IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
    Арендаторката се познаваше с баща ми и сестра му, обаче се прави на хитра.
    Евго, това няма никакво значение. Имаш договор и точка.
    Нали ТИ имаш договор?

Ако не намериш лично арендаторката и не си вземеш парите на момента и пращаш нот. покана.
    Всичко друго е приказки под шипковият храст:-)

П.П. Извинявай, но според мен мислиш и действаш много детински.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Палатката ти на Родопи ще стане, бре. Има да фърчи из въздуха поленов прашец.
      Наздраве!
      На туй са надява и евгича:

Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Искам при теб да дойда, поне 1-2 пъти, ​​​​​​​

Коментар

• Къде в Европа цените на жилищата ще нараснат най-много през 2025 г.?

Цените на жилищата в света ще нарастват през следващите две години, прогнозира рейтинговата агенция Fitch Ratings, цитирана от Euronews.

Май ошти ши упъвъми ластика
        Last edited by BONI; 03.01.2025, 19:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ама и аз съм на палатка, иначе нема живот. Дал съм два апартамента под наем, сега флипвам трети и се надявам да мога да си сменя палатката.
          Палатката ти на Родопи ще стане, бре. Има да фърчи из въздуха поленов прашец.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Евго, бягай до химическото, че да си прибереш прословутата финансова култура.
            Първо правиш една нотариална покана с изчислени лихви и прочие загуби. Ако не те отрази, с договорът в Общинска служба по земеделие и правиш отказ, поради неизрядност на една от страните, т.е. арендаторката няма да има право на субсидии, заради недействителен договор.
            Наздраве!

П.П. Ама вземи си прочети договора, че знам ли те под какво си си сложил подписа.
            Мерси, че ме учиш.

Арендаторката се познаваше с баща ми и сестра му, обаче се прави на хитра.

Коментар

• И, Евгич, паркирал съм до палатката едно Мазерати, базово. Питаха ме дали искам екстри, но отказах, защото съм свикнал и на по-малко - карах пръдлив Ханс през 80-те. Тия, базовите, са по 80 000 евро. Защото в палатката се прибирам само да спя, мазератито е оборудвано с всичко - 50 инчов тв, микровълнова. Имам и кюмбе. То и в апартамента се прибира човек само да спи. Заключил съм гумите със скоби. Малко е студено, но прилагам схемата на Вим Хоф - студотерапия и криогенетика. Краката ми са отвън, а главата я завивам с жилетката на баба ми - ръчно плетена, чиста вълна от лама. Ламите не замръзват в Андите, та в Борово да замръзнеш си е черен лебед. Така можеш да изкараш до 150 години и да смениш 10 мазератита. Не знам има ли смисъл от дълъг живот, но човекът има странни стремежи. Колкото по-дълго живееш, толкоз по ти стареят тухлите. Сега всичко търси ново строителство. Отвън е кал и мраз, опушена мъгла и мрак, но отвътре е новичко и мирише на Диор в асансьора та чак до подземните гаражи. Качват се едни каки, та могат да ти вдигнат палатката сутрин.

Коментар

Има договор.

Пуснах обява и ми се обаждаха клиенти. Поне 5, но не се стигна до сделка. Дори Диска се беше засилил и също се отказа.

Един от тях си беше говорил с арендаторката и се отказа накрая.
                Евго, бягай до химическото, че да си прибереш прословутата финансова култура.
                Първо правиш една нотариална покана с изчислени лихви и прочие загуби. Ако не те отрази, с договорът в Общинска служба по земеделие и правиш отказ, поради неизрядност на една от страните, т.е. арендаторката няма да има право на субсидии, заради недействителен договор.
                Наздраве!

П.П. Ама вземи си прочети договора, че знам ли те под какво си си сложил подписа.
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Ти за 8000 лева и гумена кукла не можеш да купиш, бе, Евгич. Те сега са смарт, можеш да я нагласиш по телефона преди още да си се прибрал, ако си много на зор.

Новата 2025-та е дошла с идеи. Коли, гумени жени!
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                    Договора за аренда се подписва всяка година. Просто не си движиш изкъсо нещата. Какво значи крие се?
                    Намери я, прати и нот. покана.

Ако мислиш, че аз нямам ниви под аренда в София. Всяка година първо си взимам парите и после подписвам договора за следващата година.

Не задължително да е годишен договора. Може да е за 5 години, може дори за 10 / което е голяма глупост/.
                    Наздраве!
                    Мечо

Коментар

• Тези дни разглеждах статистиките за цените на жилищата в САЩ. За последните 60г единствено по-значителен спад е имало 2008г., без значение дали лихвите са били 5 или 18%. Просто вече се чудя има ли смисъл да пестя пари, заплатата ми от две години не се е променила, но стойността на жилищата ми е х2. Преди първо изплащах една ипотека и тогава теглех нова, сега направо не виждам смисъл да го правя. Реално ползвайки кредит увеличавам в пъти печалбата си. Факт е, че има риск, но стига имотите да са в голям град и да се самоизплащат, мисля, че е доста малък.
                      https://fred.stlouisfed.org/series/MSPUS
                      Last edited by comandante_40; 03.01.2025, 17:20.

Коментар

Арендаторката се прави на бедна, на "застреляна", крие се, ослушва се.
                        На теб ти е сладко всеки месец да ти капе по един суверен, както беше писал,
                        Договора за аренда се подписва всяка година. Просто не си движиш изкъсо нещата. Какво значи крие се?
                        Намери я, прати и нот. покана.

Ако мислиш, че аз нямам ниви под аренда в София. Всяка година първо си взимам парите и после подписвам договора за следващата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo

Искам при теб да дойда, поне 1-2 пъти,
                          Ама и аз съм на палатка, иначе нема живот. Дал съм два апартамента под наем, сега флипвам трети и се надявам да мога да си сменя палатката.

Коментар

С хитри селяни е трудно да се разбере човек. Арендаторката се прави на бедна, на "застреляна", крие се, ослушва се.

Аз имам други инвестиции, на други места.

На теб ти е сладко всеки месец да ти капе по един суверен, както беше писал,

А аз се чудя как да си консолидирам активите и 40% от тях не носят нищо.
                            Евгич, излез на палатка в градинката пред блока и дай апартамента под наем - така и на теб ще ти капе по един суверен.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

За мен това е прахосник.
                              Човек без финансова грамотност, който вместо да надгражда наследствени имоти ги прахосва.

Евго, като имаш договор си търси правата.
                              Рентата за 2 години + лихвите. Елементарно е.
                              С хитри селяни е трудно да се разбере човек. Арендаторката се прави на бедна, на "застреляна", крие се, ослушва се.

Last edited by Evgo; 03.01.2025, 17:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
                                пп Между другото един въпрос - как се нарича човек, който продава наследствените ниви за да ги профука по кола или екскурзия?
                                За мен това е прахосник.
                                Човек без финансова грамотност, който вместо да надгражда наследствени имоти ги прахосва.

Евго, като имаш договор си търси правата.
                                Рентата за 2 години + лихвите. Елементарно е.

Коментар

Working...
                                X