Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Бабите и дядовците ни не са имали термо помпи, климатици, котли на газ или пелети, универсални горелки на чипс и калибровани въглища където с малко хамалогия ( пелетите и универсалните горелки) имаш основно два бутона + и - за регулиране на Т. Ако са ги имали щяха да ги ползват.
Ти ако до 15 годишен пишлигар си си мислил, че от теб зависи топлото и оцеляването на семейството през зимата си се лъгал.
Аз до 35 годишна възраст съм ставал в 05.00 да запаля парното, да се изкъпя и да отида на работа. И бързам да се върна вечер, защото в 18.00 часа вкъщи вече е студено, а имам жена, 2 деца и 2 възрастни родители на легло. При -20 ставаш в 2-3 часа през ноща за да сложиш дърва и въглища в котела, че дома изстива.
Да купиш 20м3 дърва още пролетта, да ги нарежеш, нацепи, вкараш и подредиш. + 3-4-5 тона въглища. Пари дадени в аванс, труд, мърсотия и хамалогия + място за складиране.И накрая хем скъпо, хем мръсно и на студено. Ако нямаш някой здрав пенсионер вкъщи да ти е огняр си жив за жалене.
Та не ми обяснявай, че е евтио и комфортно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ха ха ,бабите и дядовците ни като са имали въглища и дърва какво им е станало ?
Така говореха и за енергията от вятъра.слънцето и на финала всичко потъна , добрия стра петрол и въглища са на масата again.
За къща само дърва и въглища ,тока е най-скъп ,само на добри климатции ,живял съм до 15 годишна вързаст в къща и съм наясно ,ако си кекав да пренесеш малко дърва или въглища проблема е в теб или те мързи да ги нарежеш лятото .
Ти ако до 15 годишен пишлигар си си мислил, че от теб зависи топлото и оцеляването на семейството през зимата си се лъгал.
Аз до 35 годишна възраст съм ставал в 05.00 да запаля парното, да се изкъпя и да отида на работа. И бързам да се върна вечер, защото в 18.00 часа вкъщи вече е студено, а имам жена, 2 деца и 2 възрастни родители на легло. При -20 ставаш в 2-3 часа през ноща за да сложиш дърва и въглища в котела, че дома изстива.
Да купиш 20м3 дърва още пролетта, да ги нарежеш, нацепи, вкараш и подредиш. + 3-4-5 тона въглища. Пари дадени в аванс, труд, мърсотия и хамалогия + място за складиране.И накрая хем скъпо, хем мръсно и на студено. Ако нямаш някой здрав пенсионер вкъщи да ти е огняр си жив за жалене.
Та не ми обяснявай, че е евтио и комфортно.
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Чии доходи? В София я има 1000 човека на минимална, я не. Толкова по веригата няма да се пренесе. Осигуровките обаче на малкия бизнес ще скочат пропорционално.
... това как повечето народ на минимална взима пликове е същата забава.
Коментар
� -
Задай си следният въпрос:
Защо тези хора имат пари?
Аз ще ти отговоря. Ами защото мислят разумно. Инвестират и спестяват.
Инвестицията в изолация и използването на ТП за отопление и/или охлаждане в последните години е една от най-разумните инвестиции.
С поскъпването на енергоносителите тази инвестиция става още по печеливша.
Не искам да използвам думата "избиване" Комфорта няма цена, но в последните години дори хората взели кредити за ТИ и ТП са си избили парите.
Другата крайност е да си губиш парите с акции, облигации, фондове и след 1-2 години да гледаш умно в контакта, когато тока стане 1 лв/квч
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Мнооого над 1000 са. Строители, ресторантьори, касиерки по денонощни и т.н., масово се осигуряват на минимална и останалото в плик.
Коментар
� -
Когато създадеш семейство, семейно огнище и дом тогава коментирай. Сега си клатиш краката в детската и ти е топло, а в другият случай ще си хамалин. Дървар, въглищар и огняр.
Така говореха и за енергията от вятъра.слънцето и на финала всичко потъна , добрия стра петрол и въглища са на масата again.
За къща само дърва и въглища ,тока е най-скъп ,само на добри климатции ,живял съм до 15 годишна вързаст в къща и съм наясно ,ако си кекав да пренесеш малко дърва или въглища проблема е в теб или те мързи да ги нарежеш лятото .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Докато настигнем гърците по дълг от 23% БВП до 300% (колкото беше техния) и току виж трябва да купуваш подаръци на внуците за Коледа 2049.. Защо като ни е толкова широко около врата и имаме къде къде да теглим, за да ги стигнем, пазарите искат такава рискова премия над тяхната. Какво ще стане при 30% 40% 50% ? Май май таванът при нас е много по нисък.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Чии доходи? В София я има 1000 човека на минимална, я не. Толкова по веригата няма да се пренесе. Осигуровките обаче на малкия бизнес ще скочат пропорционално.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Защо? Какво ще се случи тогава?
Единственото, което е ясно за началото на новата година е растежът на доходите с 19.61%.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Най евтино и разумно е на дърва и въглища ,останалото са глупости ,за къща говорим или климатик в най -лошия случай
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Задай си следният въпрос:
Инвестицията в изолация и използването на ТП за отопление и/или охлаждане в последните години е една от най-разумните инвестиции.
Не искам да използвам думата "избиване" Комфорта няма цена, но в последните години дори хората взели кредити за ТИ и ТП са си избили парите.
Другата крайност е да си губиш парите с акции, облигации, фондове и след 1-2 години да гледаш умно в контакта, когато тока стане 1 лв/квч
Коментар
� -
04:00 EUR German Business Expectations (Dec) 84.3 85.8 85.1 04:00 EUR German Current Assessment (Dec) 88.5 89.5 89.4 04:00 EUR German Ifo Business Climate Index (Dec) 86.4 87.8 87.2
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИскам да питам за отоплението. Тези с многото пари, дето си угаждат. Съвсем сериозен въпрос. За чий термопомпи мермопомпи, дълбаене, инсталации, сложна поддръжка... Щом имате толкова пари, защо просто не си сложите едно парно на ток??? Пак може под пода да си мине. След като човек има пари, защо не търси най-комфортния вариант?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Решено: След 1 януари няма да се изнасят горива от руски петрол
https://www.24chasa.bg/biznes/article/16652556
Коментар
�
Коментар