Първоначално изпратено от Kris_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Не знам защо ти го изтриха, а и беше леко несвързано, което си го писал, а пък кое да ме огрее като, ако намеря читаво го купувам, но трудно се намира, а банката оня ден ги питах да имам представа за колко мога да ги изгърбя максимално, и ми дават до почти милион ипотека без обезпечение.
Единствената причина, която ме притеснява ипотеката особено голяма е, че могат в някакво по-далечно бъдеще банката да привика в офиса си за преподписване с ултиматум до примерно седмица да се разплати с нея каквито задължения има, а ако ли не => преподписва се и новия дълг се конвертира в CBDC или цифрово евро в нашия случай. И тогава вече си е нашиване до гроб, ако променят индивидуално лихвата по цифровото евро, а то самото се обезценява още с пристигането си в сметката и му тече срок докога да се изхарчи.
Коментар
-
Сега докато ги плашат колко било страшно с лихвените проценти е най-добрия момент за ипотеки, защото може да се възползвате от в пъти по-голяма покупателна способност на валутата, отколкото след няколко години, а и не се знае, в бъдеще може и да няма подобни промоции.
Като вкарат CBDC и като се започне да се плащат данъци и заплати с него => и ипотеките, което означава, че лихвите е много вероятно да се индексират според обезценката на валутата, и тогава вече задлъжняването ще хвърли в шах много хора.
- 1 like
Коментар
-
БГ House Price Index
Дирижабъла с хелий е много нагорещен.Който е с парашут бива,останалите ..фира
https://i.imgur.com/sEGM7mO.png
Коментар
-
Лихвите са с нищожно отражение в доминото от ипотеки, понеже трябва много други показатели да отидат в киреча преди това, а те все още не отиват, и няма да отидат, защото няма да го допуснат. За пример погледнете 80-те, цяло десетилетие с високи лихви по никакъв начин не се е отразило на имотите, а дори цената им е няколко пъти нагоре за периода. Лихвите се отразяват само на най-глупавите длъжници, които са задлъжнявали без буфер с непремерен и неумерен риск. Както и са пагубни за чуждестранните длъжници в $-ри, обаче ФЕД вече има линии специално изградени за тях.
В момента тези 5%-ни лихви в САЩ пълнят гушите на банките, защото месечно се равняват на около $11 млрд. свеж дъдж от влаута към банките всеки месец без да си мръднат пръста да правят други измами.
Джером им прави услуга с високите лихви, а отделно служат за форсирана консолидация на целия банков сектор.Last edited by Kris_; 06.06.2023, 22:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.standartnews.com/biznes/...te-526409.html
Я виж тука какво казва човека днес на един форум.
Кокорчо ако ни вкара в еврозоната 2025 нищо чудно лихвите да са високи още ,тогава няма еврови и левове кредити .Шока от пренасянето на лихвите ще е голям
Ей такива изречения обезсмислят четенето на подобни статии. Борба с нещо, което се артикулира, като че ли е уж някакъв външен проблем, все едно са ни нападнали скакалци.
Пусти и скакалци дето ядат парите и покачват цените!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Берти, ама ти съвсем не си наясно какво и как се случва
ти понеже си наяснотова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
пред Фед няма много пътища
единия е да оставят инфлацията да отнесе всичко в обозриомо бъдеще
другият е да смачкат икономиката и тези с голям дълг, но да спасят долара
За мен вторият път е по-вероятен, но какво ще стане - решават господарите на ФЕД. Финансовото задкулисие едва ли ще иска да погребе долара.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
пред Фед няма много пътища
За мен вторият път е по-вероятен, но какво ще стане - решават господарите на ФЕД. Финансовото задкулисие едва ли ще иска да погребе долара.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://www.standartnews.com/biznes/...te-526409.html
Кокорчо ако ни вкара в еврозоната 2025 нищо чудно лихвите да са високи още ,тогава няма еврови и левове кредити .Шока от пренасянето на лихвите ще е голям
за да се случи това е нужна мнооого стегната политика и много неприятни реформи
честно казано не виждам кокорчо в ролята на по-постен от постната пица дянков... без тотално порязване на харчовете няма как да влязат в рамката, а приходната част ... при започнала рецесия в най-големите ни външнотърговски партньори е много оптимистично да чакаме да лети.
ще видимтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Пълен абсурд е това да стане.
Лихвите повече няма да се качват.Другата седмица ще разберем със сигурност,но това са очакванията.
А спирането на качване на лихви ни приближава с още една голяма стъпка към краша.
Всичко се движи по план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Пу, пу... дано не
Между другото правя една безотговорна прогноза, че федя ще дигат още, поне до 8-10 %. Смятам че ще се опитат да сринат каквото могат към края на 24та, началото на 25та в Щатите ( тамън за изборите), и това ще повлече крак в Европа.
Не ме кефи, ама това е. Кавръка ще има поводи за радост поне откъм лихвени нива.. щото него това го вълнува.
Това обаче няма да направи имотите много по-достъпни, дори след като паднат с 20-30%.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнениеМежду другото правя една безотговорна прогноза, че федя ще дигат още, поне до 8-10 %. Смятам че ще се опитат да сринат каквото могат към края на 24та, началото на 25та в Щатите ( тамън за изборите), и това ще повлече крак в Европа.
Лихвите повече няма да се качват.Другата седмица ще разберем със сигурност,но това са очакванията.
А спирането на качване на лихви ни приближава с още една голяма стъпка към краша.
Всичко се движи по план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнениеЗа повишителите не е нужно да повишават цените така както понижителите ги рутят. Достатъчно е само да държим кольо надалеч от възможността за покупка, с която функция до сега берджо успешно се справя. Щото купи ли кольо после става страшно с цените, ще се срутят като след земетресение 9,3 по Рихтер.
Между другото правя една безотговорна прогноза, че федя ще дигат още, поне до 8-10 %. Смятам че ще се опитат да сринат каквото могат към края на 24та, началото на 25та в Щатите ( тамън за изборите), и това ще повлече крак в Европа.
Не ме кефи, ама това е. Кавръка ще има поводи за радост поне откъм лихвени нива.. щото него това го вълнува.
Това обаче няма да направи имотите много по-достъпни, дори след като паднат с 20-30%.
Коментар
Коментар