Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Така е. Но той го казва с гордост - едва ли не колко сме добре в БГ и колко били зле в САЩ. А то си е направо за рев - да гледаш западни цени на имоти при половината празно и напълно обезлюдени градове. Изцяло загубили връзка с реалността повишители.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
И тъй като нито едно от горните пера няма изгледи да намалява, няма да спаднат и цените.
Невероятно е тая тема колко анализи, графики, статии и интервюта е поела през всичките тия години, когато Целият имотен пазар в България се събира в изречението "Лесните пари се набиват в тухли поради липса на леснодостъпни и леснообясними алтернативи".
За съжаление съм понижител по сърце и по нужда, но повишител по мозък и логика. Уви, никак не ми е лесно така.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Прав е-в България пари от сива икономика, крадени пари от еврофондове,земеделски субсидии,плюс емигрантски пари се набиват в имоти. Затова и въпреки, че сме държавата с най-бързо намаляващото население в света, със строителен бум и много необитаеми жилища, цените са високи.
Надали има друга такава държава в света.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Прав е-в България пари от сива икономика, крадени пари от еврофондове,земеделски субсидии,плюс емигрантски пари се набиват в имоти. Затова и въпреки, че сме държавата с най-бързо намаляващото население в света, със строителен бум и много необитаеми жилища, цените са високи.
Невероятно е тая тема колко анализи, графики, статии и интервюта е поела през всичките тия години, когато Целият имотен пазар в България се събира в изречението "Лесните пари се набиват в тухли поради липса на леснодостъпни и леснообясними алтернативи".
За съжаление съм понижител по сърце и по нужда, но повишител по мозък и логика. Уви, никак не ми е лесно така.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеОще няма официални цени са тази над Билата на Козяк. Иначе няколко апартамента сега в Южен парк паднаха от 400 000 на 360 000 че и 340 000
За 340к се съмнявам да намериш приличен тристаен в района, но щом казваш....Имай предвид, че доста от сградите там са в лошо състояние. Малко са тези, които стават (тези непосредствено до посолството). Надолу от Билата е трагично положението.
Това не е лошо може би.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...hzr&f1=1&fe7=1
Коментар
-
За Вадите и Хладилника със сигурност ще намериш (някой боклук ново строителство).
В Лозенец (истинския) нещо по-старичко може би.
За ж.г. Южен Парк забрави, за там си трябват половин милион Евра минимум. И аз търсех там преди време. За новото над Билата на Козяк (дето го строи ГБС) чух нещо от сорта на 3500-4000 без ДДС и паркоместа по 50к. Това си е място за пране на крадени пари, нормален човек не би похарчил честно изкарани пари в такъв размер за апартамент в София (дори да ги има).
Коментар
-
Хайде сега и Америка задминахме. То не беше Италия, Гърция, Португалия. После Германия и Швеция. А сега и САЩ, хахаха.
Вземете се скрийте някъде с тая България, че се излагате нечовешки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Нямам скрийншотове на имотите преди свалянето, иначе нямаш проблем- говорим за райони Южен парк, Лозенец, Хладилника и района около Парадайс мол (долната част на Кръстова вада). Пък на Ратко много му здраве за коментарите. Лимитът ми е 300 000 евро, но предпочитам това да отиде не само за имотитО, ами да остане и за ремонт някой лев, а като гледам тенденцията за понижаване, май ще е възможно. Не съм от безделниците-къртачи на цени, но и не съм сляп.
В Лозенец (истинския) нещо по-старичко може би.
За ж.г. Южен Парк забрави, за там си трябват половин милион Евра минимум. И аз търсех там преди време. За новото над Билата на Козяк (дето го строи ГБС) чух нещо от сорта на 3500-4000 без ДДС и паркоместа по 50к. Това си е място за пране на крадени пари, нормален човек не би похарчил честно изкарани пари в такъв размер за апартамент в София (дори да ги има).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеСнощи си лафихме с моя съсед, който работи в SAP в САЩ. Та в SAP е имало съкращения по целия свят. Поне 10% съкратени в САЩ, 3ма в Белград и 0бр. в БГ. Заплатите са уеднаквени. Тукашните SAPаджии си живот си живеят, докато в САЩ и другите страни ипотеката е приоритет. Та съседа си дошъл и гледад цените на имотите и също както Джони възкликна: Амаа... Как така?! Лихвите щели да оправят положението чакал. Викам му: Пич, тук не е Америка и имоти се купуват со КЕШ, дреме му на някой купул 20+ имота дали е ниска или висока лихвата.
Вземете се скрийте някъде с тая България, че се излагате нечовешки. А SAP в България са трагични просто, няма такава некомпетентност, не знам немците защо изобщо ги държат, индусите им вършат цалата работа така или иначе. С Доминик Асам си говорих наскоро за БГ и ми разказа много нещица от кухнята, които няма как да споделя тук.Last edited by ejonny2376; 10.07.2023, 14:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Дай конкретни примери, че моите наблюдения са други и подозирам че не си честен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и аз чувам подобни прогнози
правят се и аналогии с така нашумелия пол волкър
та той успял да намали инфлацията
но тя се върнала още по-голяма
а по онова време печатането не беше така популярноОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Снощи си лафихме с моя съсед, който работи в SAP в САЩ. Та в SAP е имало съкращения по целия свят. Поне 10% съкратени в САЩ, 3ма в Белград и 0бр. в БГ. Заплатите са уеднаквени. Тукашните SAPаджии си живот си живеят, докато в САЩ и другите страни ипотеката е приоритет. Та съседа си дошъл и гледад цените на имотите и също както Джони възкликна: Амаа... Как така?! Лихвите щели да оправят положението чакал. Викам му: Пич, тук не е Америка и имоти се купуват со КЕШ, дреме му на някой купул 20+ имота дали е ниска или висока лихвата.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Забелязалл съм, че когато нямаш какво да кажеш и все Банско ти е в акъла, а ти дори не си стъпвал там, не ли да знаеш цените. Ей това етническото малцинство от Ереван сте голяма паплач. Ей такъв ще си останеш Гугъл-всезнайко. Неслучайно ратко се гаргари с тебе.
Относно "боренето" на инфлацията: Централните банки връщат златните си резерви у дома след санкциите срещу Русия - Investor.bg
Над 85% от 85 държавни инвестиционни фонда и 57 централни банки, взели участие в годишното проучване на Invesco Global Sovereign Asset Management Study, вярват, че инфлацията ще бъде по-висока през предстоящото десетилетие, отколкото през изминалото.
правят се и аналогии с така нашумелия пол волкър
та той успял да намали инфлацията
но тя се върнала още по-голяма
а по онова време печатането не беше така популярнопрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Същата.
Още нищо не е платил ама обещава...
Коментар
Коментар