Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
друга причина
ама резултата същия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Колко да е айляк?
Ето, цял ден съм в срещи и работата, работа, работа... Сега не смогвам да прочета всичко, което сте изписали хората от частния бизнес...
Аз очаквам вие да изкарвате заплатите ни (моята и на Бай лорда), а не ние вашите.
Имай предвид, че в момента чиновниците са голям фактор на пазара, каато банките яко ги ухажват с изгодни ипотеки. Чиновниците от своя страна са се взели на сериозно заради добрите ДМС-та, които получават на всеки 3 месеца и си мислят, че ще ги получават вечно и яко пазаруват имоти.
При криза, като останем само на една гола заплата, то сметката трудно ще излиза.
ако ме разбираш по въпроса за работатапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ако си забелязал, чиновниците са най-добре по време на криза. Сигурна заплатка, някое и друго ДМС, тук-таме схемичка и работата е айляк. Само като дойде хайпа се мръщят, че не могат да догонят по доходи частния сектор и почват стачки за увеличения.
Ето, цял ден съм в срещи и работата, работа, работа... Сега не смогвам да прочета всичко, което сте изписали хората от частния бизнес...
Аз очаквам вие да изкарвате заплатите ни (моята и на Бай лорда), а не ние вашите.
Имай предвид, че в момента чиновниците са голям фактор на пазара, като банките яко ги ухажват с изгодни ипотеки. Чиновниците от своя страна са се взели на сериозно заради добрите ДМС-та, които получават на всеки 3 месеца и си мислят, че ще ги получават вечно и яко пазаруват имоти.
При криза, като останем само на една гола заплата, то сметката трудно ще излиза.Last edited by Traicho_80; 18.12.2023, 19:01.
- 2 Харесвания
Коментар
-
трябва да измислиш някаква система от огледала, която да ти вкарва естествена светлина,
че от тия екрани с венерини хълмове ще те боли главата
и вентилация трябва да си направиш
Коментар
-
трябва да измислиш някаква система от огледала, която да ти вкарва естествена светлина,
и вентилация трябва да си направиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Там е друга причината- много хора са с фиксирани лихви на под 3% за 30 години и ако реши да продава за да си купи по- хубава къща или да отиде в друг град минава от 3% на актуалните проценти-6 и нещо.
ама резултата същияпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Страхотно решение, но в тази връзка, най-добре е да си построиш два етажа под земята. Преди 4 години гледах апарти /безумно скъпи/ в една новопостроена сграда в кв. Изток, на пряката , която започва точно срещу бившия хотел Плиска, от другата страна на Цариградско шосе, но изглежда, че имаше някакви проблеми и запори, щото й бяха спряли тока. Тя беше тип апарт хотел с рецепция и някакви скъпи дървени облицовки на партера. От любопитсво ми показаха и подземни нива с помещения, които не се продават, но бяха сигурно 15м. под земята и там насред януари, беше топло, без никакво отопление и ток. Замислих се дали мога и аз да си изкопая един етаж под къщата и да си обособя стаи с широкоекранни стени по новите технологии с гледки които се сменят с дистанционно, примерно да се редуват такива от тропиците с палми и такива от Скандинавия със северното сияние и кучешки впяг, на фона на заснежени хълмове.
и вентилация трябва да си направишпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
А не е ли така?
Като написа черен бидон се сетих за една от моите първи инвестиции и икономиии. Около 1980 год в руското списание моделист конструктор прочетох за слънчев душ. С помоща на дядо ми забихме 4 греди в двора, омотах ги с армиран найлон, отпред врата на панти. Отгоре сложих един 200 литров варел, който боядисах с черна боя. Слънчевият безплатен градински душ черпеше винаги най-топлата вода, чрез една хитра система от плаващ маркуч закрепен на парче стиропор.
Просто и ефективно. Съседи идваха, гледаха и копираха.
В последствие системата се надгради и оптимизира. Варела бе заменен от 300 литрови алуминиеви авиационни резервоари от Як 40, които бяха със профил на самолетно крило и голяма площ на слънцесбора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеЗащото няма предлагане. За да се реализира имотна сделка трябва да има купувачи и продавачи. След като последните ги няма, няма да има и имотни сделки. В САЩ имат много подобен проблем1.
1. Купувачите на жилища в САЩ отново са готови да купуват, но продавачите на продават
проблемът е, че масово хората имат 20-30г ипотеки теглени на 3-3.5%, а в момента са 6+% - затова и не продават и не се разширяват
остават само тези, които искат от наем да купят, но там като няма голям пазар на 'разширяващи се' има само нови проекти, които пък държат цена + комбинацията с висока лихва по ипотеката прави нещата меко казано сложни
има ги купувачи кеш, но те са малцинство на американския пазар
няма място за паралел с България, където нямаме 30г фиксирани ипотеки + се строи като за последно, а сума народ къде по няколко неизползвани имота.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеКупувачите на жилища в САЩ отново са готови да купуват, но продавачите не продават
и що тъй правят
ще вземат и нашите да се научат
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
И защо когато увеличават най-много минималната заплата на нищоправците в държавната администрация, точно по същото време сделките с имоти най-много спадат?!
Явно имаме обратна зависимост.
Сделките с недвижими имоти у нас намаляват за четвърто поредно тримесечие
1. Купувачите на жилища в САЩ отново са готови да купуват, но продавачите на продават
Коментар
-
Продавачи на мечти...
– Появиха се доста продавачи на мечти, които обещават големи печалби от проекти с “огромен потенциал” (и дъжд от пасивни доходи, разбира се). Все повече хора ни обещават да станем богати без усилия, без напрежение и без да правим нищо. Просто трябва да изтеглим огромен ипотечен кредит, да купим имот и да го даваме под наем...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеКупувачите на жилища в САЩ отново са готови да купуват, но продавачите не продават
и що тъй правят
ще вземат и нашите да се научатLast edited by nkavrakov1982; 18.12.2023, 18:42.
Коментар
-
Купувачите на жилища в САЩ отново са готови да купуват, но продавачите не продават
и що тъй правят
ще вземат и нашите да се научат
препоръка е
Коментар
Коментар