IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отваря ми се една възможност: апарт във Варна, готов прилично обзаведен с наемател. Наем 800лв + вероятна възможност за вдигане на наема до 900. Искат му на оферта 135К евро. Ще рече доходност по-малко от 4%. На 4ти етаж от 5 без асансьор в вмалка кооперация от 2001ва с по 2 апарта на етаж. Взех да се замислям. Принципа ми до момента е, че не съм купувал имоти с доходност по-малка от 8%, но в БГ такива вече отдавна не съм срещал, по-скоро се замислям за инвестиция в бизнес имот където обикновено доходността започва от 8%. Чудя се на калъч съм. ратко? Дюри?

Про: готово обзаведено с наемател. (няма занимавка с майстори и търсене на наематели), близо до центъра на Варна.
    контра: без асансьор, няма гледка, паркирането е проблемно. За собствено ползване - абсурд.
    Last edited by gbikov; 07.06.2023, 18:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
      Земетресение 4,8 по Рихтер край Пловдив, усети се в цяла България, Гърция и Румъния (Обновена)

https://ndc.niggg.bas.bg/?fbclid=IwA...jQj1ZRillvsBwA

Майка, която около 30 минути след труса все още е пред блока на ул. „Преспа“, споделя пред TrafficNews, че е силно притеснена от вторични трусове. „Готова съм да събера дрешки на децата, да взема важни документи и да не нощуване тази вечер в жилището ни“, споделя пловдивчанката

ИмотитУ е ЦАР!
      ДНЕС го писах, бързо потвърждаваш думите ми:

Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бедствието е последната надежда на лузърите да се изравнят с проспериращите. Ако не си учил, не си се квалифицирал, не си бачкал, не си инвестирал, логично ставаш злобен безимотен маргинал. Нямаш никакъв шанс да догониш успелите, затова мечтаеш някое земетресение, наводнение, война, епидемия и тн да ги докара до твоето ниво. Така ще чувстваш превъзходство, защото те, въпреки вложените усилия и акъл, ще дойдат на твоето ниво.

Обаче и тази логика се проваля. Парадоксално, но бедствието не сближава успели и лузъри, напротив, успелите имат много повече възможности за реакция и по-добре понасят бедствията. Маргиналите още по-дълбоко затъвате в дъното. Така стана с пандемията, така стана с войната, така стана с инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Бонке-виждам,че имаш голям интерес към моите коментари. Лошо няма-нормално е да имаш интерес към мъж като мен.
        И за да те задоволя напълно ще уточня,че филма го гледах миналата година и случката в този епизод напълно отразява народопсихологията на българите по отношение на недвижимите имоти и затова често го давам за пример по отношение на различни участници във форума.
        А дали съм го гледал наскоро или миналата година е без значение. Но ,за да те успокоя обещавам вече да пиша всичко в подробности и няма да правя неточности в бъдеще.
        Не всичко е до народопсихология. Само тези, които не разбират и не осъзнават мащаба и дълбочината на Понци схемата, и че под нея няма нищо твърдо и стабилно може да си мислят, че като разменят нищо за нещо е кофти сделка, пък било и привидно надценено измерено във валута, от някой, който не следи какво се случва с финансите, и че тези на върха на пирамидата са с най-много кредит. Разбира се, много е кофти за тези, които трябва да ги изработят виртуалните числови множества, но света не е нито честен, нито справедлив, затова ще теглят. Всеки както си го направи е.

Коментар

• Земетресение 4,8 по Рихтер край Пловдив, усети се в цяла България, Гърция и Румъния (Обновена)

https://ndc.niggg.bas.bg/?fbclid=IwA...jQj1ZRillvsBwA

Майка, която около 30 минути след труса все още е пред блока на ул. „Преспа“, споделя пред TrafficNews, че е силно притеснена от вторични трусове. „Готова съм да събера дрешки на децата, да взема важни документи и да не нощуване тази вечер в жилището ни“, споделя пловдивчанката

ИмотитУ е ЦАР!
          Last edited by unimog; 07.06.2023, 17:41.

Коментар

• Аз кът ви казвах, че идва отрезняване, вие се смеехте!
            На "Златните" туристи няма (СНИМКИ)

В края на март хотелиери от курорта изказаха силното си притеснение за предстоящия летен сезон

https://www.chernomore.bg/a/2-varna/...sA4PUzOfWfYZhA

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Днес ми се обади една жена от ЦКБ и като ми се представи, че е от банката, веднага си помислих,че Кавръка ги е накарал да ми вдигнат лихвата. Тя, обаче ми съобщи, че има промоция на златна кредитна карта, без такса за първата година.
              Преди година мислех да закривам кредитната карта, която имам, и се радвам, че не го направих, а тази година даже искам да взема втора, която да ми служи за други цели.

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

А така Евго! Ще почистиш задния двор на жонката подобаващо, сигурен съм. После няма да му се иска да си тръгне за швабско.
                Да първо ще го предразположи като в "Круиз към щастието" и "Кораб на мечтите" и после ще му избие от главата арабите от Берлин

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Днес ми се обади една жена от ЦКБ и като ми се представи, че е от банката, веднага си помислих,че Кавръка ги е накарал да ми вдигнат лихвата. Тя, обаче ми съобщи, че има промоция на златна кредитна карта, без такса за първата година.
                  Взимай ,бърже докато не са свършили

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Съгласен съм с теб. Всички тарикати, които познавам, винаги са ме съветвали колкото и пари да имам, винаги да купувам на креди, ако ще и за образование на децата ми да става въпрос. Поради същото обяснение, което даде ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                      https://www.investor.bg/a/534-novini...as-se-ohlazhda
                      Интересът към покупката на имот у нас се охлажда !

Първото полугодие е белязано от изчакване от купувачите, очаква се забавяне на ръста на цените

Охлаждането на интереса към покупка на имот се дължи на високата инфлация, покачването на лихвите по ипотечните кредити и продължаващата война в Украйна. Това се казва в анализ на агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate за първото тримесечие на тази година.

Очаква се активността на пазара да се забави поради повишаването на лихвите и поскъпването на кредитите. Прогнозата е, че банките ще станат по-внимателни и ще завишат изискванията си към клиентите и проектите, които финансират.
                      Абе тея думичката „инфлация” за нищо я нямат. К'ви тъпотии приказват …

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Относно имотите, преди няколко седмици споменах на една семейна комшийка (те имат пари и възможности), че в блока се продава голям апартамент 105 кв.м., ако искат да го купят.
                        А тя ми казва: "За какво ни е, нали ще умрем."
                        Та в тази връзка не бива човек да се лакоми за скъпи строителства, за луксозни строителства и т.н.
                        И аз така, всичко над 200м2 и милион евро го отказвам, тези имоти във Виена по 5,000,000 евро не са ми приоритет вече.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/534-novini...as-se-ohlazhda
                          Интересът към покупката на имот у нас се охлажда !

Първото полугодие е белязано от изчакване от купувачите, очаква се забавяне на ръста на цените

Охлаждането на интереса към покупка на имот се дължи на високата инфлация, покачването на лихвите по ипотечните кредити и продължаващата война в Украйна. Това се казва в анализ на агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate за първото тримесечие на тази година.

Очаква се активността на пазара да се забави поради повишаването на лихвите и поскъпването на кредитите. Прогнозата е, че банките ще станат по-внимателни и ще завишат изискванията си към клиентите и проектите, които финансират.

Коментар

• Темата пак стана ошав

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Т.е. ние на турците например?
                              на ес и фащ. На турция вече си върнахме - още преди век и кусур. На СССР също - 33 години все им връщаме
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

А така Евго! Ще почистиш задния двор на жонката подобаващо, сигурен съм. После няма да му се иска да си тръгне за швабско.
                                Да се подготви Евго, че жонката е свикнал с "чистачи" от Луанда и Киншаса.

Коментар

Working...
                                X