IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В Пловдив общински съветник ми каза, че строители им се молят да спрат да дават разрешителни за да могат да си продадат започнатото. Градът е невероятно затлачен от нови строежи.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Най-голямата цака е да ипотекираш имот купен 2021/2022, той да качи за две години 20-30% и да прибираш наем, а с капитала от ипотеката да набиеш всичко в биткойн на 17-22К долара, като през цялото време плащаш 2,5% ГПР за привлечения капитал.
      Супер е. Не виждам какво може да се обърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
        Коня сложи 11к доларес за 2 дни (т.е 20%), вече е само на 8к от върха си. А колко направи туулата за 2 дни? А за 20 дни? А колко ще направи следващите 20 или 200 дни?
        Казах ви, че ще съжалявате, че не сте отделили ени 4-5% от порфолиоти си.
        Най-голямата цака е да ипотекираш имот купен 2021/2022, той да качи за две години 20-30% и да прибираш наем, а с капитала от ипотеката да набиеш всичко в биткойн на 17-22К долара, като през цялото време плащаш 2,5% ГПР за привлечения капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Няма да ги бутат скоро.
          Според тази книга /имам я и съм я прочел/:

https://knizhen-pazar.net/products/b...miyat-konflikt

бетона почва да отслабва след 100г. Да отслабва, не да се разпада. В Софето има 120-30 годишни сгради, дето терасите им от бетон почват да се разпадат и на места се виждат само стърчащите метални релси, които са ги държали, но скрития бетон зад мазилката е още непокътнат. Като почнат те да се разпадат, смятайте грубо общо 80г. след това да тръгнат и панелките. Тоест някои хора не до 2049г. ще си висят по пероните, до 2149г. могат поколенията им да откарат там, или сигурно са Дънкан Маклауд от перона, незнам...
          Много интересно изглежда, препоръчваш ли я?

Иначе проблема с панелите изобщо не е бетона, а самите заварки между панелите, компрометирани от времето, влагата или просто некачествено направени. Естествено, ако има много влага това е и проблем за бетона. А знаем за "невидимите" течове по панелките.
          Last edited by direkto4eto2; 29.02.2024, 08:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

[ATTACH=CONFIG]n4161483[/ATTACH]
            Биткойн е естественото продължение за тези, които инвестират в НИ като съхранение на стойност. Разликата е, че все още не може да се ползва за обезпечение и няма yield от наем. Но пък е оскъдно, мобилно, ликвидно.

Препоръчвам на всички тук да отделят време да разберат какво наистина е Биткойн мрежата, как работи и какви икономически характеристики има.
            Не го отричайте, ако не го разбирате добре (говоря като човек, който беше на тази позиция преди).

Преди някой да е питал, не е вече късно. Напротив, сега е най-добрия момент откъм risk/reward.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Вероятно заради резкият скок на кредитирането в момента пазара е полудял

Като излезнат резултатите за продажбите през първото тримесечие което още не е приключило ще има много изненадани

Самият факт че най накрая и Кавръка продаде в Карлово е показателен за това което се случва на пазара
              Резултатите за покупко-продажбите и цените ще са болезнени за перонните кибици. Такива ще са до към 2049та.

===2049===

Едно време се смееха на Купата за 2029та, а сега им изглежда толкова близка и реалистична. Сега си мечтаят Купата да е бил прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                Тия брокери са се побъркали, вчера звънях на една обява която има 30 посещения от Юли и днес са вдигнали цената с 30к. Тва е, останах на перона.
                Вероятно заради резкият скок на кредитирането в момента пазара е полудял

Като излезнат резултатите за продажбите през първото тримесечие което още не е приключило ще има много изненадани

Самият факт че най накрая и Кавръка продаде в Карлово е показателен за това което се случва на пазара

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ами те се сменят през 2-3 дним Кой се грижи за апртамента?

пп.Немаш сърце за акции.
                  Дава се за минимум 3 нощувки. Условие. Но реално почти винаги се наема за седмица до 3 и повече понякога. Диска ти отговори, фирма за управление - сменя бельо, почиства след всеки основно. Определя ценови нива в зависимост от търсене, сезон, всичко.
                  Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение

Стига бе, кой днес се занимава със смяна на чаршафи. Има си фирми за управление. Хората управляват х 500-1000имота в София. Ни за чаршафите мислиш ни за пералнята... Тъй както ти ремонтират колата, тъй и ти управляват имотите...
                    Радев си представя нещата като Кретенчо в хана, меси мекици, вари кафе и мие кенефа на плажуващите за по 13€ на нощ.

Коментар

За да купиш 8 имота живя 15 години във феодална държава.Не.благодаря. Аз за тия 15 години онодих 20 студентки под 30 години.

пп.И сега на стари години ще се занимаваш с ремонти неплатени сметки и наематели идиоти.
                      Поздравявам те само за студентките. ...
                      Как си представяш в днешно време баш неплатени сметки. Това все едно аз тука у Пловдив да избегам утре с неплатени сметки. Аз не се занимавам с прошляци от пролетарската работническа класа. Един лев нямам неплатен колко години вече.
                      Днес на един жена му счупила чаша и ми се извинява, докато я миела. Австралиец, утре заминава ден предсрочно:

Due to unforeseen circumstances we will be leaving your apartment tomorrow morning to fly back to the UK.
                      Thank you for letting us reside at your home.
                      I would like to advise you that my wife accidentally dropped a wine glass whilst cleaning it and it smashed.
                      Thanks again
                      David & Gill.

Коментар

За да купиш 8 имота живя 15 години във феодална държава.Не.благодаря. Аз за тия 15 години онодих 20 студентки под 30 години.

пп.И сега на стари години ще се занимаваш с ремонти неплатени сметки и наематели идиоти.

Стига бе, кой днес се занимава със смяна на чаршафи. Има си фирми за управление. Хората управляват х 500-1000имота в София. Ни за чаршафите мислиш ни за пералнята... Тъй както ти ремонтират колата, тъй и ти управляват имотите...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Много умело и разумно положих и аз пари и купих 8 имота, плюс че още 2008 си доизплатих кредита за 9тия ми имот. Вярно, беше 8К€, но оттам започнах. Наемите си вървят, за краткосрочното вече почти няма празен ден. Плюс дългосрочните наеми, които са на разумни нива, но които перона вика че са високи. Време е както казваш за пуканки.

Last edited by nradev1111; 28.02.2024, 23:48.

Коментар

Ами те се сменят през 2-3 дини кой се грижи за апртамента?

пп.Немаш сърце за акции.
                            И хабер нямаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Кво значи слугуваш ли им? Имотите са за наем. Като искам акции продавам ги и всичко там. И тва време ще дойде.

Ами те се сменят през 2-3 дним Кой се грижи за апртамента?

пп.Немаш сърце за акции.
                              Last edited by nradev1111; 28.02.2024, 23:38.

Коментар

Слугуваш ли има на краткосрочните наематели?Аз това не бих си го причинил и за 10К НА МЕСЕЦ.Аз съм купил акции. За последната година 40% горница и не се занимавам с дивотии на стари години!
                                Кво значи слугуваш ли им? Имотите са за наем. Като искам акции продавам ги и всичко там. И тва време ще дойде.

Коментар

X