Първоначално изпратено от kinyalo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колега, ти по колко ипотеки теглиш на седмица? Посмали малко с покупките, че да ти вярваме...
Само да вметна, че този месец доста скитах по Европа... и ако преди съм мислил, че бг имотите са надценени с 30%, сега смятам, че надценката им е доста над 30% (няма да казвам процент, че да не ме нападнат дежурните на смяна).
Айде, лека вечер и да нямаш забавяне на вноските по кредитите...
Или и ти си мислиш, че за 200 000 евро можеш да купиш апартамент във Виена?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето.
Само да вметна, че този месец доста скитах по Европа... и ако преди съм мислил, че бг имотите са надценени с 30%, сега смятам, че надценката им е доста над 30% (няма да казвам процент, че да не ме нападнат дежурните на смяна).
Айде, лека вечер и да нямаш забавяне на вноските по кредитите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
През 2039-та, на 29-ти февруари в 15:09ч., съпътствано с голем снег и високи сметки, от всички посоки ще се чува РЕВ на ипотекари. Ще разпродават на пожар и ще се молят някой да купи. След което Кавръка ще потърка доволно ръчички и с неговите 100 хил евро, ще закупи подземен склад, в който ще се устрои. То така вървят нещата... първо имаш налични за апартамент, скъпо ти е, къташ ги да не се минеш.... след 10 години стигат само за гараж и след още 10 - за склад.
цените ще отскочат с едни нови 15-20% и слад - нанай.
е, сега се сетих един виц
седи един ром на барата, опитва се да лови риба, но не кълве
по едно време видял една риба, че плува на повърхността и я подканил;
- шаран, хас ми кюспе /шаране, яж кюспето/
- нанай апетит /нямам апетит/ махнал с опашка шарана
Last edited by ratten; 25.05.2023, 22:46.
- 1 like
Коментар
-
Haй-гoлeмият имoтeн пaзap в cвeтa (Kитaй) e нa pъбa нa ĸoлaпc
https://money.bg/property/nay-golemi...na-kolaps.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не, не, лордче. никой не е обещавал, че 2039 ще са достъпни.
но може да има големо мяу и да върнат цените едно 10-15%
от 8600 на 7300, примерно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
От 1994г. се занимавам с имоти и за близо 30г. никога не станаха масово достъпни за масовото народонаселение....може пък към 2039г. да станат, но съм скептичен, едва ли...
но може да има големо мяу и да върнат цените едно 10-15%
от 8600 на 7300, примерно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Ей, ама пък има лаф бейлорда!
Коментар
-
като гледам така, строителите ще започнат да задържат проекти
при цени около 2к квадратя и тия условия за кредит, сделките още ще намалеят,
но цените, като цяло, едва ли.
бутането с лакти ще се премести при нааемите
Точно така. Това е и моето очакване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Да му се не види май и това се отлага.... за догодина....
В интерес на истината, затягане има. Оценките за стари имоти вече са по-ниски. Искат висока енергийна ефективност. Също така е качен минималният изискуем от банките праг на човек на 700 и нещо лева. След което вноската не трябва да ти превишава 30-40% от нетния доход. Следователно, ипотечките станаха за ИТ-та, бизнесмени и като цяло заможни хора. Редови служител на 2К чисто вече не се вписва, освен в много редки изключения.
Като пример давам типично семейство от висок среден клас в София -- 4К чист доход на месец, мъж и жена с 2 деца. Няма да ги финансират. Трябва да получават към 6К чисто на месец. А допреди година-две не беше така.
при цени около 2к квадратя и тия условия за кредит, сделките още ще намалеят,
но цените, като цяло, едва ли.
бутането с лакти ще се премести при нааемите
- 1 like
Коментар
-
https://www.merkur.de/wirtschaft/imm...-92294588.html
С 47,8 % е намаляло кредитирането през първото тримесечие на 2023, сравнено с това на 2022.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Ти май не си взимал ипотека?
Коментар
-
е нямаше ли затегане да има
или лихвите да вдигат
В интерес на истината, затягане има. Оценките за стари имоти вече са по-ниски. Искат висока енергийна ефективност. Също така е качен минималният изискуем от банките праг на човек на 700 и нещо лева. След което вноската не трябва да ти превишава 30-40% от нетния доход. Следователно, ипотечките станаха за ИТ-та, бизнесмени и като цяло заможни хора. Редови служител на 2К чисто вече не се вписва, освен в много редки изключения.
Като пример давам типично семейство от висок среден клас в София -- 4К чист доход на месец, мъж и жена с 2 деца. Няма да ги финансират. Трябва да получават към 6К чисто на месец. А допреди година-две не беше така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Тегли! Смело и безотговорно!
Само внимавай да не преядеш, че тука разправяха rattenко си продавал сребърцето.
Стига да е премерен риск, всичко ще е ток.
мислех, дори почти всичко да махна, но ще изчакам още 1-2 години
да видя ще отива ли на 5к $ и на 300$
после, отишло, неотишло разчиствам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеПичове, само идвам да вметна малко опит от първо лице. Пак се подготвям за покупка... този път по-мащабна. Имам одобрение от няколко банки, като 3-те най-добри оферти са на ОББ (2.1% лихва с 2.29% ГПР), на Пощенска офертата е с 0.04% по-висока, Алианц 2.2% ГПР. Страшна конкуренция между банките, ще скачат лихвите, ама друг път.
Говорим за финансиране на зелено на акт 14. Искат ми 20% самоучастие, другото от тях. Купувайте, че 2049-та е доста напред в бъдещето
или лихвите да вдигат
Коментар
Коментар