If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Е, баш в маринела е 200 лева двойната стая, но иначе е пълно с хотели за около 150, да.
Казах малко отгоре за Маринела, но да не забравяме, че това е 5* хотел, с паркинг, ресторанти, рецепция + екстри като басейн, спа и закуска - вкл в цената. Кой е този луд, който ще отиде в някаква квартира без закуска??? Къде ще закуси сутринта? В някоя баничарница? Смешно е изобщо да се сравнява няква квартира с 5 звезден хотел, който с екстрите дори излиза по-евтино.
Не се притеснявай, при нас няма да дойдат. Паразита вирее там където има гостоприемник. При нас гостоприемника е умрял. Пък и имам един познат индиец, който дойде в България. Общо взето навсякъде го вземаха за циганин и се отнасяха с него по-същият начин. След 6 месеца живот си събра катуна и се върна в Англия. Повярвай ми българите въобще не са гостоприемен народ. Малцинствата ни са още по-свирепи.
ПП. Преди 10 години София беше пълна със сирийци. Сега къде са?
ППП. И още нещо се сетих за брадите на младежите. Знаеш ли, че всеки втори българин между 25 и 35 е плешив? Погледни ги на улицата и ще видиш, че е такъв процента. На какво да наблага един млад мъж, когато живеем в ерата на външния вид.
Като имаш предвид, че е на Шипка, където има трафик на автобуси и цяла нощ излизат подпийнали младежи от ехе-то, а през деня голям трафик на студенти от СУ. Кой не би предпочел, чрез аir bnb или букинг някъде частен апарт около Лили Иванова?
Какво да ги гледам, нали каза 130~140 лв, без закуска, паркомясто, рецепция и т.н. за тия пари (или малко отгоре) можеш да отседнеш в 5*, като Маринела.
Ти осъзнаваш ли първо разликите в наемането на апартамент, възможността за гости, наличиеро на кухня, дневна, баня, две тоалетни пред хотелското наемане. За цените няма да питам, виждам че не си наясно с основни неща.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Като цяло сравнението е неадекватно и говори за липса на логическо мислене и житейски опит.
В единя случай наемаш поне 60 м2, в другия - 20.
И на мен точно това ми направи впечатление, тук сравняват цена на стая с апартамента на Лева. Хотел Астория в Бургас, който е на 150м от мен, стаята е 70, апарта-120.
Икономист: Имотният пазар у нас ще се срине през 2025 година
Идеалното време за инвестиции в недвижимости ще настъпи през 2029 година, смята Светослав Делчев
Големият срив на имотния пазар у нас се очертава да е в средата на 2025 г., прогнозира Светослав Делчев, икономист и финансист, основател на „Тервел Академия“, който е публикувал обширен анализ по темата в Economic.bg.
„При недвижимите имоти днес най-важният въпрос е: след като цените изхвърчаха толкова високо, докога ще продължава техният бум? Ситуацията в света не е цветуща, банки са на ръба на фалит, икономиката буксува…
Ниските лихви и голямата ликвидност са най-мощният двигател на пазара на недвижими имоти. На този пазар обаче има 18-годишен цикъл на стабилност, сочат наблюденията на проф. Стив Ханке. Това важи навсякъде по света и са твърде малко пазарите, които успяват да прескочат тази „прокоба“. Това са последните години от цикъла. Брои се от средата на 2007-а, когато започнаха проблемите на пазара на недвижимите имоти в САЩ“, смята Делчев.
Затова неговата препоръка е да се играе само на сигурно. И купувачите да имат търпение. На този етап, според него, не е дошъл моментът да се купува. Това ще е добре да става след 2026 г.
„Когато удари кризата, първо изчезват всички купувачи. Продавачите се оглеждат. Но затишието продължава с месеци, може да стигне две години и повече. Най-ниската точка най-вероятно ще е през 2029-а. Тогава според мен ще дойде идеалното време за инвестиции в недвижими имоти“, пише анализаторът.
Какво да ги гледам, нали каза 130~140 лв, без закуска, паркомясто, рецепция и т.н. за тия пари (или малко отгоре) можеш да отседнеш в 5*, като Маринела.
Е, баш в маринела е 200 лева двойната стая, но иначе е пълно с хотели за около 150, да.
Ми влез в платформите и разгледай цените за краткосрочно отдаване в София, с карта ти излиза. Къв линк да ти дам. Имаш airbnb, booking...гледай. Всички които отдават излизат.
Коментар