IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

Същият филм го играх и аз. Чаках от началото на 2020 да паднат цените заради пандемията, а те скочиха двойно.

Съдейки по ника ти сме набори.

Сега решил ли си да купуваш, аз още мисля да чакам, защото се наблюдава охлаждане на пазара, но да видим.
    Ако е за живеене/първо жилище няма какво да го мислиш много. Важно да отговаря на твоите критерии, все пак ти ще живееш в него. Не се надявай на голям спад на цените... и да паднат 5-10 % ( кога?), колко ще дадеш за квартири/пропуснати ползи през това време?

Ако е за инвестиция, тогава е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение

Същият филм го играх и аз. Чаках от началото на 2020 да паднат цените заради пандемията, а те скочиха двойно.

Сега решил ли си да купуваш, аз още мисля да чакам, защото се наблюдава охлаждане на пазара, но да видим.
      Инвестиционно е тегаво сега. Пазарът има 2 години напред priced-in заради инфлацията и добрите сделки бързо изчезват, ако изобщо се появат. В имотбг са непродадените имоти, не забравяй Сега ще купувам пак, да. Но мен не ме гледай, аз си паркирам парите и левериджвам високия доход, за да тегля ипотеки на 2% лихва. Като не ме бърка грам дали утре ще паднат цените, защото никога няма да продам и имам други ликвидни активи да си погася голяма част от ипотеките (ако се наложи).

Когато се купува за жилище обаче, стига имотът и локацията да ти харесват, е добър момент. Пука ли ти дали ще паднат леко цените догодина, ако няма да го продаваш още 20г? Харесай си жилище и си го вземи, стига си чакал да не се минеш. Докато се обърнеш и след някоя годинка минималната ще е 1500 лева, касиерката в лидъла ще е на 3 чисто, а наемът ти ще е индексиран няколко пъти от тогава. Само гледай вноската по ипотеката да не е повече от 30% от нетния ти доход. Responsible lending Успех! Ще се радвам да помогна с друго, ако имаш нужда.
      Last edited by ivanvg93; 11.05.2023, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

То и това е фантазия дори да му отпусне някоя банка ипотечка( нали пише че с ипотечки ги взимал)на акт 14 което в настоящия момент е съмнително ще плаща година и нещо ипотечка+ вероятност да му вдигнат лихвата+ пари за ремонт и обзавеждане преди да може да взима какъвто и да било наем. Отделно наемателите как обичат затворените комплекси( още такси за поддръжка, охрана и т.н.) ......Доходност 8-9%
        Това е фейк профила на Конан Варварина ха ха

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ванка,
          от рано си почнал днес
          онази доходност, която цитира онзи ден за ГМ-то е фантазия
          То и това е фантазия дори да му отпусне някоя банка ипотечка( нали пише че с ипотечки ги взимал)на акт 14 което в настоящия момент е съмнително ще плаща година и нещо ипотечка+ вероятност да му вдигнат лихвата+ пари за ремонт и обзавеждане преди да може да взима какъвто и да било наем. Отделно наемателите как обичат затворените комплекси( още такси за поддръжка, охрана и т.н.) ......Доходност 8-9%

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Липсва ми спокойствие в живота заради многото ангажименти Но това си е част от играта.

Разгневен съм, защото плащах квартири 6 години (2013-2019) вместо да си купя собствен дом. И кътах кеш през това време... а винаги съм се трудел здраво и съм имал висок доход. Изпуснах толкова много перфектни сделки, че като се сетя и ме боли главата. Причината е, че редица "експерти" по форуми и хора с уж добри професии ми обясняваха като на неразбиращ младеж как се строи за 300 евро на квадрат и се продава за 1000 и отгоре. "Всичко е Балон! Искат им пари като за в чужбина!" Чеках, чеках, изчека ми се чекалото. Може би гневът ми е насочен към предишното ми аз, че нямаше кой да ме насочи. И дано някой друг младеж, който тихо ни чете тук сега, да успее да вземе правилните решения.

Коментар

• Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
              Цените и обемите в туризма просто експлоадираха тая седмица. Всеки ден се качват по 5-10% вече за август, изобщо ако има места...Почти двойни цени на миналата година. Инфлацията ще е унищожителна. И пак няма кой да качи лихвите
              и един мармот...

Коментар

• Цените и обемите в туризма просто експлоадираха тая седмица. Всеки ден се качват по 5-10% вече за август, изобщо ако има места...Почти двойни цени на миналата година. Инфлацията ще е унищожителна. И пак няма кой да качи лихвите

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Със всичко съм съгласен, с което написа, но мисля, че процента е доста по-малък от 90, не защото са много праведни, а защото нямат възможност да бръкнат в кацата с меда. Искат да облажат, но не могат защото от тях нищо не зависи.
                  Аз от кой съм не е важно за аудиторията, но лично аз няма от какво да се срамувам от това, което върша.
                  А на теб нещо явно сериозно ти липства в живота щом само гледаш да засегнеш и да се надсмееш на хората мислещи по-различно от теб?
                  Липсва ми спокойствие в живота заради многото ангажименти Но това си е част от играта.

Разгневен съм, защото плащах квартири 6 години (2013-2019) вместо да си купя собствен дом. И кътах кеш през това време... а винаги съм се трудел здраво и съм имал висок доход. Изпуснах толкова много перфектни сделки, че като се сетя и ме боли главата. Причината е, че редица "експерти" по форуми и хора с уж добри професии ми обясняваха като на неразбиращ младеж как се строи за 300 евро на квадрат и се продава за 1000 и отгоре. "Всичко е Балон! Искат им пари като за в чужбина!" Чеках, чеках, изчека ми се чекалото. Може би гневът ми е насочен към предишното ми аз, че нямаше кой да ме насочи. И дано някой друг младеж, който тихо ни чете тук сега, да успее да вземе правилните решения.
                  Last edited by ivanvg93; 11.05.2023, 15:53.

Коментар

А на теб нещо явно сериозно ти липства в живота щом само гледаш да засегнеш и да се надсмееш на хората мислещи по-различно от теб?
                    Интересно на долния мераклия какво ли му липсва в живота:

Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Колега, хубаво е, че трупаш тухли и ипотеки, но внимавай от толкова наситена програма от частен бизнес, нотариуси, банки и наематели да не те издебне някой безимотен и неграмотен държавен служител и да удари едно коленце на жена ти. Държавните служители, освен, че са безимотни и неграмотни са и много похотливи и разполагат с много свободно време, даже действат и през работно време. Хем помагат на заети лендлордове, хем надника им тече...
                    Свободно време и мерак явно не липсват. Сантиментри сигурно, или пък еректилна функция.

Коментар

Инфлация, дефлация..... едни безимотни неграмотни държавни служители и хрантутници само си чешат езиците, за да се изплещят нещо наопаки от деЦката. Не знам за вас, ама аз се подготвям да вкарам още 3 имота в портфолиото. 1500 евра на акт 14 с ипотечка в много готин затворен комплекс с 10 декара двор в София. Без проблем ще им взема 7-8% доходност само от наем след 2 години. За капиталовата, както е тръгнало с принтера и невъзможността за обслужване на дълга на държавно ниво, направо не ми се мисли.....
                      ванка,
                      от рано си почнал днес
                      онази доходност, която цитира онзи ден за ГМ-то е фантазия
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Кой както се уреди Иначе, нека сме честни... В България сме и срещу няколко бинки в плик или ваучер, държавните служители се оказват изключително кооперативни и оправят проблеми от всякакво естество. И те искат да захлебат хората. Не е коректно как се изразих в абсолютни стойности, затова дължа поправка -- грубо едни 90% са такива. Както е и при полицаите. Има и свестни. Ти не знам от кои си, не те познавам достатъчно добре. Аз визирах хора като кавръка. Все нещо далаверка, връзчица, нещо да измуфтим, познавам тоя и оня, ти знаеш ли ме аз кой съм!!
                        Със всичко съм съгласен, с което написа, но мисля, че процента е доста по-малък от 90, не защото са много праведни, а защото нямат възможност да бръкнат в кацата с меда. Искат да облажат, но не могат защото от тях нищо не зависи.
                        Аз от кой съм не е важно за аудиторията, но лично аз няма от какво да се срамувам от това, което върша.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ти може и да ИСКАШ !Но РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА !
                          Абе не знам Вие изобщо ходите ли някъде ,пътУвате ли ?
                          иЛИ САМО ТВ гледате ?

Навсякъде в Европа тренда е еедин и същ ,и за България ще е така ,така че е безмислено да говорим по тая тема
                          Какво понижение очакваш каврък? 10%? 20%? от сегашните нива говоря.

Коментар

Колега, хубаво е, че трупаш тухли и ипотеки, но внимавай от толкова наситена програма от частен бизнес, нотариуси, банки и наематели да не те издебне някой безимотен и неграмотен държавен служител и да удари едно коленце на жена ти. Държавните служители, освен, че са безимотни и неграмотни са и много похотливи и разполагат с много свободно време, даже действат и през работно време. Хем помагат на заети лендлордове, хем надника им тече...
                            Кой както се уреди Иначе, нека сме честни... В България сме и срещу няколко бинки в плик или ваучер, държавните служители се оказват изключително кооперативни и оправят проблеми от всякакво естество. И те искат да захлебат хората. Не е коректно как се изразих в абсолютни стойности, затова дължа поправка -- грубо едни 90% са такива. Както е и при полицаите. Има и свестни. Ти не знам от кои си, не те познавам достатъчно добре. Аз визирах хора като кавръка. Все нещо далаверка, връзчица, нещо да измуфтим, познавам тоя и оня, ти знаеш ли ме аз кой съм!!

Коментар

Инфлация, дефлация..... едни безимотни неграмотни държавни служители и хрантутници само си чешат езиците, за да се изплещят нещо наопаки от деЦката. Не знам за вас, ама аз се подготвям да вкарам още 3 имота в портфолиото. 1500 евра на акт 14 с ипотечка в много готин затворен комплекс с 10 декара двор в София. Без проблем ще им взема 7-8% доходност само от наем след 2 години. За капиталовата, както е тръгнало с принтера и невъзможността за обслужване на дълга на държавно ниво, направо не ми се мисли.....

Коментар

заради такива колеги
                                от децките стаи отдавна не се чуват бебешки рев
                                а вой на понаедрели и оплешивели чичЕта
                                а тия от квартирите им пригласят

Коментар

Working...
                                X