IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
    Отваря ми се една възможност: апарт във Варна, готов прилично обзаведен с наемател. Наем 800лв + вероятна възможност за вдигане на наема до 900. Искат му на оферта 135К евро. Ще рече доходност по-малко от 4%. На 4ти етаж от 5 без асансьор в вмалка кооперация от 2001ва с по 2 апарта на етаж. Взех да се замислям. Принципа ми до момента е, че не съм купувал имоти с доходност по-малка от 8%, но в БГ такива вече отдавна не съм срещал, по-скоро се замислям за инвестиция в бизнес имот където обикновено доходността започва от 8%. Чудя се на калъч съм. ратко? Дюри?

Про: готово обзаведено с наемател. (няма занимавка с майстори и търсене на наематели), близо до центъра на Варна.
    контра: без асансьор, няма гледка, паркирането е проблемно. За собствено ползване - абсурд.
    Само една опция имаш. Никакво вдигане на наема. Опитай да поставиш контраоферта. 125К€ с всички разходи по придобиване. Нещо от сорта. Щото не знам с брокер ли си, комисион, колко голям е апартамента и прочие.
    Човека си има вероятно договор, кво ще вдигаш. Преди да му е изтекъл срока нищо че се сменя собствеността не е редно. В чисто психологически аспект ще се омете.
    Last edited by bulgarian lev; 07.06.2023, 19:51.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

еми, като го опампурят 1-2 сезона, може и да им се изЯсни малко
      айде, приятно
      И да им се изясни все тая, там е безобразно бетонирано и разсипано от лакомия. Отделно тези курорти са за чартърни туристи, затова хотелите нямат паркинги, а мамалигите идват само с коли. Няма ги и онези 1 млн рашки. За цените и гадното качество на храната да не говорим. Тенкю.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

Туй що така излиза вече, да не е от земетресението -
        [ATTACH=CONFIG]n4073935[/ATTACH]

Или сме живели в някаква утопия?
        Не знаеш как да пуснеш кавръковата справка

Резултат от Вашето търсене на:
        Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
        Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 132561 euro
        Средна цена на кв.м: 1853 euro.

Коментар

• Туй що така излиза вече, да не е от земетресението -
          Click image for larger version

Name:	22.JPG
Views:	1
Size:	22.5 КБ
ID:	4073935

Или сме живели в някаква утопия?
          Last edited by RUBLA; 07.06.2023, 20:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Да де, нали за услугата говоря от 1 месец. Салата 19 кинта, Лаврак 35, огромен строеж на главната улица, бетон, прахоляк, мизерия, само 1 паркинг зад Адмирал за 3 кинта на час. Бруталното бетониране вече дава резултати, да им е честито. Аз се учудвам, че изобщо някой идва в тоя кенеВ, на мен пари да ми дават няма да отида. Утре съм на средиземноморието.
            еми, като го опампурят 1-2 сезона, може и да им се изЯсни малко
            айде, приятно

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
              Аз кът ви казвах, че идва отрезняване, вие се смеехте!
              На "Златните" туристи няма (СНИМКИ)

В края на март хотелиери от курорта изказаха силното си притеснение за предстоящия летен сезон

https://www.chernomore.bg/a/2-varna/...sA4PUzOfWfYZhA
              Да им връщат ДДС-то на 20% и да се отмие пяната.

Коментар

• ...ще докарате кавръковата справка до 1900 преди края на юни
                Last edited by RUBLA; 07.06.2023, 20:19. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Що така? Нали се наиграха?
                  CAD BoC Interest Rate Decision 4.75% 4.50% 4.50%

Коментар

Отваря ми се една възможност: апарт във Варна, готов прилично обзаведен с наемател. Наем 800лв + вероятна възможност за вдигане на наема до 900. Искат му на оферта 135К евро. Ще рече доходност по-малко от 4%. На 4ти етаж от 5 без асансьор в вмалка кооперация от 2001ва с по 2 апарта на етаж. Взех да се замислям. Принципа ми до момента е, че не съм купувал имоти с доходност по-малка от 8%, но в БГ такива вече отдавна не съм срещал, по-скоро се замислям за инвестиция в бизнес имот където обикновено доходността започва от 8%. Чудя се на калъч съм. ратко? Дюри?

Про: готово обзаведено с наемател. (няма занимавка с майстори и търсене на наематели), близо до центъра на Варна.
                    контра: без асансьор, няма гледка, паркирането е проблемно. За собствено ползване - абсурд.
                    Съгласна съм с Ратко ! Определено бих се въздържала.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

виж коментарите. не е, че нямат пари хората а, че не искат да ги дават за такава "услуга"
                      Да де, нали за услугата говоря от 1 месец. Салата 19 кинта, Лаврак 35, огромен строеж на главната улица, бетон, прахоляк, мизерия, само 1 паркинг зад Адмирал за 3 кинта на час. Бруталното бетониране вече дава резултати, да им е честито. Аз се учудвам, че изобщо някой идва в тоя кенеВ, на мен пари да ми дават няма да отида. Утре съм на средиземноморието.

Коментар

Пазара няма да обърне, докато кольо не купи, а това няма да се случи в този му живот. Това е отделно маминчо, отделно. (с мой собствен кеш, а не от тати) И си живея в дом също купуван лично от мен.
                        Миналата събота остъклих верандата, 30м2 веранда, децата като я видяха казаха WAW, гледката от новооформената веранда отгоре +30м3 е умопомрачителна. Скоро ще си имам и личен доктор за съсед.
                        Я виж там ли ми е имота. Че преди 2 часа бях седнал с топ собственика на Лина лаборатория и като люшна един земетръс в ресторанта в Пловдив. Епицентъра бил тук в едно пловдивско село. 4,9 по Рихтер. По същото време в Румъния е регистриран 7 по Рихтер.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                          Почнаха гърмежи около Министерски Съвет -иде гражданска война ,дигайте се !
                          Ако ше правите война не се подлъгвайте като вчерашни деца. Тук хора годни и заслужаващи властта няма. Искайте служебен кабинет от Брюксел. Преди да се овълчат и ощавят яко ще имате две-три години глътка въздух. Сменяйте конституцията, не крякайте за нема нищо.

Коментар

Бъдещ разговор провежда се през бъдещата 2029-та:

-Оти кольо не купи през 2023та?
                            - Сори сбърках, че послушах оня арменец, тогава мислех, че не сме в балон, а в цепелин (мислех, че растящите лихви ще свалят цените), сега обаче с тая средна цена от 6800 мисля, че не сме в цепелин, а в дирижабъл, ще почакам до 2039-та и ако не паднат цените ще си стегна деЦката с нови мебели.
                            Мите, я ме светни от хотел-развалина на груб строеж как се изкарват минимум 8% доходност!?

Коментар

Бъдещ разговор провежда се през бъдещата 2029-та:

- Сори сбърках, че послушах оня арменец, тогава мислех, че не сме в балон, а в цепелин (мислех, че растящите лихви ще свалят цените), сега обаче с тая средна цена от 6800 мисля, че не сме в цепелин, а в дирижабъл.
                              точно затова ти казвам да захлупваш къде са 135К сега къде са 400К 2029-та - граби на евтинкото

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бъдещ разговор провежда се през бъдещата 2029-та:

- Сори сбърках, че послушах оня арменец, тогава мислех, че не сме в балон, а в цепелин (мислех, че растящите лихви ще свалят цените), сега обаче с тая средна цена от 6800 мисля, че не сме в цепелин, а в дирижабъл, ще почакам до 2039-та и ако не паднат цените ще си стегна деЦката с нови мебели.
                                Last edited by gbikov; 07.06.2023, 18:58.

Коментар

Working...
                                X