Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
цял живот ще демагогстваш гледам.
Агенцията по вписванията.
-20% сделки там, за тримесечието.
-15% сделки там, за годината.
Ама като запленено циганче във баничарница, ВИКАШ, нееее, те цените си седят тамо, не падат.
Ама, хич.
Така че, много приказки на Слатинския пазар историче, ама гледай и цитирай само Агенцията.
Само.
Няма да ти кажа със колко са намалели отпуснатите кредити за тая година за покупка на НИ.
Нееее, цените не падат.
Спри да бръщолевиш и заблуждаваш, да не ти изчезне темата.
За да паднат цените трябва да се появи критична маса хора желаещи да продадат по спешност
- Фалиращи строители
- Фалиращи ипотекари
Такива за сега не се наблюдават да са се появили на пазара
Към този момент единствените които има смисъл да продават под текущи цени може да бъдат строители които са доволни да продават малко под текущи цени но не са на зор да го правят и за това чудеса не се случват
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Панеляците ги кредитират на 80%, епк- 85%, ново 90%- говорим за максимум. Не кредитират гредоред, че се водел немонолитна конструкция. Това са данни за София за ЦКБ- аз с нея работя.
В УК с масово еднаквите си къщи в даден район и голямата база за продажби на съпоставими къщи цената се знае в рамките на 1-2% и е лесно да бъде направена реална сметка колко трябва да е самоучастие колко ще отпусне банка
Отделно че там банките в 99% от случаите не ти дават парите на тебе а на "доверен адвокат" на чиято сметка ти също прехвърляш сумата за самоучастие и няма как да излъжеш банката колко си платил
В БГ съвсем спокойно оценката може да е 20-30% отгоре и всъщност да ти кредитират цялата покупка, ако в Полша оценяването е като в БГ се получава същото
Коментар
-
https://m.imot.bg/results?rub=1&type...build=2&sort=1
1904… Кога справката/бенчмарк ще мине 2000? Предположения?
Успокоение за понижители: Цените на имотите падат. (ама спрямо инфлацията при боба и лещата)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНай-голямата лъжа е че цените на имотите падали!!
Агенцията по вписванията.
-20% сделки там, за тримесечието.
-15% сделки там, за годината.
Ама като запленено циганче във баничарница, ВИКАШ, нееее, те цените си седят тамо, не падат.
Ама, хич.
Така че, много приказки на Слатинския пазар историче, ама гледай и цитирай само Агенцията.
Само.
Няма да ти кажа със колко са намалели отпуснатите кредити за тая година за покупка на НИ.
Нееее, цените не падат.
Спри да бръщолевиш и заблуждаваш, да не ти изчезне темата.Last edited by Бедният брoкер; 31.08.2023, 01:37.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНека митко2848- ми да ти отговори, дали се кредитират панелни апарти понижител vs понижител, хахаха, нека помислим с празната откъм съдържание глава: 50% от покупките в столицата са с ипотеки...изобщо не съм чул, че пазара на панелки е заключен, следователно Уотсън....хахахаха. Това са данни за София за ЦКБ- аз с нея работя.
- 1 like
Коментар
-
https://www.facebook.com/marketplace...4830694654575/
не било в лева, ами в евро цената. Така де. В Змеево.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНека митко2848- ми да ти отговори, дали се кредитират панелни апарти понижител vs понижител, хахаха, нека помислим с празната откъм съдържание глава: 50% от покупките в столицата са с ипотеки...изобщо не съм чул, че пазара на панелки е заключен, следователно Уотсън....хахахаха
По между другото в УК определени типове строителство не ги приемат банките и се продават само кеш и цената е по ниска
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
На Бриз е обявата. Научи се да интерпретираш текст.Last edited by polax; 30.08.2023, 22:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Само далавера гледате (дори да е само сладолед)! Не може ли да го направиш само за чест и слава?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Съгласен съм, че голяма част от доходите се вдигат , но дали е с подобна стойност, с която се похвали.( Поздравления още веднъж).
Разходите за живот също се вдигат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Голяма част, доходите се вдигат в много сектори, дори докато понижителите се съмняваха, че брутната начална в Лидл била 1750, още не е приключил този дебат, а тя вече е 1950. Сега ще излезе една калинка, която ще я изчисли нето и ще гледа да спи спокойно до жена му, която всеки ден му натяква, че трябва най-сетне да купи жилище, а той продължава да я увещава, че цените ще падат, понеже лидълците нямало да са му конкуренция
Разходите за живот също се вдигат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
За да го обориш звънни утре на някой кредитен инспектор в банка Х и го питай колко % от оценката биха ти отпуснали за панелен апартамент. Не забравяй да пишеш във форума, че ми е интересно. Аз мисля, че все още отпускат кредити за панел, но ми е интересно какъв % отпускат
Коментар
Коментар