IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
    Аре да не ми цитираш глупости на тЪркалета...

При ипотечка, знаеш ли кой определя нотариуса... ?!?

Скоро правихме сделка за тристаен с ипотека за 300 000 лв.Банката определи нотариуса и таксата беше само 1000лв.Сметай колко процента е ,ако можеш.Скалата е дегресивна.За по-големи суми процента е по-малък.
    Last edited by nradev1111; 09.12.2024, 18:02.

Коментар

Не му знам идеята, но защо да оскъпява ливъридж с ипотека. Това е супер неразумно. Отделно, радев не е наясно какво означава целеви и НЕцелеви ипотечен кредит. Разликата в лихвата е огромна, отделно разходите.
      Най -евтино му е да вземе кредит от IBKR.И няма никакви разправии и допълнителни разходи.Дават ливъридж 4 към едно.Въпроса е колко пара има в сметката.Ама вие отде да ги знаете тия работи.

Коментар

• Аре да не ми цитираш глупости на тЪркалета...

При ипотечка, знаеш ли кой определя нотариуса... ?!?

Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Уж брокер пък не знаеш таксите. Толкоз си и брокер.И за брокер не ставаш. И не познаваш числата.Такса вписване е 0,1% или 80 лв.Целия масраф при нотариуса излиза 842лв. .Около 1 %.

Те ти да се ограмотиш.

https://kaloianova.com/%D0%BA%D0%B0%...A%D1%81%D0%B8/

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

99% от дребните инвеститори играят на случаен принцип.Лорда не по-различен.Затова често ствват хапка за едрите играчи и се зануляват.Я го питай какво стана с ведомствения апартамент който взе на половината от пазарната цена с "изгоден" кредит от Пощенска баанка на 9% ГПР.
          Не знам. Не се интересувам от чужди неща и грижи, освен ако някой не сподели и търси съвет!
          Не бях влизал тук много дълго време, но Док една вечер ме запали и се върнах. И други хора, които ме познават са ме питали защо вече не пиша във форума. Не ми се участва в крамоли, разправии, нападки и т.н..

Едно време форума беше друг. Сега е придобил представителна извадка на обществото ни, което е много жалко.
          Ако можем да си помогнем да се вдигне нивото, ще се радвам!

Иначе, ще го напусна отново.

п.п. Не съм тук, за да си продавам имотите или тези, които предлагам. Давах ви реални цифри от пазара, но свикването с реалността не е лесно.
          Last edited by COVID-19; 09.12.2024, 17:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Уж брокер пък не знаеш таксите. Толкоз си и брокер.И за брокер не ставаш. И не познаваш числата.Такса вписване е 0,1% или 80 лв.Целия масраф при нотариуса излиза 842лв. .Около 1 %.

Те ти да се ограмотиш.

Да ти кажа, че Маверик е опитен брокер и е сключвал няколко сделки за доктора от форума,

Коментар

Я, ми кажи нотариус, който ще ти даде 1% на ипотека за 80К BGN...?!

А такса вписване, къде я забрави... ?!

Разликата в лихвата на НЕцелеви ИК е почти, колкото лихвата ПК...

Можеш да започнеш да смяташ излишните разходи.

п.п. Спрете да подвеждате хората.

Те ти да се ограмотиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                Да направим нещо като анкета за да знаем какви са очакванията/тенденциите на пазара?

Въпрос: Как мислите, ще се покачват или ще спадате цените на имотите през 2025та? Бихтели дали и процентно изражение?

===2079===

Давам началото с моите очаквания: Аз виждам покачване с +25-35%. Давайте...
                Ако не разпалят световна война и не ни набутат между шамарите и ако ни приемат в Шенген по суша и в еврозоната +20% и нагоре, ако не ни приемат в еврозоната, но разпишат някакво документче с обещание за скорошно приемане +10-15% минимум.

Коментар

Лорда си знае, обмисля, гледа и преценява. Ние не сме в неговите обувки. Но доста по-безопасно е, ако е взел решение - потребителски. И да го закъса, най-много да блокират някой имот.
                  Но, да даваш съвети за ипотека (нецелева), не ти, а радев, е меко казано лаишко.
                  99% от дребните инвеститори играят на случаен принцип.Лорда не по-различен.Затова често стават хапка за едрите играчи и се зануляват.Я го питай какво стана с ведомствения апартамент който купи на половината от пазарната цена с "изгоден" кредит от Пощенска банка на 9% ГПР.
                  Last edited by nradev1111; 09.12.2024, 17:12.

Коментар

• Я, ми кажи нотариус, който ще ти даде 1% на ипотека за 80К BGN...?!

А такса вписване, къде я забрави... ?!

Разликата в лихвата на НЕцелеви ИК е почти, колкото лихвата ПК...

Можеш да започнеш да смяташ излишните разходи.

п.п. Спрете да подвеждате хората.

Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Aми таксата за нотариуса е към 1%.Нея имах предвид.Викаш 250 лева , а разликата в лихвата колко е на месец?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      https://www.economy.bg/profiles/view...a-sredna-klasa

интересно четиво
                      в ретроспекция леко

интервю от януари 2008-ма

не е казано, че пак така ще се случи, но ето ви нагледен пример за мнение на човек с 50-тина души екип към тогавашния момент. не е да кажеш форумен герой или соло играч.
                      Безхаберен брокер

Коментар

А, де забрави таксата на нотариуса, бре...?!?

Оценка под 250 лв. вече няма...
                        Aми таксата за нотариуса е към 1%.Нея имах предвид.Викаш 250 лева , а разликата в лихвата колко е на месец?

Коментар

• И вчера питах, какво те тревожи, та така нападна Bailor.

Ясно е, че си младеж, ама във форум се създава комуникация, а не нападки и обиди. Ако смяташ да продължаваш по този начин, никой няма да те отразява повече.
                          Повечето тук, сме от над 10-15 години...

Успех!

​​​​​​​
                          Първоначално изпратено от Sranimir2024 Разгледай мнение
                          Абе аз да питам. Админа брокер ли е финансово Гуро? Като има неудобен въпрос или отговор се трие поголовно. Баси тъпия форум и умни кредитни мЕлеонери . Инвестират в кредити и ги удвояват по две.

Коментар

• Абе аз да питам. Админа брокер ли е финансово Гуро? Като има неудобен въпрос или отговор се трие поголовно. Баси тъпия форум и умни кредитни мЕлеонери . Инвестират в кредити и ги удвояват по две.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и ипотека и потребителски за акции е несериозно
                              затова му написах да не се занимава с глупости

ако има бол пара да скача

аз съм си направил един лист с пинк акции в които съм решил да вкарам 10К по 1К в акция - верно глупост, но без заемен капитал
                              Лорда си знае, обмисля, гледа и преценява. Ние не сме в неговите обувки. Но доста по-безопасно е, ако е взел решение - потребителски. И да го закъса, най-много да блокират някой имот.
                              Но, да даваш съвети за ипотека (нецелева), не ти, а радев, е меко казано лаишко.

Коментар

Не му знам идеята, но защо да оскъпява ливъридж с ипотека. Това е супер неразумно. Отделно, радев не е наясно какво означава целеви и НЕцелеви ипотечен кредит. Разликата в лихвата е огромна, отделно разходите.
                                и ипотека и потребителски за акции е несериозно
                                затова му написах да не се занимава с глупости

ако има бол пара да скача

аз съм си направил един лист с пинк акции в които съм решил да вкарам 10К по 1К в акция - верно глупост, но без заемен капитал
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X