If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Те ще могат да изплатят един евентуален апарт, обаче ми се струва прекалено да изплащат скъп апарт в СФ, могат да си живеят спокойно в провинцията, 2 жилища имат, както и работа.
Това е поредното злорадстване как някои хора щели да останат без работа, като това,че някои хора нямало да могат да си плащат ипотеките и да останат без жилища.
Човек първо трябва да погледне себе си и тогава да злорадства за нещастието на другите хора.
Ето аз например не съм имотен,но не завиждам на теб и другите с много имоти. А се стремя някой ден и аз да съм като вас.
Защо го приемаш за "злорадстване"? Това са факти, базирани на изследвания. Дали ни харесва или не, е отделна тема. Както казах, роботите и ИИ вече са тук - даже във Варна.
Те ще могат да изплатят един евентуален апарт, обаче ми се струва прекалено да изплащат скъп апарт в СФ, могат да си живеят спокойно в провинцията, 2 жилища имат, както и работа.
Я вземи да смяташ. Селския ще им стигне само за самоучастие.Да кажем вземат100К еуро за 1 5 години на 10 % защото са в графата без доказаване на доходите.Така на око без да позлвам калкулатор ми се види че отива над 1000 еуро на месецОтделно скъпи задължителни застраховкиИ като стане зима и няма работа и кредита минава в графата лоши.
ПП. Щом строителни работници и таксиджии почнаха да купуват ,значи е време който има повече от 1 апарт да се отърве овреме.
На тоя кредит няма да му отпуснат.В краен случай на ГПР 10% или повече.
вчера си говорих с един приятел - той е 48 г., майстор на ремонти в провинцията.
Искат да си продадат апартамента в провинциален град, да дойдат в СФ и да купят нещо с кредит. Имат и друг апартамент във Велинград.
При него интересното е, че няма разработена клиентела и той не може да работи интензивно като младите хора, в смисъл не може да бачка здраво цял месец нон стоп, той ми го е казвал. Иначе си разбира. И двата техни апартамента той ги е стягал.
И понеже ми е приятел, го посъветвах; "Ако сте се устроили хубаво, изобщо не ви трябва да идвате в София и да си причинявате това."
Имах предвид кредити, стрес, ремонти ,обзавеждане и изплащане.
На тоя кредит няма да му отпуснат.В краен случай на ГПР 10% или повече.
До вчера обясняваха как цените реално са с поне 20% под обявените, сега се смишиха
не обичам приказките 'ангро' , но си мисля, че средната цена на сделките изповядвани в момента в София е значително под средната цена на оферта (над 1800Е за дву-тристайни жилища)
не говоря за сделки по оценка (с готови пари все още икономисват данъци и такси), а за реалната цена.
това разбира се е невъзможно да го видим в статистика, а ако гледаме статиситката по записана пред нотариуса цена средната ще бъде още по-ниска.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
До вчера обясняваха как цените реално са с поне 20% под обявените, сега се смишиха
Тук ти не си разбрал.
Понижителите от форума вече са научили информацията, че имотите са с 20% надценени, просто продавачите още не са го разбрали това и затова не свалят цените.
това са глупостите на yolakin (за мастити бизнесмени)
а до колко пазарът е 'луд' може да се добие представа като се видят 'най-лудите' цени през колко агенции се пускат имотите (един и същи)
лудостта засяга и агенциите... много брокери лъвчета в един момент тотално късат връзка с реалността и/или лъжат най-безцеремонно
Х (да не казвам ганьо, че се засягат колеги) решава да продава. Някой си му казва това струва минимум 3000Е на квадрат, друг му казва 3500...че да го спечели като клиент... в резултат Х пуска имота на 5-10 агенции, които го рекламират в имот.бг и вдигат средната за пазара. Други продавачи с доста по-умерени цени гледат на Х офертите и си викат " ааа добре сме 30% под този лудия няма мегдан да сваляме още" в такива моменти е много трудно да изкопчиш отстъпка освен ако наистина нямат голям зор за пари. И става едно такова положение като настоящото.. броят сделки губи инерция, но продавачите се гледат един други и си викат добре сме. Продавачите на вторичен са най-дървени глави и най-бавно приемат новите дадености - та затова ако се изкопчи отстъпка ще бъде за нов проект със съпътстващите подобна зелена сделка рискове.
Така си е, има го този интересен момент, а и всеки гледа от другия, трябва да се сравниш с някой друг, че да не се минеш. Пък и повечето хора я направят 10 сделки в живота си я не и нямат кой знае колко адекватен поглед на пазара, вдигането е лесно, свалянето на цената е болка.
Берти, нали знаеш, сега е момента да се отървеш от някой твой имот на изключително висока цена, скоро ще има спад.
"Някои имоти са почти невъзможни за сваляне на цената "-Не се ли замисляш че както е възможно да им се надуе цената ,така е възможно и да се свали ?Няма невъзможни неща на нито един пазар ,на нито една стока ,само диамантите държат висока цена като цяло
Хехехе, незнам дали си преговарял с луди хора (дословно), отстъпки там няма. Ще умре като куче, ама няма да си продаде имота под еди си каква цена.
"Някои имоти са почти невъзможни за сваляне на цената "-Не се ли замисляш че както е възможно да им се надуе цената ,така е възможно и да се свали ?Няма невъзможни неща на нито един пазар ,на нито една стока ,само диамантите държат висока цена като цяло
Всичко е възможно но явно не е въззможно да спреш да си губиш времето тук , особено с автоматизираните съобщения !
Не съм разбрал, че облога е за 10,000лв. а почерпката е за продавача. Някои имоти са почти невъзможни за сваляне на цената и е нормално никой да не желае да сключва обречен облог. Може някой от понижителите да се пробва, само да не опира до даване на гаранция 10,000 лв, че тук може да стане сложно.
Не съм разбрал, че облога е за 10,000лв. а почерпката е за продавача. Някои имоти са почти невъзможни за сваляне на цената и е нормално никой да не желае да сключва обречен облог. Може някой от понижителите да се пробва, само да не опира до даване на гаранция 10,000 лв, че тук може да стане сложно.
Колега, това е облог, който спечели взима 10те хиляди, кое не разбра?
Почерпката може да е за продавача, който евентуално се съгласи, понеже му губим времето с нашите глупости
Както и да е, вижда се че няма мераклии.
Коментар