Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
е да де, аз какво казах ?
но исках да изясним детайлитепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
Та цените в читавия не винаги падат
дори би трябвало да се вдигнат при такъв сценарий
Може единия съсед да е с Ламбо другия с Жигула и си живеят с години заедно.
ако тоя с жигулата си го е купил още докато е работил в кремиковци /като баща ми/
а тоя с ламбото живее в гарсониерата при баба си - ДА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Точно така е. Обаче има единични продажби в провинцията. Ако го пуснеш на средни и ниски цени, ще се продаде.
Аз ако бях на мястото на Кавръков, щях да си осребря наследството и да си купя 3-стаен ЕПК с кредит в кв. Бъкстон,
Там има много ЕПК с гледка към Витоша, просторни и панорамни.
а в комбинация - абсурд, казал коча, като се опитали да го издоятпрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук като паднат цените в един квартал се напълва с хора с по-ниски доходи, училишата тръгват надолу, почват да се появяват банди и нормалните хора търсят да се преместят в читав квартал. Читавите квартали са хем по-малко , хем в повечето няма апартаменти и предлагането във всеки е лимитирано. Та цените в читавия не винаги падат . В България сигурно е различно. Може единия съсед да е с Ламбо другия с Жигула и си живеят с години заедно.
ПП. май и pwise говори подобни приказки за падането , корелацията е при вдигането
дори би трябвало да се вдигнат при такъв сценарий
Може единия съсед да е с Ламбо другия с Жигула и си живеят с години заедно.
ако тоя с жигулата си го е купил още докато е работил в кремиковци /като баща ми/
а тоя с ламбото живее в гарсониерата при баба си - ДА!препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Прав си, ама накриво - колкото повече се строи в София, толкова повече се бутат цените в провинцията. Понеже всеки един дискаунт в столичните имоти, вдига атрактивността за релокация от провинцията насам.
У Карлово що мислиш, че не се строи? Половината град се е изнесъл, а останалите са на доизживяване и всеки ден теглят на мерилката, дали да хванат към София или Пловдив. И ти, и строителите много добре знаете, че търсенето граничи с нула, ама ей така си говорим приказка да става.
Точно така е. Обаче има единични продажби в провинцията. Ако го пуснеш на средни и ниски цени, ще се продаде.
Аз ако бях на мястото на Кавръков, щях да си осребря наследството и да си купя 3-стаен ЕПК с кредит в кв. Бъкстон,
Там има много ЕПК с гледка към Витоша, просторни и панорамни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
И 2007 причината за ниските цени и спада беше презастрояването в Банско ли? Пак ти казвам - презастрояване на краен квартал не влияе на цените на престижните такива. Ти изобщо четеш ли какво ти пиша?
Причината е икономическа криза/рецесия/свита парична маса.
Презастрояване на краен квартал не бута цените в престижните.
Разбираш ли какво пиша?
Можеш ли да дадеш пример кога се е случило презастрояване в краен квартал да срине цените на имотите в престижен или ще въртиш едно и също като лошо трениран бот.
дал си луди пари за жилище в докторската 2018-2024-та примерно и му търсиш наем 1000Е, за да се избива инвестицията
в един хубав момент на 3-4км има по 300Е ... как мислиш ще се отрази на пазара, колко време ще чакаш между наематалите и тн
не говорим за предградия до които се пътува 1час с влак... говорим за квартали, които са буквално на 2-3-4км от широкия център пълни с ново строителство стягано за 'наемче да капе'
като има пари всички са с носовете в облаците
ама като няма иди отдавай на 1000Е (не един или два имота стегнати), когато има бол новичко относитлено близко много по-евтино и хоп оценката на квадрат в центъра се оказва,че се влияе от наема във вадите или ливадите...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
а всъщност трябваше да дадеш пример, как като паднат цените по ливадите,
дръпват със себе си и цените в докторска, защото еди как си
ПП. май и pwise говори подобни приказки за падането , корелацията е при вдиганетоLast edited by segato; 03.01.2024, 21:37.
Коментар
-
И 2007 причината за ниските цени и спада беше презастрояването в Банско ли? Пак ти казвам - презастрояване на краен квартал не влияе на цените на престижните такива. Ти изобщо четеш ли какво ти пиша?
Разбираш ли какво пиша?
Можеш ли да дадеш пример кога се е случило презастрояване в краен квартал да срине цените на имотите в престижен или ще въртиш едно и също като лошо трениран бот.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
при качващ пазар не може да го видиш - виж ако има сътресения много много бързо става " ама чакай за какво да се набивам там за 4000 като мога да си взема в горен лозенец за 1000" и нещата стават сложни
2014-15-та доктора взе в докторската за около 1500Е - държавата си беше добре, е едно ктб ама нищо... строежи също същите...всичко е въпрос на момент.
разбира се добрата локация винаги ще е по-скъпа, но приемете, че има моменти(циклично), когато се гледа не само престиж, а и практичност и ако щете оцеляване. Ама инфлацията ама себестойността - 2008-ма в Банско на 1000+ 2018-та на 350 обзаведено... ама защо? Слъчнака същото.
2007-ма двустайна панелка в борово на 80 същата панелка 2010 обявена за 40... а тогава в докторска, ндк , лозенец по 1000-1200 хубави тухли от 70-те... ама как?
Разбираш ли какво пиша?
Можеш ли да дадеш пример кога се е случило презастрояване в краен квартал да срине цените на имотите в престижен или ще въртиш едно и също като лошо трениран бот.
- 1 like
Коментар
-
при качващ пазар не може да го видиш - виж ако има сътресения много много бързо става " ама чакай за какво да се набивам там за 4000 като мога да си взема в горен лозенец за 1000" и нещата стават сложни
2014-15-та доктора взе в докторската за около 1500Е - държавата си беше добре, е едно ктб ама нищо... строежи също същите...всичко е въпрос на момент.
разбира се добрата локация винаги ще е по-скъпа, но приемете, че има моменти(циклично), когато се гледа не само престиж, а и практичност и ако щете оцеляване. Ама инфлацията ама себестойността - 2008-ма в Банско на 1000+ 2018-та на 350 обзаведено... ама защо? Слъчнака същото.
2007-ма двустайна панелка в борово на 80 същата панелка 2010 обявена за 40... а тогава в докторска, ндк , лозенец по 1000-1200 хубави тухли от 70-те... ама как?
само брокеразите му слагат гръмкото име горен лозенецпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
То не би трябвало да има корелация и между минималната заплата и нормалната, ма като вдигнат минималната от 700 на 900, тия дето са взимали 3к почват да искат 4. Като се вдигнат ливадите от 800 на 1500 тия в Докторската стоят и гледат ли ?
дръпват със себе си и цените в докторска, защото еди как сипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
в София ако имаш за 900-1000Е във вадите ще извадиш ли 4000 за докторската... ще извадиш ама друг път.
има корелация
Коментар
-
Correlation does not imply causation
За въпросните примери няма корелация защото таргета е съвсем различен - тези които гледат Докторски няма да си купят в вадите и ливадите да живеят. И тези които ще купят във вади и ливади нямат пари за Докторската. Когато цените падат пада целия пазар а не сегменти, и не защото са презастроили някой квартал. И причините обикновенно са криза/свита парична маса или както искаш го наречи. А не демографията и презастрояването - те са вторични симптоми на икономиката и са наравно с цената на имотите, а не са причината за движенията на цените на имотите. Това са някви твои презумции по една праволинейна логига какво би трябвало да се случи. Това обаче не отговаря на това което се случва, и може да го видиш сам в последните 20 години. Ако демографията и презастрояването бяха движещите сили, сега трябваше квадрата да е макс 1200 в центъра и 300 на околовръстното.
Покажи ми един такъв локален пример когато презастрояване в краен квартал бута цените на престижните такива в произволен град. От където искаш по света ще ми е интересно, понеже аз лично не знам за такъв.
2007-ма двустайна панелка в борово на 80 същата панелка 2010 обявена за 40... а тогава в докторска, ндк , лозенец по 1000-1200 хубави тухли от 70-те... ама как?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Correlation does not imply causation
За въпросните примери няма корелация защото таргета е съвсем различен - тези които гледат Докторски няма да си купят в вадите и ливадите да живеят. И тези които ще купят във вади и ливади нямат пари за Докторската. Когато цените падат пада целия пазар а не сегменти, и не защото са презастроили някой квартал. И причините обикновенно са криза/свита парична маса или както искаш го наречи. А не демографията и презастрояването - те са вторични симптоми на икономиката и са наравно с цената на имотите, а не са причината за движенията на цените на имотите. Това са някви твои презумции по една праволинейна логига какво би трябвало да се случи. Това обаче не отговаря на това което се случва, и може да го видиш сам в последните 20 години. Ако демографията и презастрояването бяха движещите сили, сега трябваше квадрата да е макс 1200 в центъра и 300 на околовръстното.
Покажи ми един такъв локален пример когато презастрояване в краен квартал бута цените на престижните такива в произволен град. От където искаш по света ще ми е интересно, понеже аз лично не знам за такъв.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар