IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

И тъй като нито едно от горните пера няма изгледи да намалява, няма да спаднат и цените.

Невероятно е тая тема колко анализи, графики, статии и интервюта е поела през всичките тия години, когато Целият имотен пазар в България се събира в изречението "Лесните пари се набиват в тухли поради липса на леснодостъпни и леснообясними алтернативи".

За съжаление съм понижител по сърце и по нужда, но повишител по мозък и логика. Уви, никак не ми е лесно така.
    С това изречение, което отразява реалностите и самата истина ти разби всички надежди на очакващите чудото. Най-после един реалист.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Така е. Но той го казва с гордост - едва ли не колко сме добре в БГ и колко били зле в САЩ. А то си е направо за рев - да гледаш западни цени на имоти при половината празно и напълно обезлюдени градове. Изцяло загубили връзка с реалността повишители.
      Жалко е,но това е положението. Повечето политици са в играта с имотите и нямат никакво намерение да предприемат мерки срещу това развитие на нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

И тъй като нито едно от горните пера няма изгледи да намалява, няма да спаднат и цените.

Невероятно е тая тема колко анализи, графики, статии и интервюта е поела през всичките тия години, когато Целият имотен пазар в България се събира в изречението "Лесните пари се набиват в тухли поради липса на леснодостъпни и леснообясними алтернативи".

За съжаление съм понижител по сърце и по нужда, но повишител по мозък и логика. Уви, никак не ми е лесно така.
        Най-жалкото е,че жилищата станаха труднодостъпни за хора,които искат да купят жилище,за да живеят в него,да създадат и отгледат деца. Които ще са бъдещи данъкоплатци, работници,които ще допринасят за българската икономика. А с тия цени на жилищата се задълбочава демографският срив.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Прав е-в България пари от сива икономика, крадени пари от еврофондове,земеделски субсидии,плюс емигрантски пари се набиват в имоти. Затова и въпреки, че сме държавата с най-бързо намаляващото население в света, със строителен бум и много необитаеми жилища, цените са високи.
          Надали има друга такава държава в света.
          Така е. Но той го казва с гордост - едва ли не колко сме добре в БГ и колко били зле в САЩ. А то си е направо за рев - да гледаш западни цени на имоти при половината празно и напълно обезлюдени градове. Изцяло загубили връзка с реалността повишители.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Прав е-в България пари от сива икономика, крадени пари от еврофондове,земеделски субсидии,плюс емигрантски пари се набиват в имоти. Затова и въпреки, че сме държавата с най-бързо намаляващото население в света, със строителен бум и много необитаеми жилища, цените са високи.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
              Още няма официални цени са тази над Билата на Козяк. Иначе няколко апартамента сега в Южен парк паднаха от 400 000 на 360 000 че и 340 000
              За там няма и да има официални цени. Големи пари се перат и едва ли обикновени хора ще получат достъп.

За 340к се съмнявам да намериш приличен тристаен в района, но щом казваш....Имай предвид, че доста от сградите там са в лошо състояние. Малко са тези, които стават (тези непосредствено до посолството). Надолу от Билата е трагично положението.

Това не е лошо може би.
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hzr&f1=1&fe7=1

Коментар

За Вадите и Хладилника със сигурност ще намериш (някой боклук ново строителство).
                В Лозенец (истинския) нещо по-старичко може би.
                За ж.г. Южен Парк забрави, за там си трябват половин милион Евра минимум. И аз търсех там преди време. За новото над Билата на Козяк (дето го строи ГБС) чух нещо от сорта на 3500-4000 без ДДС и паркоместа по 50к. Това си е място за пране на крадени пари, нормален човек не би похарчил честно изкарани пари в такъв размер за апартамент в София (дори да ги има).
                Още няма официални цени са тази над Билата на Козяк. Иначе няколко апартамента сега в Южен парк паднаха от 400 000 на 360 000 че и 340 000

Коментар

Хайде сега и Америка задминахме. То не беше Италия, Гърция, Португалия. После Германия и Швеция. А сега и САЩ, хахаха.

Вземете се скрийте някъде с тая България, че се излагате нечовешки.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

Нямам скрийншотове на имотите преди свалянето, иначе нямаш проблем- говорим за райони Южен парк, Лозенец, Хладилника и района около Парадайс мол (долната част на Кръстова вада). Пък на Ратко много му здраве за коментарите. Лимитът ми е 300 000 евро, но предпочитам това да отиде не само за имотитО, ами да остане и за ремонт някой лев, а като гледам тенденцията за понижаване, май ще е възможно. Не съм от безделниците-къртачи на цени, но и не съм сляп.
                    За Вадите и Хладилника със сигурност ще намериш (някой боклук ново строителство).
                    В Лозенец (истинския) нещо по-старичко може би.
                    За ж.г. Южен Парк забрави, за там си трябват половин милион Евра минимум. И аз търсех там преди време. За новото над Билата на Козяк (дето го строи ГБС) чух нещо от сорта на 3500-4000 без ДДС и паркоместа по 50к. Това си е място за пране на крадени пари, нормален човек не би похарчил честно изкарани пари в такъв размер за апартамент в София (дори да ги има).

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                      Снощи си лафихме с моя съсед, който работи в SAP в САЩ. Та в SAP е имало съкращения по целия свят. Поне 10% съкратени в САЩ, 3ма в Белград и 0бр. в БГ. Заплатите са уеднаквени. Тукашните SAPаджии си живот си живеят, докато в САЩ и другите страни ипотеката е приоритет. Та съседа си дошъл и гледад цените на имотите и също както Джони възкликна: Амаа... Как така?! Лихвите щели да оправят положението чакал. Викам му: Пич, тук не е Америка и имоти се купуват со КЕШ, дреме му на някой купул 20+ имота дали е ниска или висока лихвата.
                      Хайде сега и Америка задминахме. То не беше Италия, Гърция, Португалия. После Германия и Швеция. А сега и САЩ, хахаха.

Вземете се скрийте някъде с тая България, че се излагате нечовешки. А SAP в България са трагични просто, няма такава некомпетентност, не знам немците защо изобщо ги държат, индусите им вършат цалата работа така или иначе. С Доминик Асам си говорих наскоро за БГ и ми разказа много нещица от кухнята, които няма как да споделя тук.
                      Last edited by ejonny2376; 10.07.2023, 14:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Дай конкретни примери, че моите наблюдения са други и подозирам че не си честен
                        Нямам скрийншотове на имотите преди свалянето, иначе нямаш проблем- говорим за райони Южен парк, Лозенец, Хладилника и района около Парадайс мол (долната част на Кръстова вада). Пък на Ратко много му здраве за коментарите. Лимитът ми е 300 000 евро, но предпочитам това да отиде не само за имотитО, ами да остане и за ремонт някой лев, а като гледам тенденцията за понижаване, май ще е възможно. Не съм от безделниците-къртачи на цени, но и не съм сляп.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

и аз чувам подобни прогнози
                          правят се и аналогии с така нашумелия пол волкър
                          та той успял да намали инфлацията
                          но тя се върнала още по-голяма

а по онова време печатането не беше така популярно
                          Новите принтери, освен, че са високопроизводителни печатат и много красиви банкноти, всякакви: долари, евро, йени, паунди и тн... Ще има от всички и по много.

Коментар

• Снощи си лафихме с моя съсед, който работи в SAP в САЩ. Та в SAP е имало съкращения по целия свят. Поне 10% съкратени в САЩ, 3ма в Белград и 0бр. в БГ. Заплатите са уеднаквени. Тукашните SAPаджии си живот си живеят, докато в САЩ и другите страни ипотеката е приоритет. Та съседа си дошъл и гледад цените на имотите и също както Джони възкликна: Амаа... Как така?! Лихвите щели да оправят положението чакал. Викам му: Пич, тук не е Америка и имоти се купуват со КЕШ, дреме му на някой купул 20+ имота дали е ниска или висока лихвата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Забелязалл съм, че когато нямаш какво да кажеш и все Банско ти е в акъла, а ти дори не си стъпвал там, не ли да знаеш цените. Ей това етническото малцинство от Ереван сте голяма паплач. Ей такъв ще си останеш Гугъл-всезнайко. Неслучайно ратко се гаргари с тебе.

Относно "боренето" на инфлацията: Централните банки връщат златните си резерви у дома след санкциите срещу Русия - Investor.bg

Над 85% от 85 държавни инвестиционни фонда и 57 централни банки, взели участие в годишното проучване на Invesco Global Sovereign Asset Management Study, вярват, че инфлацията ще бъде по-висока през предстоящото десетилетие, отколкото през изминалото.
                              и аз чувам подобни прогнози
                              правят се и аналогии с така нашумелия пол волкър
                              та той успял да намали инфлацията
                              но тя се върнала още по-голяма

а по онова време печатането не беше така популярно
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Същата.
                                Още нищо не е платил ама обещава...
                                Е чакайте първо да го продаде.

Коментар

Working...
                                X