Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
За въпросните примери няма корелация защото таргета е съвсем различен - тези които гледат Докторски няма да си купят в вадите и ливадите да живеят. И тези които ще купят във вади и ливади нямат пари за Докторската. Когато цените падат пада целия пазар а не сегменти, и не защото са презастроили някой квартал. И причините обикновенно са криза/свита парична маса или както искаш го наречи. А не демографията и презастрояването - те са вторични симптоми на икономиката и са наравно с цената на имотите, а не са причината за движенията на цените на имотите. Това са някви твои презумции по една праволинейна логига какво би трябвало да се случи. Това обаче не отговаря на това което се случва, и може да го видиш сам в последните 20 години. Ако демографията и презастрояването бяха движещите сили, сега трябваше квадрата да е макс 1200 в центъра и 300 на околовръстното.
Покажи ми един такъв локален пример когато презастрояване в краен квартал бута цените на престижните такива в произволен град. От където искаш по света ще ми е интересно, понеже аз лично не знам за такъв.
Коментар