Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеАми, аз мога да продължавам да си взимам пенсията от бг и да отида да работя примерно в Швеция
осигурен и подплатен с твърди инвестиции, носещи приход
и някоя акция за разнообразиепрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не, че нещо ратко, но всички са популисти, а такива като лордчето са им избирателии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
човек, ти само като ги видиш и не дай боже, чуеш
ти става кристално ясно, че са ни натресени
посредством "демократични избори"
ти си нещо като доктор джекил и мисът хайд : хем си капиталист рентиер хем залиташ по въжделения на пролетариата
ПП асенката василев нищо, че се пише десен на 3 месец го писах социал-популист и спрях да го харесвам... срам не срам мъчно ми е за мони постната пица, но той и затова не е в гербавите, че и те излязоха социал-гепач-популисти.Last edited by bertram; 24.01.2025, 22:27.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеМного ми е кеф, че ПП ДБ са вън от управлението. Голяма паплач изрева много, но хората, които заслужаваме, ще го получим.
ти става кристално ясно, че са ни натресени
посредством "демократични избори"препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Днес бях в Боровец. Имах 30-40 мин време и се заговорих с една охрана на голям строителен обект.
Техните думи бяха: българите са мързеливи и искат само пари, затова шефовете наеха таджикистанци и работата потръгна.
Таджиките били отлични майстори според охраната, работят без да пият и пушат по 12-13-14 часа на денонощие срещу 2000-3000 лв и безплатна квартира.
Лично видях с очите си как се зида фугирана зидария като по учебник. Бързо, право, чисто...
Питам го от къде ги намери тези? Каза, че са от Киргистан - работели много, но за сметка на това почивали малко. Дано да не вкарат такива в държавната администрация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Днес бях в Боровец. Имах 30-40 мин време и се заговорих с една охрана на голям строителен обект.
Техните думи бяха: българите са мързеливи и искат само пари, затова шефовете наеха таджикистанци и работата потръгна.
Таджиките били отлични майстори според охраната, работят без да пият и пушат по 12-13-14 часа на денонощие срещу 2000-3000 лв и безплатна квартира.
Лично видях с очите си как се зида фугирана зидария като по учебник. Бързо, право, чисто...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеЕто материал за размисъл и на понижител и на повишители. Вчера изповядах сделка за апартамент по южното черноморие. Апартамента е построен купен 2008г. за 88хил евро. 63кв. площ без общи части. Доста е просторен спрямо новото строителство си мисля.
Вчера го закупих за 88хил евро. От тях до купувача стигнаха 86хил-2евра даде на неговия брокер. Нотариуса струваше 7000лв. Моя брокер взе 5200лв., но пък ми свали цената от 90евра на 88. Имота не стигна до пазара изобщо, според мен реалната пазарна цена днес му е между 95-100евро. Но може и да греша. Апартамента възнамерявам да го ползвам лично за някоя и друга година, но математиката при отдаване под наем показа между 9г.-12г. в оптимистичен сценарий за възвръщаемост.
Не знам какво мислят всичкото експерт по темата, но според мен този имот не е далече от дънота на реалната му стойност т.к. за 17г. няма промяна в цената си.
Ползвай си го ти и не го продавай.
Ето моето мнение по темата:
през 2008 г. за 88 000 евро в София се купуваше 3-стаен, панелен апартамент, към 90 кв.м., може и с ремонт. Днес такъв апартамент е към 200 000 евро ако е с ремонт в София.
По принцип апартаментите на морето са 1/2 от цената на същото жилище в София. Не говорим за супер лукс, където цените са други. На първа линия жилищата вървят скъпо. Един приятел си купи през 2020 г. в Бургас нов апартамент, с ремонт, просотрен с 2 спални за 130 000 евро, с гараж, имаше и обзавеждане. Така че се е занимавал минимално да купува неща. Така че и твоята покупка е изгодна, предвид пика на цените.
Браво!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеУзбека идва работи за 2000 ама като за 2ма или 1.5 от тия бг недоволните.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
А ти как преценяваш дали взимат като за 100 или като за 20? Като е толкоз атрактивно, що не са ни налазили гърци или испанци да взимат за 100, пък да бачкат наполовинаВъв всички случаи тайно се надяваш да попаднеш на някой по-адекватен служител.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
раздутия чиновнически щат + още 2-3 сектора реално обираха и съответно частния бизнес иска не иска трябва да плаща и преглъща.
масово е в момента да се наемат работници от извън ес (по разни програми официални), за да се работи именно срещу това - плащаш му 2000, а работи като за 1000 и все недоволен.
Узбека идва работи за 2000 ама като за 2ма или 1.5 от тия бг недоволните.
Малко безработица и зор и нещата ще се пооправят - откъм очаквания, производителност и тн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
А ти как преценяваш дали взимат като за 100 или като за 20? Като е толкоз атрактивно, що не са ни налазили гърци или испанци да взимат за 100, пък да бачкат наполовина
масово е в момента да се наемат работници от извън ес (по разни програми официални), за да се работи именно срещу това - плащаш му 2000, а работи като за 1000 и все недоволен.
Узбека идва работи за 2000 ама като за 2ма или 1.5 от тия бг недоволните.
Малко безработица и зор и нещата ще се пооправят - откъм очаквания, производителност и тн.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Трябва със закон да се приеме, над 65 г. да не могат да работят на пълен работен ден с трудов договор и да се допуска да работят, само ако изобщо няма кандидати и няма работна сила.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар