IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мангизите ги прави един дядо в Балкана, който дои козите и им припява - Слава на Украйна. Питам го - защо, бе, старче, им мантруваш тая щуротия? Той ми вика - а, бе, тая пропаганда натори пасищата с такива екскременти, че виметата им се отвориха като обрани трезори.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Врагове за пред публиката, иначе, ако не беше Путя, Ес (УК напусна) и Нато (някои мрънкаха и не искаха да дават мангизи) бяха пред разпад. Сега всеки иска в ЕС, а освен че Нато не се разпадна, даже приема нови "мераклии" щото Путя ги страхува. За увеличените военни разходи пък даже не говорим. Ако не ги е срам, паметник ще му вдигнат на Путя до статуята на свободата.....
      НАТО и Русия са били заклети врагове около 75 години, но е напълно възможно в малко по-далечно бъдеще, в което Русия и НАТО са приятели, дори партньори. Това няма да се случи скоро. Със сигурност не и докато Путин е на власт, но историята е показала, че не е толкова налудничева идея. НАТО има прецендента да поглъща враговете си.
      Путин с действията си само вреди на народа на Русия, нищо не печели и самата Русия като държава, и всички ползи са за специален интерес - НАТО, банкерите, военната промишленост и дневния ред на върхушката.
      Американския народ и той много духа супата.

Коментар

Гледай кой прави мангизите и ще разбереш. Войните носят печалби.
        Обясни го на тези в онази тема. Там ще скочат, ще те изкарат фантазьор и всякакъв, само и само да си потвърдят това, което са видели по новините.
        Last edited by Kris_; 10.05.2023, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Враговете днес може да са съюзници утре.
          Няма да се учудя, ако след няколко години Столтенберг и Путин вдигат наздравица с водка!
          Врагове за пред публиката, иначе, ако не беше Путя, Ес (УК напусна) и Нато (някои мрънкаха и не искаха да дават мангизи) бяха пред разпад. Сега всеки иска в ЕС, а освен че Нато не се разпадна, даже приема нови "мераклии" щото Путя ги страхува. За увеличените военни разходи пък даже не говорим. Ако не ги е срам, паметник ще му вдигнат на Путя до статуята на свободата.....
          Last edited by better; 10.05.2023, 19:44.

Коментар

Ти не разбра ли, че Путя е техен агент.
            Враговете днес може да са съюзници утре.
            Няма да се учудя, ако след няколко години Столтенберг и Путин вдигат наздравица с чаши водка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не ! Всички апартаменти които бяха давани на народонаселението бяха със заеми от ДСК. Всички ! Много хора ги изплащаха също като днес с десетилетия . Разни панелки и ЕПК-та ,строени в началото на 80-те години ги изплащаха едва от 10-тина години ,че и по-малко се възползваха от ситуацията и си платиха жилищата. Познавам много близки и приятели направили тези врътки. Ясно написах ,че не мога да пиша от първо лице защото никой от семейството ми не е получавал апартамент като крайно нуждаещ се каквото беше определението тогава да получиш панелка или ЕПК. При това не познавам човек от моето поколение на когото родителите му да са били родени в гр. София, да е получил апартамент. Мога да се съглася ,че беше ощетена държавата, но тук ще сложа и всички спестители в онова време, но със сигурност спечелиха тези които бяха взели апартаменти !!!
              Под "раздавани" се крие една коренно различна картина от тази, на която сме свидетели днес, когато става въпрос за банки, кредити и заеми. Цял Люлин е раздаден на кремиковски работници и служители срещу въпросните заеми, които не са никакви кредити по смисъла, който влагаме днес в тях. Това бяха ведомствени жилища в най-чист вид. Това имах предвид. Интелигенцията беше засаждана в Изток - има там и до днес наричаните така блокове на "Вечерни новини", на "Отечествен фронт" и т.н., само дето не знам кой е блокът на списание "Славейче". Отсреща до немското посолство бяха за академици от БАН и писатели. В Младост бяха засаждани учителска и журналистическа прослойка, затова там е малко по-резиденциално място, макар и пак панелно. В Дружба бяха заселвани бачкери от всякакъв калибър, което придаде на комплекса доста мрачен дизайн. В Слатина и Надежда бяха обезщетени предимно местни хора. Самият аз по неволя бях участник в тези "врътки" и да, наистина гарсониерата от 10 000 лева се изплащаше с 400 долара по курс от 25 лева за долар, ако не си имал и един лев погасена вноска към момента. Същото важеше и за двустайните от по 15 000 лева и за скъпите за онова време тристайни от по 25 000 лева. При отчужден имот за 17 000 лева и оставащо огромните за онова време 8 000 лева за 30 години отиваш в чейнч бюрото и за 300 долара си оправяш дълговете за следващите 30 години. Това беше за простосмъртните, а за хората със специални нужди си имаше план Б, които разгърнаха своите неподозирани у самите себе си инвеститорски дарби и сътвориха най-големите поразии на Прехода. Затова днес Кавръка е гневен и с право пита - Пичове, къде ми е ЕПК-то?

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
                Айде вече новите новодомци ще почват с депозит и кредит за дръжка на вратата.

https://www.theonion.com/first-time-...nob-1850414997

Отлетяха пак цените. Много тежко печатане на пари пак се задава. С недомлъвки днеска пак се опитаха да обяснят че финансовата стабилност е много по-важна от инфлацията. Лихвите са на пауза (ЕЦБ може да вдигне още 25 и край). Междувременно един льохман от САЩ забранява физическо злати и крипто за да не избяга някой от големия ресет. Само имотите никой не забранява.

Напротив, не само че имотите никой не ги забранява ами и прането на пари през имоти се улесява. Никой вече дори не се осъмнява да има сделка с имот за по 1-2 милиона лева за пълен кофтор. Всяка цена е нормална. Даже никой оценител никога да не може да го цени и на 1/5-та от тая цена, няма система която да спре сделката за пране на пари. За 5К лева ще ти съсипят живота от НАП, обаче кокошкарник за 1 милион лева нема проблем.

И управляващите не смеят да коментират понеже всичките са оплетени в имотни схеми и да се обърне пистолета.

Така че честити дръжки за врати на перноя.
                Вие съвсем изперкахте,според мен модераторите трябва да Ви налагат БАН по медицински причини

Коментар

• Айде вече новите новодомци ще почват с депозит и кредит за дръжка на вратата.

https://www.theonion.com/first-time-...nob-1850414997

Отлетяха пак цените. Много тежко печатане на пари пак се задава. С недомлъвки днеска пак се опитаха да обяснят че финансовата стабилност е много по-важна от инфлацията. Лихвите са на пауза (ЕЦБ може да вдигне още 25 и край). Междувременно един льохман от САЩ забранява физическо злати и крипто за да не избяга някой от големия ресет. Само имотите никой не забранява.

Напротив, не само че имотите никой не ги забранява ами и прането на пари през имоти се улесява. Никой вече дори не се осъмнява да има сделка с имот за по 1-2 милиона лева за пълен кофтор. Всяка цена е нормална. Даже никой оценител никога да не може да го цени и на 1/5-та от тая цена, няма система която да спре сделката за пране на пари. За 5К лева ще ти съсипят живота от НАП, обаче кокошкарник за 1 милион лева нема проблем.

И управляващите не смеят да коментират понеже всичките са оплетени в имотни схеми и да се обърне пистолета.

Така че честити дръжки за врати на перноя.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...ato-shte-padne
                    Кредитори в САЩ: Бизнес имотите са следващата плочка домино, която ще падне

Ръководители и инвеститори са обезпокоени заради отражението на растящите лихви и празни сгради върху пазара, оценяван на 5,6 трлн. долара

Миналия месец вицепрезидентът на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър предупреди за зараждаща се буря на пазара на бизнес имоти в САЩ, като заяви, че банките са пълни с лоши заеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

де да имаше през пролетта на 2020 някой да подскаже че цените ще излетят...
                      По спомен ,точно ти го написа ,а Купата, те подкрепи, ама кой да ви чуе !

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Това бяха апартаменти от отчуждени имоти и разни ведомствени, които бяха остойностени спрямо цената на панелките доста негативно. И стана след 01.02.1991 година при първата девалвация с един порядък. Беше прибавена цяла една нула, а цените за доплащане се запазиха старите. Ощетена беше държавата, а не банките. Банки тогава нямаше, имаше оформящи се такива от клоновете на БНБ. Така внушаваш, че е имало кредити тогава и сделки с НИ. Не е имало. Кредити нямаше и в началото на това столетие. Започнаха чак 2005-та,ако не и по-късно, и цените рипнаха. Кредити е имало само за наши хора - целеви, с разни измислени финансови инструменти като черупки от миди, пъдпъдъчи яйца и кайсиеви ядки.
                        Не ! Всички апартаменти които бяха давани на народонаселението бяха със заеми от ДСК. Всички ! Много хора ги изплащаха също като днес с десетилетия . Разни панелки и ЕПК-та ,строени в началото на 80-те години ги изплащаха едва от 10-тина години ,че и по-малко се възползваха от ситуацията и си платиха жилищата. Познавам много близки и приятели направили тези врътки. Ясно написах ,че не мога да пиша от първо лице защото никой от семейството ми не е получавал апартамент като крайно нуждаещ се каквото беше определението тогава да получиш панелка или ЕПК. При това не познавам човек от моето поколение на когото родителите му да са били родени в гр. София, да е получил апартамент. Мога да се съглася ,че беше ощетена държавата, но тук ще сложа и всички спестители в онова време, но със сигурност спечелиха тези които бяха взели апартаменти !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Баш аз не съм те съветвал изобщо нищо,за него не знам там какво е било .
                          Знам кой го посъветва. Уелкъм Ковид.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ами нали ти и бъртрам така ме съветвахте
                            продай сега, после ще купиш х2
                            де да имаше през пролетта на 2020 някой да подскаже че цените ще излетят...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

Баш аз не съм те съветвал изобщо нищо,за него не знам там какво е било .

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ти понеже много ги разбираш затова се подаде на паниката 2020 година и продаде ,нали ?
                                Като си такъв разбирач и ги предвиждаш нещата защо не задържа ,хм ?
                                Айде ..
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X