Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
10-15 евро ток?
Коментар
-
Даваш им линкове, снимки от менюта, касови бележки, но те продължават да ти говорят кво било преди 200 год. или кал според умрелото нумбео там било с 42% по-скъпо.
Цената на труда е средно около 15 евро на час, в София е 8 лв. на час, за провинцията не е за споменаване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение
Не знам защо се напъвате - това е адреса ул. Антим I 105 - до канала баш, в района са само цигани и мигранти (т.н. бежански център), най-вероятно се дава за нощувки/наем на мигранти впредвид обзавеждането. Там нормален човек не виждам защо да предпочете да живее или наеме, по -добре в някой от Люлините или Овча купел. Апарта е за основен ремонт - добававете за евтин такъв 500Е/м2 + още пари за ново обзавеждане и ще стане друга цената накрая. И цената 162999Е/89м2=1830Е/м2 което за тази част на центъра е ОК, ходи купи го и живей и инвестирай ако мислиш, че е гот и евтинджокLast edited by aleks262; 18.07.2023, 18:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Гледали се били само цените на промоция, хахахаха. У нас надценките били ниски, хахахахахахаха.
Ти изобщо чуваш ли се какво говориш? И да, икономист съм, освен това съм живял в съответните държави, знам много добре и как се ценообразува. Точно затова мога да направя много точна преценка на нещата. В България абсолютно всичко е по-скъпо и по-некачествено заради спекула, ценови договорки между веригите и тотално беззаконие/липса на контрол от страна на институциите.
Абе ти да не работиш в Лидъл? Дрънкаш същите глупости като оная крава шефката им в БГ - хората и снимали етикетите на идентични стоки в България и Германия, немската с 30% по-евтина, оная вика че не било вярно. Е на такова хем нагло, хем тъпо/вдлъбнато същество как да му докажеш нещо си? Ако ще и минус 10% да направят ДДС-то в БГ, цената няма да мръдне, защото цялата печалба ще отиде във веригите и при онези чиновници, които им крият договорките. То само по този критерий - нелоялна конкуренция, България следва да бъде изхвърлена от ЕС, какво остава за друго.
Да генерално цените у нас все още са по-ниски, но при нарастващите доходи дстигащи, а и изпреварващи редица ЕС западни страни и лошите предпоставки като разположение и собствено производство цените у нас съвсем скоро за 90% от храните ще бъдат по-високи от Европейските с някои изключения.... Това е положението
Същото е и с имотите. като след някое десетилетие се окаже, че у нас няма кой да строи или ремонтира цените ще станат много неприятни.....около 2049 ще почне процеса :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Никой никого не лъже , вие се самозаблуждавате. Има си статистика на ЕС там е видно, има и нумбео...Там е от хората.
Има и частни случаи - моите чужди наематели са шокирани от ниските цени у нас....все още.... Миналата седмица си говорих с един и ми разправя че още не може да повярва че плаща 10-15 евро за ток, като майка му в Искания не пада под 150 евро на месец....за водата същото, за отоплението също и т.н.....Само смятайки комуналните сметки у нас наема му излиза безплатен все едно....
- 1 like
Коментар
-
Аз пък се чудя как някой нарича 2000 лв на месец (70 лв на ден?!!!) "Заплата" вместо соц помощ.
С 4000 лв семеен доход и собствено жилище в България имаш по-висок стандарт на живот от някой гастер,който мизерства в чужбина.
Дори и да получават двойно по-висока заплата,то те мизерстват,за да пестят.Last edited by mirodes; 18.07.2023, 18:01.
- 1 like
Коментар
-
Бананаите са 2 лева и тук....На толкова си купих Доле / най-добрите/ от Лидъл в неделя Но няма причина да са по-евтини у нас така или иначе... не растат по Добруджа. Всъщност тукашните 2 лева са 1.66 в ЮК защото няма ДДС там , а транспорта до Англия е 2 пъти по-евтин от този до София
Коментар
-
от 3.50 свалени ма 2 кинта, защото са леш, и вероятно ги няма. Отделно са в някъф тмаркет. Гледай кауфланд. Лидл или била, там са по 3.50.
П.с в теско без промо са 2 кинта.
Та не знам откъде ги зимат бананите там ама са много добри...не ми е известна марката....
Коментар
-
Никой никого не лъже , вие се самозаблуждавате. Има си статистика на ЕС там е видно, има и нумбео...Там е от хората.
Има и частни случаи - моите чужди наематели са шокирани от ниските цени у нас....все още.... Миналата седмица си говорих с един и ми разправя че още не може да повярва че плаща 10-15 евро за ток, като майка му в Искания не пада под 150 евро на месец....за водата същото, за отоплението също и т.н.....Само смятайки комуналните сметки у нас наема му излиза безплатен все едно....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Да, също те убеждават как било по-добре да живееш тук с 2000 лева заплата:
https://www.google.com/maps/@42.6677...8192?entry=ttu
вместо тук с 3000 Евро заплата:
https://www.google.com/maps/@48.1737...2i24?entry=ttu
Коментар
-
Ако ми изкараш 1000 продукта ще стигнеш точно до 5-те %. В Кауфланд асортимента е над 20 000 продукта.Далеч си дори от 20%....
Разбира се у нас се гледат САМО цените на промоция. Различни търговски стратегии на веригите за вскяа страна.
Преди 2 седмици си купих Италиански моркови в Лидъл по 1.50, брашното за последно го купувах по левче килото за мен неизвестна марка и София мел по 1.20
Шоколадите на Запад са по евтини със сигурност. У нас няма какао нито пазарен капацитет който да обуслови по-ниски цени.
разбира се в Англия НЯМА ДДС за храните....
Уж си икономист и не можеш да осмислиш защо там някои неща са по-евтини..., а то всъщност е нормално 90% от храната там да е по-евтина. У нас все още е потънко само поради по-ниската покупателна способност и съответно хората по-веригата работят с по-ниски маржове....
Ти изобщо чуваш ли се какво говориш? И да, икономист съм, освен това съм живял в съответните държави, знам много добре и как се ценообразува. Точно затова мога да направя много точна преценка на нещата. В България абсолютно всичко е по-скъпо и по-некачествено заради спекула, ценови договорки между веригите и тотално беззаконие/липса на контрол от страна на институциите.
Абе ти да не работиш в Лидъл? Дрънкаш същите глупости като оная крава шефката им в БГ - хората и снимали етикетите на идентични стоки в България и Германия, немската с 30% по-евтина, оная вика че не било вярно. Е на такова хем нагло, хем тъпо/вдлъбнато същество как да му докажеш нещо си? Ако ще и минус 10% да направят ДДС-то в БГ, цената няма да мръдне, защото цялата печалба ще отиде във веригите и при онези чиновници, които им крият договорките. То само по този критерий - нелоялна конкуренция, България следва да бъде изхвърлена от ЕС, какво остава за друго.
- 1 like
Коментар
-
Тези хора имат жилища в бг, идват си през лятото и виждат за какво иде реч - безумна лакомия и цени доооста по-високи от тези в доста по-развити (и скъпи) държави. Част от тях тази год предпочетоха Италия и Испания, и казват, че там цените са по-ниски оттук.
Аз виждам, че основните стоки са доста по-евтини, ако ти виждаш нещо по-скъпо, покажи.
Не мога да разбера каква е целта на тоя разговор. Да се тръшкаме,че бананите в Англия били по-евтини ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Странна работа са това понижителите
Умрат да ти обясняват как в БГ всичко е по скъпо, но пък са убедени че ще купуват на 149 евра на жълтите павета
Жонката язък му за дипломата от хохшулето бъкел не понимае от бизнес като ритейл, логистика и търговия :-)
Добре че са го земалЕ за шефче в софт компания иначе гладен щеше да седи и да продължава да разчита на тате :-)
- 1 like
Коментар
Коментар