IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

Е, то беше ясно, но това не ми помага. Кака няма да ме чака до 2029та, а ние тясно в деЦката, пък и се дразнят с мама в кухнята за глупости. Ще ми се да бях събрал смелост и да бях купил през 2017та, сега щях да съм забравил за темата.
    Ми я си представи да живееш с тати. И сутрин каката трябва да навлича пеньоара да иде до WC-то. Да не се сблъска с тати който току що е прибягал по долни гащи и топките му са почти навън. Тва живот ли е.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Отговора когато дойде вече ще са налице достатъчни щети които поне няколко години ще трябват за да се оправят.Никой няма да ти сваля лихви преди устойчиво да е паднала инфлацията .Нали виждаш Австралия,Канада,САЩ,цял свят малко да отпуснат и числата хвръкват.Така че не си прави илюзии.
      Разбирам, ти просто не бързаш. Все тая ти е дали ще вземеш сега, или след 5г.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
        накаврък, Кристалина Георгиева: До 2024 г. инфлацията в ЦИЕ ще се задържи доста над целта

Регионът е изправен пред сериозни икономически проблеми, заяви ръководителят на МВФ
        на техния език, доста означава много доста
        а под инфлация имат предвид стъкмистиката, която спускат официално
        за по-лесно я умножавай по 3
        Защо ни мъчат нас понижителите с тази инфлация? Така хем оставаме без жилища, хем ни намаляват драстично позволимостта. В бъдеще тези жилища ще стават само за наемане, няма да има кой да купува. Явно са решили, ние обикновените хора да сме наематели и само около 30% да са собственици. Надявам се хораата да се осъзнаят и да излязат на улицата и да стачкуват. Това не е добре. Кой скри гоУемото МЯУ?!
        Last edited by gbikov; 03.06.2023, 14:46.

Коментар

https://www.economic.bg/bg/a/view/im...-na-euforijata

2029 Честито ,топ познавач!

Имотите и краят на еуфорията Към приключване е 18-годишният цикъл, затова търпението и предпазливостта са по-добрият съветник за пазарно поведение
          Е, то беше ясно, но това не ми помага. Кака няма да ме чака до 2029та, а ние тясно в деЦката, пък и се дразнят с мама в кухнята за глупости. Ще ми се да бях събрал смелост и да бях купил през 2017та, сега щях да съм забравил за темата.

Коментар

• накаврък, Кристалина Георгиева: До 2024 г. инфлацията в ЦИЕ ще се задържи доста над целта

Регионът е изправен пред сериозни икономически проблеми, заяви ръководителят на МВФ
            на техния език, доста означава много доста
            а под инфлация имат предвид стъкмистиката, която спускат официално
            за по-лесно я умножавай по 3
            препоръка е

Коментар

Отговора когато дойде вече ще са налице достатъчни щети които поне няколко години ще трябват за да се оправят.Никой няма да ти сваля лихви преди устойчиво да е паднала инфлацията .Нали виждаш Австралия,Канада,САЩ,цял свят малко да отпуснат и числата хвръкват.Така че не си прави илюзии.
              така е и отново има неразбиране, къде ще са щетите
              имоти и злато се обезценяват много по-трудно от печатните издания,
              наричани условно пари
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                Каврък, инфлацията се забавя. Средата на годината е. До края на тази, максимум началото на другата, ще слезе под желаните нива. Отговорът от централните банки ще е моментален. Това означава, че към края на 2024г. ще започне да се усеща новия свеж поток от прясно напечатани кинти. Опичай си акъла и започвай да търсиш активно, защото прозореца е малък. Една година си минава, докато се усетиш.

Коментар

• Каврък, инфлацията се забавя. Средата на годината е. До края на тази, максимум началото на другата, ще слезе под желаните нива. Отговорът от централните банки ще е моментален. Това означава, че към края на 2024г. ще започне да се усеща новия свеж поток от прясно напечатани кинти. Опичай си акъла и започвай да търсиш активно, защото прозореца е малък. Една година си минава, докато се усетиш.

Коментар

• https://markets.businessinsider.com/...tes-fed-2023-6

Жилищният пазар е изправен пред проблем „кокошката и яйцето“, което може да означава, че цените на жилищата ще започнат да падат

Високите ипотечни лихви държат настрана както купувачите, така и продавачите на жилища, като първите се колебаят да харчат, а вторите не желаят да се разделят с по-ниските лихви, които са заключили в настоящите домове.
                    Това означава, че дори онези купувачи, които са готови да платят високи ставки, се борят да намерят жилища за продажба. През май имаше 22,7% по-малко обявени нови жилища в сравнение с миналата година.

„Много продавачи съобщават, че са загрижени за намирането на друг дом, което може да накара някои от тях да поставят плановете си на пауза“, каза главният икономист на Realtor.com Даниел Хейл. „Но това намалява общия брой опции за купувачите на пазара.“

To be sure, while there are fewer new home sellers entering the market, total listings of both new and old homes remain 23.4% higher compared to last May. But those homes are staying on the market for a median time of 43 days, about two weeks longer than a year ago.

Still, in Hale's view, it's possible that home prices will climb in June, as they tend to do this time of the year, before falling.

Last June, median US home prices reached a record high of $449,000. That seems like a less likely mark for this month, however, as annual price growth has eased.

"Based on current trends, it's possible that [home prices] won't hit the previous year's peak for the first time in our data," said Sabrina Speianu, economic data manager at Realtor.com.

Отново, това се връща към все още високите лихви по ипотечните кредити . Ако останат в диапазона от 6% или 7%, цените на жилищата в крайна сметка може да се наложи да паднат, за да компенсират. Купувачите бяха ударени от настоящата комбинация от високи ставки, високи цени и ниски запаси.

Този модел вече се проявява на пазара, тъй като делът на обявите с намаления на цените се покачи от 10,2% миналия май до 12,7% тази година.

„Продавачите изглежда се стремят към сравнително висока начална точка на пазара тази година и са готови да преговарят, ако е необходимо“, каза Хейл.

Междувременно пазарът на жилища става все по-локализиран, като движението на цените варира с големи граници в зависимост от местоположението. Растежът на цените в Маями, например, отбеляза скок от 10,9%, докато Сан Франциско отбеляза спад от 10,1%. Това несъответствие между двата града е близо до 30-годишен връх .

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

От някакво гето.Като гледам едно дърво няма,какво остава за елементарна инфраструктура
                      След 20г ще е изцяло ромско населено
                      Малинова долина

Коментар

Привет на всички,

Гледам чекането си продължава с пълна сила. Що така? Не падат ли пустите цени?

Тук навън майсторите си работят спокойно, остъкляването на верандата ми струваше доста пари, но спечелих 30м2 веранда-зимна градина и още една веранда30м2 над нея за сутрешното кафе. Довечера с новата кака ще се наслаждаваме на живота и ще решаваме кои жилища ще са за под наем.

Моля всички понижители да се понапънат и да ги срутят тези пусти цени, че положението е критично и ако продължава така, май ще си остана в стаята в която израстнах.
                        https://www.economic.bg/bg/a/view/im...-na-euforijata

2029 Честито ,топ познавач!

Имотите и краят на еуфорията Към приключване е 18-годишният цикъл, затова търпението и предпазливостта са по-добрият съветник за пазарно поведение

Коментар

Привет на всички,

Тук навън майсторите си работят спокойно, остъкляването на верандата ми струваше доста пари, но спечелих 30м2 веранда-зимна градина и още една веранда30м2 над нея за сутрешното кафе. Довечера с новата кака ще се наслаждаваме на живота и ще решаваме кои жилища ще са за под наем.

Моля всички понижители да се понапънат и да ги срутят тези пусти цени, че положението е критично и ако продължава така, май ще си остана в стаята в която израстнах.
                          Имай малко търпение -
                          Кузман Илиев: Очаква се радикализиране на опозицията и мощни протести

https://trud.bg/%D0%BA%D1%83%D0%B7%D...1%D1%82%D0%B8/

Коментар

• Привет на всички,

Коментар

• От същата тази обява

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...ivj&f1=4&fe7=1

Намира се в чист и спокоен район

Ей,тва брокеразинът е патетичен лъжец.Но нямат ли поне малко срам ?
                              Last edited by X_Y; 03.06.2023, 11:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                                110 000 евро (1100е/кв) ....Ако искаш Балон няма и няма как да има ! Една панелка тук ще купува апартамент в Манхатън.

Продава МНОГОСТАЕН

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...ivj&f1=4&fe7=1

Локация циганския квартал на Пловдив.Неофициално дом на около 50 000 роми в момента,иначе са над 100к

...и имота.Тея вестници надявам се,са за четене

Тук няма ли някой желаеш да вземе евтино? Почти без пари е
                                Отделно няма време.На есен ще подгони половин милион лева
                                А и знам със сигурност,че пишат роми в темата.Ще са сред свои хора
                                Last edited by petrg5s; 03.06.2023, 10:15.

Коментар

Working...
                                X