Първоначално изпратено от okean
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от okean Разгледай мнение
ще те светна, че немалко големи IT компании в София си споделят всяка година анонимизирани данни за заплатите на служителите си. И някои хора имат достъп до тези данни
никога не съм казвал, че в София се живее добре.
А последното го срещам само тук и изглежда от хора извън България
https://docs.google.com/spreadsheets...gid=1029964177
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКато гледам кво бетониране пада, очаквам скоро и квартирите да ги дават 2 месеца гратис.
Положението от 10 години е едно и също. Цените не падат, който има имот и умее да го управлява печели от него, а всички останали твърдят, че срива ей сега ще настъпи.Last edited by Minaiivan; 07.03.2024, 10:01.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не само ти имаш достъп до такива данни.
Някои пък имат достъп до НАП и данните там, ако това те успокоява. А те се базират на реално подадени декларации и на много по-широка база фирми. НСИ също базират статистиката си на тези данни.
Специално за ИТ-сектора средните заплати, цитирани от НСИ, се получават от доста по-малко от 50% от заетите в сектора, това се дължи на високите заплати и бонуси на големите шефчета в тези фирми, които изкривяват нещата. Има единични заплати и по 250.000 лева месечно. И бонуси по 500к и нагоре. Като навсякъде. Да се правят обаче сравнения със Западна Европа е нелепо и ти много добре го знаеш, просто си пишеш.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Абсолютно всичко свързано със заплати, ИТ сектор, колко добре се живеело в София и подобните лакърдии, които сееш от вчера.
Най-малкото, ако беше дори малка част истина от това което казваш, цяла Еропа щеше да се е изсипала да живее в София, на софийска заплата.
На последно място по БВП в Европа, на първо място по корупция, здравеопазване и образование на ниво бананова република. Обезлюдяване и циганизация със страшни темпове. Едни от най-високите цени на храни в Европа при безобразно качество на всички стоки и услуги. Безобразен хаос и беззаконие във всички сфери. Най-мръсна и неподдържана градска среда. Озлобено, необразовано, неграмотно население. Това е България в момента.
ПС: До Берти: Сори че пак говоря така, просто ме дразнят разни брокерази като този, които пишат само небивалици.
- 1 like
Коментар
-
Абсолютно всичко свързано със заплати, ИТ сектор, колко добре се живеело в София и подобните лакърдии, които сееш от вчера.
Най-малкото, ако беше дори малка част истина от това което казваш, цяла Еропа щеше да се е изсипала да живее в София, на софийска заплата.
На последно място по БВП в Европа, на първо място по корупция, здравеопазване и образование на ниво бананова република. Обезлюдяване и циганизация със страшни темпове. Едни от най-високите цени на храни в Европа при безобразно качество на всички стоки и услуги. Безобразен хаос и беззаконие във всички сфери. Най-мръсна и неподдържана градска среда. Озлобено, необразовано, неграмотно население. Това е България в момента.
ПС: До Берти: Сори че пак говоря така, просто ме дразнят разни брокерази като този, които пишат само небивалици.
- 1 like
Коментар
-
ще те светна, че немалко големи IT компании в София си споделят всяка година анонимизирани данни за заплатите на служителите си. И някои хора имат достъп до тези данни
Някои пък имат достъп до НАП и данните там, ако това те успокоява. А те се базират на реално подадени декларации и на много по-широка база фирми. НСИ също базират статистиката си на тези данни.
Специално за ИТ-сектора средните заплати, цитирани от НСИ, се получават от доста по-малко от 50% от заетите в сектора, това се дължи на високите заплати и бонуси на големите шефчета в тези фирми, които изкривяват нещата. Има единични заплати и по 250.000 лева месечно. И бонуси по 500к и нагоре. Като навсякъде. Да се правят обаче сравнения със Западна Европа е нелепо и ти много добре го знаеш, просто си пишеш.
Коментар
-
Асолютно всичко свързано със заплати, ИТ сектор, колко добре се живеело в София и подбните лакърдии, които сееш от вчера.
….
Озлобено … население. Това е България в момента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
кое точно е злобно, че не разбрах?
че съм няколко години по-млад ли?
ако беше 7-8-10 г по-млад нямаше ли да се радваш?
Радвай се на това, което си преживял, а не колко по-млад си.
Че като ви знам с другия карловски наследник, нема сми да влизам в детайли.
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетемата е за НИ
едни чакат повишение, а други виждат причини за понижение (аз съм към вторите за момента) - тук няма добри и лоши а въпрос на гледна точка.
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеточно ти пък вместо да водим този разговор може да коментираш пазара от първа ръка + да кажеш какво очакваш идните години
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениевключването ти обаче е в друга плкоскост.. давай по темата за имотите - със сигурност ще те четем с интерес.
Коментар
-
Кажи едно нещо, което съм написал, което смяташ за глупост
ПС: До Берти: Сори че пак говоря така, просто ме дразнят разни брокерази като този, които пишат само небивалици.Last edited by ejonny2376; 06.03.2024, 23:41.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнениеНе се знае, кой ще се смее последен...
Дали ще ти е до радост тогава...
п.п. Усещаш ли колко злобно "човече" си?!
Кавичките, не са случайни.
че съм няколко години по-млад ли?
ако беше 7-8-10 г по-млад нямаше ли да се радваш?
темата е за НИ
едни чакат повишение, а други виждат причини за понижение (аз съм към вторите за момента) - тук няма добри и лоши а въпрос на гледна точка.
точно ти пък вместо да водим този разговор може да коментираш пазара от първа ръка + да кажеш какво очакваш идните години
включването ти обаче е в друга плкоскост.. давай по темата за имотите - със сигурност ще те четем с интерес.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Не се знае, кой ще се смее последен...
Дали ще ти е до радост тогава...
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
:-)
това с двете теми ми се струва леко странно
все едно за всяка една позиця да имаме тема за бикове и тема за мечки - и къде отива дискусията и спора?
ако ще сме любезни дорбе
ПП радвам се, че не съм ти на годините(по-млад съм с няколко)
Last edited by Andi11; 07.03.2024, 09:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнениеГ-н Берджо Ишханян,
тъй като темата е за имотите, моля фокусирайте се с доводи, мотиви, аргументи или каквито имате там в пазвата си "доказателства", с колко ще се "Повишат цените на имотите?"
Ако имате мечи настроения сте свободни с другия зазидан наследник да драскате в темата за "Понижение на цените на имотите".
Моля, не използвай обръщението "пич"...
п.п. Не си ми на годините...
това с двете теми ми се струва леко странно
все едно за всяка една позиця да имаме тема за бикове и тема за мечки - и къде отива дискусията и спора?
ако ще сме любезни дорбе
ПП радвам се, че не съм ти на годините(по-млад съм с няколко)
тези глупости със задизданите .... не олеквай.
като единствения официално ясен брокер в темата - давай по съществоLast edited by bertram; 06.03.2024, 23:14.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар