Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Коригирах си мнението, въпреки че не съм много съгласен. Това означава, че средната им заплата в столицата е само с малко над 100 евро по-висока от минималната.
Коментар
-
Коригирах си мнението, въпреки че не съм много съгласен. Това означава, че средната им заплата в столицата е само с малко над 100 евро по-висока от минималната.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Бони само за 10 години около 900 000 българи ги няма .
Говориш пълни глупости защото от последните 7 години постоянно ходя в Испания и плащам какво ли не около детето,да в последната една година и половина и там мръднаха цените ,НО не с такива огромни проценти както у нас .
Храните не поскъпнаха толкова много ,а те са основен разход у нас .
Какво си взела да обясняваш за заплатите в България като у нас никога не е имало ценова стабилност ,а това е ключов фактор.
Кога в България сме имали продължителен период в който цените са били стабилни и заплатите са имали добра покупателна способност ?
За последните над 30 години всяка по-голяма криза се усеща двойно и тройно на гърба на хората защото именно техните така пропагандирани от теб заплати не могат да купят това което купуват заплатите на гражданите от Западна Европа .
В България има и позитиви спрямо някои развити държави но те са много малко и не се усещат в основното битие на хората .
Връщането на българи е за кратки периоди или пробват и пак заминават ,а дори и да се върнат къде ще се реализират в държава с население колкото един по-голям град от Европа .
В България всички фирми и бизнеси се знаят на 10 те пръстта на една ръка и всичко е концентрирано в няколко града .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Еднакви са като абсолютна стойност - https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison
което при по-високи цени в Атина означава:Интересно, че и лихвите по ипотеките в София вече са по-ниски от Атина.Local Purchasing Power in Athens is 27.54% lower than in Sofia
Коментар
-
Ако в сегашните изказвания на експерти и всичколози заменим думата "еврозона" с "европейски съюз" ще получим изказванията от преди 15 години.Толкова много си приличат.
Сега почти никой не емигрира заради ковид ситуацията. И много се връщат по същата причина. Нека да не преувеличаваме с голямото развитие.
Паричният режим в една държава не разрешава структурни проблеми в икономиката. Още повече, че в нашия случай ние вече сме абсорбирали ползите и недостатъците. На практика почти не е останала значима безусловна полза или съответно значим безусловен недостатък от евентуално членство в еврозоната. Вярно, че тепърва всякакви хора ще се упражняват по темата, но това е положението.
Заплатите в София и Атина предполагам, че ги сравняваш като числа, без значение от валутата?
което при по-високи цени в Атина означава:Интересно, че и лихвите по ипотеките в София вече са по-ниски от Атина.Local Purchasing Power in Athens is 27.54% lower than in Sofia
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Интересно кой и на кого е обещавал, че за 15 години членство България ще стигне Германия. Обаче заплатата в София стигна Атина и доближи Лисабон. А помните ли как преди 15 години стотици хиляди българи отиваха да слугуват там? Вече никой не ще. След като влезнем в еврозоната постепенно и Италия ще загуби привлекателност, Испания също. Дори ще има обратен процес на завръщане. То вече има.Толкова много си приличат.
Сега почти никой не емигрира заради ковид ситуацията. И много се връщат по същата причина. Нека да не преувеличаваме с голямото развитие.
Паричният режим в една държава не разрешава структурни проблеми в икономиката. Още повече, че в нашия случай ние вече сме абсорбирали ползите и недостатъците. На практика почти не е останала значима безусловна полза или съответно значим безусловен недостатък от евентуално членство в еврозоната. Вярно, че тепърва всякакви хора ще се упражняват по темата, но това е положението.
Иначе удобно избра да ни сравняваш с възможно най-проблемната държава в ЕС.В сравнение с която също доста отстъпваме на национално ниво
Last edited by Специалист по всичко; 19.01.2022, 10:40.
Коментар
-
Интересно кой и на кого е обещавал, че за 15 години членство България ще стигне Германия. Обаче заплатата в София стигна Атина и доближи Лисабон. А помните ли как преди 15 години стотици хиляди българи отиваха да слугуват там? Вече никой не ще. След като влезнем в еврозоната постепенно и Италия ще загуби привлекателност, Испания също. Дори ще има обратен процес на завръщане. То вече има.
Обратният процес на завръщане започна още около 2010 година, имаше даже и някой и друг заблуден инвеститор. В момента всеки бяга с 200 от България. А в доходите (реалните) ще има сериозен срив и то за дълъг период от време.
Коментар
-
Интересно кой и на кого е обещавал, че за 15 години членство България ще стигне Германия. Обаче заплатата в София стигна Атина и доближи Лисабон. А помните ли как преди 15 години стотици хиляди българи отиваха да слугуват там? Вече никой не ще. След като влезнем в еврозоната постепенно и Италия ще загуби привлекателност, Испания също. Дори ще има обратен процес на завръщане. То вече има.
Говориш пълни глупости защото от последните 7 години постоянно ходя в Испания и плащам какво ли не около детето,да в последната една година и половина и там мръднаха цените ,НО не с такива огромни проценти както у нас .
Храните не поскъпнаха толкова много ,а те са основен разход у нас .
Какво си взела да обясняваш за заплатите в България като у нас никога не е имало ценова стабилност ,а това е ключов фактор.
Кога в България сме имали продължителен период в който цените са били стабилни и заплатите са имали добра покупателна способност ?
За последните над 30 години всяка по-голяма криза се усеща двойно и тройно на гърба на хората защото именно техните така пропагандирани от теб заплати не могат да купят това което купуват заплатите на гражданите от Западна Европа .
В България има и позитиви спрямо някои развити държави но те са много малко и не се усещат в основното битие на хората .
Връщането на българи е за кратки периоди или пробват и пак заминават ,а дори и да се върнат къде ще се реализират в държава с население колкото един по-голям град от Европа .
В България всички фирми и бизнеси се знаят на 10 те пръстта на една ръка и всичко е концентрирано в няколко града .
Коментар
-
Лихвите в България и Германия няма да са еднакви, докато свят светува. Който ви казва друго, ви пуска сериозно по пързалката. Подозирам, че са същите хора, които преди петнайсетина години ви обещаваха да стигнем германците, като влезем в ЕС.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Кой твърди че в България лихвите са по-ниски от немските? Например ти си взел фиксирана лихва за 10 години в Германия за малко под 2%, тук същото е малко под 3%. Тази разлика ще се запази докато не влезнем в еврозоната.
И ако може да попитам нещо за тези под 3%. Те вървят ли с допълнителни условия с малък шрифт, които даже не мога да запомня? И със страхотни продукти на банката, от които нямам нужда?Ако вземат, че ми пробутат разплащателна сметка с двойно по-голяма такса за обслужване от обичайните такси в момента на пазара, това по някакъв начин подобрява ли надеждността ми като кредитополучател? Тези допълнителни продукти и изисквания с фиксирани условия ли са за целия период, както лихвата, или могат да се променят едностранно от банката?
И понеже банката е много загрижена за това клиентът да има предвидимост за бъдещето, мога ли да използвам законовата възможност за избор на ограничена отговорност само до размера на ипотекираното имущество, или ще ми предложат много неизгодни условия при такъв избор?
Нямам нищо против банките, даже напротив. Но е хубаво нещата да се слагат на масата такива, каквито са, а не да я караме по реклами.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Туй ли била ипотечната, по-евтина от немските?
Че 6% е наказателна лихва по потребителски тука, аз мога да взимам потребителски под 3% когато си искамна 6.6% гарантирана само луд би взел!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Виж на сайта моите пари. Там излизат офертите, банката започва с П. При 30 години излиза нещо от сорта на 6.60% ГПР, от които 5% лихва.
Естествено, предполагам това е реклама и реално ще те ощавят много повече под различни предлози.
За да може една банка да отпусне кредит при такива условия или трябва да има вратички в договора, или действително банката да очаква фалит на ипотекаря. Като бутне едни 20% първоначална и плаща 5 годинки, остатачната главница все ще е по-малка от пазарната цена на имота. 30 годишен период е твърде дълго обвързване, дотогава Еврото може да го няма изобщо, ЕС също. Има нещо много гнило в тези оферти.
Че 6% е наказателна лихва по потребителски тука, аз мога да взимам потребителски под 3% когато си искамна 6.6% гарантирана само луд би взел!
Коментар
-
https://www.bild.de/news/inland/news...7620.bild.html
Вестник Билд прави интервю с германци за инфлацията :
Отоплям само една стая в апартамента си. Защото вече имам отворени 500 евро за парното си на газ. Къде ще свърши това?"
Заради високите цени на бензина шофирането стана почти непосилно за мен. Ето защо рядко мога да посещавам баща си, който е на 86 години, болен и живее в Люксембург."
Започнах да уча и в момента печеля само 450 евро. Увеличаващите се сметки за ток са големи. Сега трябваше да платим 80 евро. къде отива това? Може би трябва отново да се откажа от обучението си.”
Правя значително по-малко пари. Не мога да си позволя подходящ апартамент за семейството си. Ние тримата живеем в апартамент от 30 квадратни метра в Мюнхен за 900 евро и това все пак е добра цена!“
Досега всъщност не се налагаше да се сдържаме, когато става въпрос за спестяване. Ако обаче това продължи през следващите няколко години, аз се притеснявам. Не планирам големи покупки."
Аз съм самостоятелно зает в текстилната индустрия, за мен особен проблем са покачващите се цени на енергията. Болката в стомаха винаги ме е причинявала през последните две години, нямам представа как ще продължа, ако цените не паднат отново."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Big question е коя е банката на Бони?
Не исках да им правя реклама, но от мен да мине.
Все пак хорицата искат да купуват имоти, пък и Бонка е чадо божие, и тя се бори за насъщния.Last edited by ejonny2376; 19.01.2022, 00:18.
Коментар
Коментар