Тука една камара хора които сигурно не са влизали AirBnb са раздавали акъли ... Дюри пък се е изложила няма да казвам как шом сравнява AirBnb с 4 и 5 звезни хотели. Хотела има рецепция, персонал, басейн, фитнес, пералня, ресторант, бар, руум сървис, чистят ти всеки ден, ама чистят хора, които отговарят пред мениджър и ако не изчистят една стая добре може да си загубят работата. AirBnb е хит & мис. Няколко дни след началото почваш с разходките до магазина за тоалетна хартия, кухенски кърпи, кафе и т.н. Отделно, ако си повече от 3 дни, чаршафите трябва да си ги переш сам, освен ако не искаш да се вмирисваш. Аз съм бил в една камара AirBnb-та , които на снимка са много добре, в добър район са и като отидеш се оказва че няма асансьор ( или има но е с чип а хоста не е плащал за подръжка и не може да го ползваш), кафе машината не работи (за 2000 евро боокинг ми върнаха 16 евро за неработеша кафе машина ма забрави за кафе в леглото), имаше една AirBnb която по снимки пералнята беше в банята, но като отдохме се оказа че е на балкона и е неизползваема зашото беше насрана от гълъби ( бяха я вкарали в банята само за снимката, нямаше тръби дотам където я бяха показали, абсолютна измама) . Леглата събирани от къде падне, краката ми стърчат от коляното навън ... Преди години в една посред нощ някакъв се опитваше да влезне с копиран ключ та викахме полиция. Отделно че чистят някакви фирмички и не им дреме , пращат хора дето хал хабер си нямат какви препарати да използват, как се слагат чаршафи, къде да гледат за боклук и т.н. Еми ако хоста е недоволен нищо кой знае какво не е станало, губят един клиент от 50. Голям праз. Отиваш, търсиш сешоар, отваряш някакъв шкаф в банята , там използвани презервативи ... ами чистачите трябва да минат малко трейнинг бе, не стига да вземеш някой от улицата който се е съгласил да чисти евтино зашото не може да си намери друга работа. AirBnbто дето го давате за пример е 67 евро , хотела дето Дури го е споменала е с 4 звезди и е 87. Ма айде сравнете колко сървизи предлага хотела ? Колко е таксата за чистене на AirBnb ? Знаете че не е вклюена в цената нали ? Ако в AirBnb-то Ви чистят всеки ден както е в хотела, ако някой е на разположение 24 часа , както е на рецепцията ... трябва ми аспирин, четка за зъби, може ли да дам ризи за гладене , поръчайте ми такси... тогава пък колко ше струва? Една камара хора работят за Вас но не ги виждате. А басейна,фитнеса, руум сървиса ? Абе заеби сървисите ... знаете ли колко е лесно клиент да монтира камера в банята и да идва един път седмично да сваля видеата от стълбите ? Кой ше проверява за камери ? Чистачката ли? Много хотели от висок клас го правят от години. Отнема 5 минути на стая , но трябва да имаш апаратура и шеф на секюрити или някакъв друг човек, който да е минал трейнинг. Как става това с AirBnb ? Тия неща ги говоря просто да се замислите какви врели некипели ги дрънкате . Аз от поне 2 години не ползвам AirBnb. като ходим някъде само с жена ми. Може би все още има смисъл ако ходите 5-6 човека и наемете един апартамент с 2 спални и 1-2 спят в хола, ма на мен времето което не работя ми коства много повече от хотела, за какво да спестя 50-100 евро на ден ако отпуската като време ми струва повече . Та в тоя ред на мисли , абсолютно съм съгласен с Митко и Беттер че AirBnb е за бедни и модела им е да държат маалко по-ниски цени за сметка на непредлагането на сървиси ( и разчитайи , че клиенит не мога да загреят че плащат малко по-малк а НЕ получават много повече). Иначе аз самия давам AirBnb в Кан. Прави средно по около 2000 на седмица и го пускам около 5 месеца. След това цените падат и не си струва да се разправя човек. Е сега, в момента, цените са около 120 на нощ, ма разходите са като през лятото и не си стррува, Тия с 67 евро не мога да ги мисля как им излиза сметката. Моят направи 40к за 5 месеца при средно 300 на нош, но за мен остават половината. При 67 колко ше направиш?10-12к бруто годишно (нали сте наясно че няма 100% заетост) ? 15% даваш на фирмата за подръжка ( при тия ниски цени може и 25% да трябва, чистенето си е чистене независимо от цената на наема), отделно да се оправи откачената врата на шкафа в кухнята , да се смени кафе машината или сешоара, сървис на климатика ... разходи за подръжка си вървят и са поне 1-2к, отделно данъци на апартамента, вода , ток ... хората ще си оставт климатика да работи цял ден за да им ок като се върнат след 10 часа , не им дреме ... и накрая какво 7-8к евро преди данъци за апартамент 400-500к , За какво да се занимава човек ?
AirBnb, само по себе си, е една голяма измама. Хотелите някой ги проверява за да им даде зезди, AirBnb разчита на ревюта от клиенти. Е, едно ревю струва 10-20 евро бе, прави го фирмата която си наел да менажира апартамента. Имат си изградени системи , правят 50 фалшиви букинга , плащат таксата на AirBnb която е 8-10 евро за 1 нощ , още 10 евро за този който ще създаде акаунта и за 1000 евро имаш 50-60 кристални ревюта, нищо че са при 100% покритие за 2 месеца и всички са за по една нощувка. Мислите че AirBnb не ги знае тия неща ли ? Ми знаят ги, но на тях бизнеса им зависи от хоста а не от единичния клиент и си затварят очите.
AirBnb, само по себе си, е една голяма измама. Хотелите някой ги проверява за да им даде зезди, AirBnb разчита на ревюта от клиенти. Е, едно ревю струва 10-20 евро бе, прави го фирмата която си наел да менажира апартамента. Имат си изградени системи , правят 50 фалшиви букинга , плащат таксата на AirBnb която е 8-10 евро за 1 нощ , още 10 евро за този който ще създаде акаунта и за 1000 евро имаш 50-60 кристални ревюта, нищо че са при 100% покритие за 2 месеца и всички са за по една нощувка. Мислите че AirBnb не ги знае тия неща ли ? Ми знаят ги, но на тях бизнеса им зависи от хоста а не от единичния клиент и си затварят очите.
Коментар