Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеНай смешното в тази тема, е че за цени на имоти, строителство на имоти и пр се изказват хора, които никога не са купили имот нито построили такъв …
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Мина и замина, това, че ти не можеш, не значи, че всички са така.
Аз може да не съм построил имот, защото не ми се е налагало, защото вече си имам децка, и не ми трябват повече имоти,
но имам близък приятел, който пак си купи парцел, и сам от кота 0-ла си построи голям имот тип про-гимназия, без банки и кредити... Е, не баш сам, цялото семейство участваше в проекта, но го завършиха за 4- 5 години...
Сега си мисля, за подобен, или за много по-малък имот, ако беше минал през банкстери и брокерастч3ета, може би щеше да се наложи да погасява доживотен кредит...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Заключението е, че банкстери и брокерастчета успешно надуха имотния балон и сега принуждават всякакви будали, които им се хващат на въдицата да им станат доживотни длъжници... модерни роби или крепостни селяни... казано с други думи.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеНай смешното в тази тема, е че за цени на имоти, строителство на имоти и пр се изказват хора, които никога не са купили имот нито построили такъв …
Аз може да не съм построил имот, защото не ми се е налагало, защото вече си имам децка, и не ми трябват повече имоти,
но имам близък приятел, който пак си купи парцел, и сам от кота 0-ла си построи голям имот тип про-гимназия, без банки и кредити... Е, не баш сам, цялото семейство участваше в проекта, но го завършиха за 4- 5 години...
Сега си мисля, за подобен, или за много по-малък имот, ако беше минал през банкстери и брокерастч3ета, може би щеше да се наложи да погасява доживотен кредит...
Last edited by Frosty; 05.04.2024, 14:10.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
В темата се подвизават няколко многоникови с проблеми с главите. Всеки нов ник го почват с нова история до момента в който си влезе в старото русло.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеИма една малка подробност - цените се вдигат... ама само ако купувате през брокери измамници и през банки измамници...
Ако сами си построите жилището - цените са като преди десет години.
В YouTube следя каналът на Надя - семейството, което се върна от Канада... купиха си парцел, и приблизително за 3 години сами си построиха жилище по техен вкус...
Значи ако купуваш през брокери измамници и през банки измамници - след около 30-40 години ще имаш някаква мижава собствена маломерка...
ако строиш сам - след около 3-4 години ще имаш собствен дом...
... за 10 пъти по кратко време...
от което с и правя заключение, че пазарът в момента е набалончен от банкстери и брокерчета приблизително 10 пъти...
Разделете сегашните офертни цени на 10 и ще получите реалната стойност на жилищата...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеИма една малка подробност - цените се вдигат... ама само ако купувате през брокери измамници и през банки измамници...
В YouTube следя каналът на Надя - семейството, което се върна от Канада... купиха си парцел, и приблизително за 3 години сами си построиха жилище по техен вкус...
Значи ако купуваш през брокери измамници и през банки измамници - след около 30-40 години ще имаш някаква мижава собствена маломерка...
от което с и правя заключение, че пазарът в момента е набалончен от банкстери и брокерчета приблизително 10 пъти...
Разделете сегашните офертни цени на 10 и ще получите реалната стойност на жилищата.... То по селата ( не тези около София, Пловдив, Варна.....) и сега можеш да си купиш готови къщи за без пари, но това е ако работиш хоум офис и ти е ок да живееш на село. Повечето хора не са така. Отделно за да не се занимаваш с банки трябва да имаш твои пари- колко от хората имат готови 100-200 000 евро да си построят сами къща? А това за 10 пъти надценени имоти даже няма да го коментирам. Последната епк маломерка дето купих декември миналата година в Света Троица беше 70 000 евра, ако можеш да ми намериш не 10 пъти по евтина, а наполовина( 35 000 евро) в района бих взел няколко
Last edited by mitko2848; 05.04.2024, 14:04.
- 1 like
Коментар
-
Има една малка подробност - цените се вдигат... ама само ако купувате през брокери измамници и през банки измамници...
Разделете сегашните офертни цени на 10 и ще получите реалната стойност на жилищата...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно така, купувачите на зелено от 2020 ( и аз съм сред тях) в момента сключват сделки. Ние сме последните, които купихме на "тънките" цени. Догодина ще е веселбата, когато дойде ред на сделките с "актуализираните" цени.
не всички сключили договори на зелено имат парите на 100% и в даден момент опират до ипотека
вижда се от статистиката на БНБ (и не само) - % на сделки с ипотеки (София) расте.Last edited by bertram; 05.04.2024, 11:52.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Спадът в имотните сделки се сви до 1.5%. Обръща ли се тенденцията, започнала през 2022?
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...brushta_li_se/
Коментар под статията -
Това е нормално, сега и следващата година излизат много проекти, които започнаха 20-21. Хората са дали капаро 20% и ще ги изгубят ако не платят. Това ще поддържа спада лек до 25 година.
Следващите 10 години ще намалеем с още 1 милион, ако махнат плоския данък и въведат задължителна военна служба ги смятайте 2 милиона. 2030 купона на имотния пазар ще е пълен, тогава такса смет и данъците ще са тройни или четворни.
За да видите какво ще стане в повечето градове в БГ( без 4-те големи) погледнете пазара в Радомир.
Лорде, как е капиталовата в момента да не гледаме пазара там специално?
https://www.registryagency.bg/bg/reg...ar/statistika/
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Едно 20% ще се затрият, да, така е! Но! Когато ръста спре! А той не е все още! И на прага на несигурността и покачващи се активи постепенно, даже продажбите на нови автомобили в Европа нараства за първи път след Ко кризата...не виждам как ще стане. Печатане, лихви не се вдигат, наеми растат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Чудесно е, че плюеш срещу колегите си, ама не трябва да се изключваш и ти от тая бройкаче авто-рекламата невинаги е положителен индикатор за своя автор.
Ако искаш отоговори ми на nradev@gmail.com
Last edited by nradev1111; 05.04.2024, 09:01.
Коментар
Коментар