IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Жилищните кредити нараснали с 30% през 2024 г.

Жилищните кредити, отпуснати от банките у нас, са нараснали с 29,1 на сто през миналата година до общо 25,691 млрд. лева, сочат данните на Българската народна банка (БНБ) към края на месец декември 2024 година.

Така в рамките на миналата година размерът на заемите за жилище е нараснал с 5,791 млрд. лева. За сравнение, към края на декември 2023 година сумата по тези кредити е възлизала на 19,9 млрд. лева.

Годишният ръст в края на 2024 година е по-висок отколкото през 2023 година, когато жилищните кредити нараснаха с 20,5% спрямо края на 2022 година.

Потребителските кредити възлизат на 18.836 млрд. лв. и се увеличават с 11.9% спрямо декември 2023 г.

https://trud.bg/a/articles/%D0%B6%D0...B7-2024-%D0%B3

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер
      Не, бе, стой тука, лаф да става [ATTACH=CONFIG]n4242349[/ATTACH]
      Верно, бе де се загуби, бедни брокере? Това и в подписа да си с правописни грешки си е постижение за богаташ кат тебе. Стой тука, че в сравнение с новите попълнения си поне университетски доцент

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не правиш възможна среща между нас
        Aйде началото на февруари.Да пием по бира.Става ли?Дай телефон.
        Last edited by nradev1111; 25.01.2025, 07:28.

Коментар

По точно 1060лв. беше дивидента тази година
          а миналата 200лв

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ами това е добре.Може да направи един нелегален казан и става мелеонер.
            Не правиш възможна среща между нас

Коментар

• Хахаха, какви пропаднали хора се появиха в темата на фона на поскъпващите ни имоти!!!!!

Коментар

• [QUOTE=Sranimir2024;n4242352 с мЕлеонерите в кредити. Времето на голите дупета идва.
                [/QUOTE]

Кредити сънуват само обитатели на перона

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Недей.... огнената вода много скъпа там.....
                  А бития кон, занулен

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Неликвидни акции които носят 500 лв дивидент няма как да са 20К.Аз и 3600 не бих дал
                    По точно 1060лв. беше дивидента тази година

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

Я, пак ?
                      И да живее във гарсониера ??
                      То това живот ли е ?
                      Хаха това е морски имот бе бастун. Две помещения са пълен рахат

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Недей.... огнената вода много скъпа там.....
                        Ами това е добре.Може да направи един нелегален казан и става мелеонер.

Коментар

Содите мислех, че са 20 000, а те ги оценяват на 3 600
                          Неликвидни акции които носят 500 лв дивидент няма как да са 20К.Аз и 3600 не бих дал

Коментар

• Ами, кои са тези милионери с кредити, хаха посочи един

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

а защо не си живееш живота на бургас
                              осигурен и подплатен с твърди инвестиции, носещи приход
                              и някоя акция за разнообразие
                              Я, пак ?
                              И да живее във гарсониера ??
                              То това живот ли е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Честито! Съз здраве да си го ползваш. Сигурен съм, че си се спрял на нещо читаво и на добро място. Не е евтино, но момента е такъв, че промоция за читаво едва ли ще хванеш. Поне не на този етап - та му се радвай и много слънчеви дни да имаш в него.
                                На мен не ми се струва скъпо. Но факта е че за 17г. стареене на този имот, плащане на данъци, такси и амортизация, няма капиталова печалба, а дори напротив аз го купувам с 2000евро по-евтино, отколкото го е закупил човекът през 2008г. Не съм сигурен изобщо дали е изкарал някакви пари от даване под наем, защото апартамента за тези 17г е с минимални следи от експлоатация и няма нужда от никакъв ремонт. Дори е напълно обзаведен. Към днешни цени, ремонт и обзавеждане на такъв апартамент спокойно ще стъпят на 30-40хил евро. Така че, според мен в случая математиката излиза и има смисъл от такава покупка. Наемите за тия 17г. сигурно вече са поне 3-5 пъти по-високи, но нямам инфо от първа ръка.

Коментар

Working...
                                X