IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Дискусията е излишна, в случая наследството ще е 1/4 от схлупена къщурка в Априлци, с кирпичен дувар и външна тоалетна
    може двора да е голям
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

В момента нямам кеш за един апарт на Джонката, освен за Априлци щото накупих доста покупки, но ако паднат цените и аз съм ок ще оферирам предложение един ДС имотец на Джонката. Ама той Вазов като замина не знам кво ще ми предложи. Крие в ръкава той други непоказвани имоти.
      нещо спомена, че баш дс-то му е оставило дебела папка
      все ще излезе нещо
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

ратко, тука много се съмнявам. Виж, че наследилите имот, рязко забравят мечите прогнози, и в думите им бързо изплуват термини като "пазарна цена", "липса на платежоспосоност у купувачите" и т.н. Такава светкавична трансформация във възгледите, трябва да бъде изучавана задължително в психологията.
        молка като онова негърче, дето решило да става бял и влязло във варницата
        другите като го видели, веднага го набили. то ги изчакало да се отдалечат започнало да си мърмори
        - какво нещо, от 10 минути съм бял и вече ги мразя негрите
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

него мечето ще го вземе
          аз искам гаражите и ремонтираната вила

а таралежа, понеже е хай ти, ще се задоволи с виртуалния във вазов

недей и ти сега като накавръчко,
          само ще чакаш излишно за да направиш още по-големи дискаунти
          В момента нямам кеш за един апарт на Джонката, освен за Априлци щото накупих доста покупки, но ако паднат цените и аз съм ок ще оферирам предложение един ДС имотец на Джонката. Ама той Вазов като замина не знам кво ще ми предложи. Крие в ръкава той други непоказвани имоти.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

ратко, тука много се съмнявам. Виж, че наследилите имот, рязко забравят мечите прогнози, и в думите им бързо изплуват термини като "пазарна цена", "липса на платежоспосоност у купувачите" и т.н. Такава светкавична трансформация във възгледите, трябва да бъде изучавана задължително в психологията.
            Дискусията е излишна, в случая наследството ще е 1/4 от схлупена къщурка в Априлци, с кирпичен дувар и външна тоалетна

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              https://www.posoki.com/golemi-trevog...red-realistimo
              Големи тревоги за българския имотен пазар според Реалистимо !

След пиковите 2020 и 2021 г. в края на 2022 г. състоянието на пазара на недвижимите имоти у нас започна да се нормализира, макар и бавно. Започна спад в броя на изповяданите сделки, който обаче доведе до нова мрачна прогноза – тази за рецесия. В големите градове спадът на сделките е трайна тенденция според Реалистимо

В София за периода юли-септември 2023 г. са изповядани 7001 имотни сделки, в Пловдив – 3582. За Варна и Бургас цифрите са съответно 3657 и 1931 сделки. С изключение на Бургас, където за третото тримесечие са реализирани с около 200 сделки повече, в останалите три водещи пазари в страната спадът е значителен спрямо периода април – юни, когато в София са изповядани 8615, в Пловдив – 4175, а във Варна – 3792 сделки. Забелязва се активизиране на наемите. Например пазарът за наеми в София става все по-активен поради по-високите продажни цени и недостига на предлагане на жилища. Много семейства решават да наемат апартамент и докато търсят изгоден имот за покупка. Ако все пак решат да се насочат към покупка, то двустайните и тристайните апартаменти са за предпочитане според сайта за недвижими имоти Реалистимо. Софиянци все по-често се насочват към тристайни жилища, макар че двустайните да са все още по-търсени.
              Ми атрактивен е наемния пазар, разбира се. Ето, аз съм отдал на прилични нива и удоволствието е взаимно наемател-наемодател.

Коментар

него мечето ще го вземе

Коментар

• https://www.posoki.com/golemi-trevog...red-realistimo
                  Големи тревоги за българския имотен пазар според Реалистимо !

След пиковите 2020 и 2021 г. в края на 2022 г. състоянието на пазара на недвижимите имоти у нас започна да се нормализира, макар и бавно. Започна спад в броя на изповяданите сделки, който обаче доведе до нова мрачна прогноза – тази за рецесия. В големите градове спадът на сделките е трайна тенденция според Реалистимо

В София за периода юли-септември 2023 г. са изповядани 7001 имотни сделки, в Пловдив – 3582. За Варна и Бургас цифрите са съответно 3657 и 1931 сделки. С изключение на Бургас, където за третото тримесечие са реализирани с около 200 сделки повече, в останалите три водещи пазари в страната спадът е значителен спрямо периода април – юни, когато в София са изповядани 8615, в Пловдив – 4175, а във Варна – 3792 сделки. Забелязва се активизиране на наемите. Например пазарът за наеми в София става все по-активен поради по-високите продажни цени и недостига на предлагане на жилища. Много семейства решават да наемат апартамент и докато търсят изгоден имот за покупка. Ако все пак решат да се насочат към покупка, то двустайните и тристайните апартаменти са за предпочитане според сайта за недвижими имоти Реалистимо. Софиянци все по-често се насочват към тристайни жилища, макар че двустайните да са все още по-търсени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

.... са били преди 20-30 години. Сега има поне по 2 наследствени апартамента празни на калпак. За какви наеми бленуваш, не те знам (не че ти имаш нещо за отдаване де).
                    Още днес, 30 Ноември ми влязоха 600€ за апарта в Хиподрума, наем за Декември. Утре още 330€ за маломерката (евтиния), И 200€ (не съм го пипал, но и не бива за магазинчето). Плюс още 10К лева вече почти докарвам от 3 дена работа седмично на две болници. Айде накой път и четеъртък работя. Краткосрочното наемоотдаване хич не го смятам. Де да знам, утре може да секне. Джонка, аз съм си оплел кошницата, ти гледай и вземай пример от мен. Карай кротко и постепенно натискай нещата. Инак пукаш гума.
                    Last edited by bulgarian lev; 30.11.2023, 17:41.

Коментар

Ще трябва да продадеш 7-8 маломерки, за да го докараш до пазарната цена на първия ДС кофтор. Не си струва, гледай си наемателчетата.
                      него мечето ще го вземе

препоръка е

Коментар

ДС-то вече ме уреди - дебела папка с имоти/актове, които ти не поиска да видиш на срещата.

За парите - твоя кофтор в Оброчище го купувам точно с две брутни заплати.
                        Джонка, днес ми се обади съсед, който има апарт в кооперацията където ми е магазина/гараж. Моя апарт е на 100 м от там, той има гараж на В. Априлов, на 350 м от неговото жилище. Обади се защото ми иска съгласието за смяна на фирмата за Топлинно счетоводство с Топлофикация. Резоно, аз съм за. Това е друга тема. Каза, ако решиш един ден да продаваш гаража ще ти дам 1000€ над исканата от теб цена. Казах му, лошото е че и аз съм като теб, аз бих ти дал 1500 над ако продаваш. И за апартамента ми предложи. А работи банкер в FIB. Спомена че му е трудно да мъкне детската количка от гаража си до жилището. Значи е млад предполагам.
                        Ако имах време и още кинти щях да изкупя де що мога в района.
                        Last edited by bulgarian lev; 30.11.2023, 17:37.

Коментар

ако сега не продадеш ненужните коптори, после ще е късно
                          дай тука един списък с дс притежанията и да знаеш, че аз съм с предимство
                          Ще трябва да продадеш 7-8 маломерки, за да го докараш до пазарната цена на първия ДС кофтор. Не си струва, гледай си наемателчетата.

Коментар

Доколкото имам спомен на коментарите от миналата година, че държи солидно количество акции на BASF. Мисля, че сега е идеалният момент за едно прекрасно допълване на почти 50% дискаунт и 8% дивидентна доходност. Предполагам, че и Кавръчко би се пуснал, но там трябва първо ментора да освободи амбреажа, гарантирайки безрисковата инвестиция.
                            момента е двойно подходящ,
                            ненужните коптори, които носят само разходи са на ол тайм хай, чака ги пързалката
                            басф е най-вероятно на дъно и оттук само небето е лимит
                            а с 8% доходност не може да се похвали и най-самохвалния хазяин
                            на място на джонката, вече щях да ровя в папката с актовете
                            препоръка е

Коментар

ако продаде на справедлива цена ще си спести много разходи
                              а с парите ще купи още от любимите си акции
                              не виждам смисъл да се бави излишно
                              и после, като накавръчко да прави големи дискаунти,
                              но без резултат
                              Доколкото имам спомен на коментарите от миналата година, че държи солидно количество акции на BASF. Мисля, че сега е идеалният момент за едно прекрасно допълване на почти 50% дискаунт и 8% дивидентна доходност. Предполагам, че и Кавръчко би се пуснал, но там трябва първо ментора да освободи амбреажа, гарантирайки безрисковата инвестиция.

Коментар

А така, бързо трябва да се действа. Обикновено наследниците са силно нетърпеливи и искат светкавично да вложат неправилно инвестираните пари на родителите си.
                                ако продаде на справедлива цена ще си спести много разходи
                                а с парите ще купи още от любимите си акции
                                не виждам смисъл да се бави излишно
                                и после, като накавръчко да прави големи дискаунти,
                                но без резултат
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X