Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
то стига да съкратят 50% от кол центровете ... имаш ли идея колко работни места са това. Към момента тези хора внасят в бюджета + харчат + влизат пари отвън... в един момент като се наредят на бюрото по труда ( да си починат 6-9 месеца, че са осигурявани на реалните пари) ... няма как да не се усети.
https://www.youtube.com/watch?v=JHgr9SgeicM
Коментар
-
то стига да съкратят 50% от кол центровете ... имаш ли идея колко работни места са това. Към момента тези хора внасят в бюджета + харчат + влизат пари отвън... в един момент като се наредят на бюрото по труда ( да си починат 6-9 месеца, че са осигурявани на реалните пари) ... няма как да не се усети.
Според някои проучвания ние сме на 5-то място в света по недостиг на работна ръка
А според министърката не ни достигат 300 000 работници
https://news.bg/economics/balgariya-...bota-raka.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
И електричеството, и автомобилите и интернет в началото са били като цирков трик.
- Научаването на папагал да говори не е променило света
- Научаването на AI да води привидно смислен разговор и да ви дава бърз отговор на неща дето не знаете няма да промени света, както го е променило електричеството
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тежък срив на лихвените проценти по всички видове кредити в лева за домакинствата. Фразата "този път е различно и този път банките ще повишат лихвите си" си остава просто един сбор от думи, лишени от реализъм, логика и надежда.
Година/месец: Новоотпуснати ипотечни кредити: Новоотпуснати потребителски кредити: 2023.12 2.58% 9.60% 2024.01 2.57% (-0.01%) 8.67% (-0.93%)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ай стига с общите приказки с две думи кажи кои са тия професии в БГ дето ще изчезнат заради изкуствен интелект
Ето аз ще ти помогна
- Кол центровете са първи на пистата
- Голяма част от журналистите дето и в момента освен да превеждат статии от чужди медии друго не правят
Теоретично много професии могат да изчезнат, като шофьори на автобуси на таксита на продавачи в магазини и тн и тн - но тези професии ще изчезнат в следствие на автоматизацията а не на въпросният изкуствен интелект
В темата за Дрона писах - Системите за автоматично излитане и кацане скоро ще навършат 100 години ама утре от Дрона ще ви кажат че те го правят с "изкуствен интелект" и ще се наакате от кеф
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Сайтът определено е супер, де да го бях направил аз.
Иначе вашите измислили, че съм брокер са далеч от истината. Аз се занимавам с изключително по-допринасяща към обществото дейност, но тук ще спра да коментирам.
Вече няма да адресирам тези смешни машинации. Оставям ви да си и живеете тези фантазии. Май друго не ви е останало.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Да, това за което говориш е AGI(artificial general intelligence). За него и писах в оригиналния си коментар, редно е малко да почетеш и се образоваш преди да правиш заключения кое какво било, без да си вникнал в това което съм писал.
Ето аз ще ти помогна
- Кол центровете са първи на пистата
- Голяма част от журналистите дето и в момента освен да превеждат статии от чужди медии друго не правят
Теоретично много професии могат да изчезнат, като шофьори на автобуси на таксита на продавачи в магазини и тн и тн - но тези професии ще изчезнат в следствие на автоматизацията а не на въпросният изкуствен интелект
В темата за Дрона писах - Системите за автоматично излитане и кацане скоро ще навършат 100 години ама утре от Дрона ще ви кажат че те го правят с "изкуствен интелект" и ще се наакате от кеф
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Чувствам се обиден.Сравняваш ме с касиер.
btw, там съм виждал сергии без продавач, просто оставени плодове и всеки си взима и оставя пари. Вече отдавна са в историята тези времена. И не, не е виновен ИИ за изчезването им, а точно обратното естествения интелект ни отдалечава от навлизането на искуствен. За да има някъде интеграция на искуствен интелект е нужно в обществото да има критична маса естествен интелект.
- 1 like
Коментар
-
Сайтът определено е супер, де да го бях направил аз.
Инече, така извадени о контекста данните(база 2017г)... Излиза, че няма балон, а напротив сме в начална фаза на еуфория. Което няма как да е истина на база фундамент.... За това статистиката е любимата ми дисциплина... Променяш базата с три години и хоп общата картина е изменена кардинално. И пак благодаря за споделянето.
- 2 Харесвания
Коментар
-
няма начин навлизането на ИИ да не се отрази на работни места свързани с относително ниско квалифицирана дейност извършвана на комютър.
телефонисти, чиновници, счетоводители, касиери... няма да изчезнат, но идните години тези професии ще са застрашени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Хубав сайт сте направили с колегите от агенцията. Добра заблуда броени минути преди публикуването на лихвените проценти от БНБ и безапелационното погребване на сектор “недвижими имоти” за следващите 5 години.
Иначе вашите измислили, че съм брокер са далеч от истината. Аз се занимавам с изключително по-допринасяща към обществото дейност, но тук ще спра да коментирам.
Вече няма да адресирам тези смешни машинации. Оставям ви да си и живеете тези фантазии. Май друго не ви е останало.
Коментар
-
В агрегатора оцениме.бг показват 1840 евро на квадрат средно за СФ за ноевмри 2023. Според мен, това е най-надежната статистика за средна цена в София, тъй като събира данни от реални сделки от най-големите агенции.
Иначе може да се използва ИЦЖ, но там е само за да се прецени еволюцията, и не е в евро/м2.
Имам едни страхотни таблици, които съм си захранил с данни от 2000та, със заплати, ИЦЖ, инфлация и др. Довечера ако имам време ще постна някоя съпоставителен анализ.
https://data.ocenime.bg/market-overview
- 1 like
Коментар
-
Swedish Landlord SBB Cuts Property Valuations Amid Market Pain
Struggling Swedish landlord SBB cut the valuation of its properties by 2.78 billion Swedish kronor ($271 million) in the fourth quarter, adding to the grim outlook for the company that’s seeking to shore up its finances.
Samhallsbyggnadsbolaget i Norden AB, as the company is formally known, on Tuesday reported a net operating income of 713 million kronor in the three months through December
https://www.bloomberg.com/news/artic...phoenix-europe
Коментар
-
Germany’s Slow-Motion Property Crash Is a Looming Risk for Banks- A long-term view of property values has shielded banks so far
- That could change soon if more forced sales hit the market
- 1 like
Коментар
Коментар