с монтажна пяна. Днес гледам, че това се случва и с външни стени. Това няква нова мода ли е? Да не би да е по издръжливо на 9та степен така?
Единственото за което се сещат е, че е по-лесно.
Друго?
- 1 like
Коментар
-
Да,ама не виждам голяма разлика в цената на старо и ново строителство. И за мен е учудващо, щото в някои стари блокове само като вляза и ми се повръща,а хората живеят с десетилетия там.
Та в тоя случай трябва да отчитаме и народопсихогията.На българите от малки им се втълпява,че жилището е огромен актив и те просто отказват да проумеят,че това жилище е старо,амортизирано и неатрактивно за живеене. Затова и държат цените високи. А тия, които купуват подобни жилища наистина не мога да ги разбера.
Иначе и аз съм фен на новото, но от точно определени строители.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
+++
За жалост, благодарение на дигиталните номади, рязко поскъпнаха услугите по курортите и станахме не толкова атрактивни ценово дестинация. Банско преди 5-6 години беше сигурно пионер. Чак бях изумен на един мийтинг, колко много чужденци са ни налазили.
За пенсионерите съм изцяло за - с тази природа и локация, основното което ги възпира е сигурността. Ако полицията най-накрая се задейства и озапти битовата престъпност от страна на братята, даже няма да ни е нужна реклама. Приказките от уста на уста, ще са напълно достатъчни да преселим такава бройка от 50к.
Затова и повечето се ориентират към Португалия и Испания. Няма такива студени зими,техните села са по-уредени,гледката към брега на океана е прекрасна.Трудно ще ги конкурираме.Last edited by aleks262; 28.04.2023, 20:50.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мире, ей за тва искаха да въведат паспортите да са за всички, а не по желание. Да се види аджеба от тоя сграден фонд каква част става реално за живеене и колко ще средства коства на останалата за да се пригоди. Реалността при имотите е по-зле отколкото при колите, а вие гледате номинални стойности. Не гледай общата бройка, а каква част от тях реално стават за обитаване без да налееш 2 торби пари в тях. Отделно, много хора не осъзнават силата на социалните мрежи как "учи" младежта да търсят все лъскавото и тепърва се задава тенденция да предпочитат лъскав живот под наем и на кредит, отколкото скромен в собствен имот. Което означава, че съотношението между наематели/собственици ще расте неминуемо.
Та в тоя случай трябва да отчитаме и народопсихогията.На българите от малки им се втълпява,че жилището е огромен актив и те просто отказват да проумеят,че това жилище е старо,амортизирано и неатрактивно за живеене. Затова и държат цените високи. А тия, които купуват подобни жилища наистина не мога да ги разбера.
Коментар
-
+++
За жалост, благодарение на дигиталните номади, рязко поскъпнаха услугите по курортите и станахме не толкова атрактивни ценово дестинация. Банско преди 5-6 години беше сигурно пионер. Чак бях изумен на един мийтинг, колко много чужденци са ни налазили.
За пенсионерите съм изцяло за - с тази природа и локация, основното което ги възпира е сигурността. Ако полицията най-накрая се задейства и озапти битовата престъпност от страна на братята, даже няма да ни е нужна реклама. Приказките от уста на уста, ще са напълно достатъчни да преселим такава бройка от 50к.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Писал съм в същия пост. Трябва да търсим expats и пенсионери. Поне 10% от малките стартъпи тук имат служители , които фитват дефиницията за digital nomads. Ходят по Виетнам, Тайланд и подобни евтини екзотични дестинации. България не е там , но може да предложи зимата ски, лятото море, в Европа е , може да докара 10-20 хиляди номадчета, ако докара и 50к пенсионери, това като постъпления ще е равносилно на 300к работници. Ше осигури много работни места в сървисите. Не знам дали това ще сработи , но е нещо което трябва да се мисли. Трябва национална стратегия а не виждам нито едно правителство да мисли подобни стратегии.
+++
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s
Бежанци от какви ли не държави бягат от БГ като дявол от тамян.
...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е то кога някой е продал нещо и по-скъпо освен ако му трябват парите за нещо друго , т.е. по принуда.
Коментар
-
Цените от 2008г се достигнаха едва през 2021г. Т.е всеки, който е купил на върха през 2008г е продавал на загуба до 2021г.А в момента жилищата са с 170 хиляди повече, отколкото през 2008г в София. А населението само с 20 хиляди души повече. Средно за ЕС в едно жилище живеят по 2,2 души, което означава, че в момента има жилища за 350 хиляди души в повече,отколкото през 2008г.Т.е ситуацията е много различна от 2008г и сегашният връх на цените може и никога да не се достигне повече. А жилища продължават да се строят с големи темпове.
- 1 like
Коментар
-
Гледам данните,то не стига че сме намалели с 27% за 32г ами и средната възраст се качва драстично.От 40г преди 20г ,до 45г сега .Логически е правилно да предположим ,че след 25г ще е 50г+
Това не е нормално. Значи след 25 г ще сме 5 млн,от който 25% роми(и двете според доцент по демография) и средната възраст на целия тоя "качествен" матрял ще е 50г
Тук там народ и то предимно от възсрастни,това ще сме само след 25-30г
Кой ще купува имоти тогава? и наема? и плаща пенсии ? и здравни? и данъци? и т.нLast edited by aleks262; 28.04.2023, 20:02.
Коментар
-
Кога някой е продал за по-малко отколкото е купил, освен по принуда? Истината е, че не само тухлата, а всеки един актив който носи доходност ще расте. Това значи, че всеки дето се е нагушил с акции на хубави цени, ще е на плюс. Точно ей заради тея приказки да си "ликвиден" в банката, не купих преди 7-8 години 2-3 гаража в Гео Милев, които сега освен, че не можеш да намериш, ако намериш цената е х3. Ама тогава толкова ми беше и акъла, да слушам "експерти" и гурута, докато пазара расте. Но както вика един приятел - важното е да сме живи и здрави
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Абе още ли не можете да разберете че демографския срив ще бъде поправен с печатане на пари и то доста. Всички проблеми за които говорите ще бъдат оправени с печатане на пари. Ако си мислите че сега се изгавриха с вас докато печатаха на 7% покачваща се инфлация, само чакай като обявят война на демографката криза какво ще стане. Ще се плаща на ръка за деца, доживотно като заплата само за да си родител. Ще се резервират жилища за десетилетия напред. Ще се се строи където се намери.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кога някой е продал за по-малко отколкото е купил, освен по принуда? Истината е, че не само тухлата, а всеки един актив който носи доходност ще расте. Това значи, че всеки дето се е нагушил с акции на хубави цени, ще е на плюс. Точно ей заради тея приказки да си "ликвиден" в банката, не купих преди 7-8 години 2-3 гаража в Гео Милев, които сега освен, че не можеш да намериш, ако намериш цената е х3. Ама тогава толкова ми беше и акъла, да слушам "експерти" и гурута, докато пазара расте. Но както вика един приятел - важното е да сме живи и здрави
- 1 like
Коментар
Коментар