Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Частично ще се съглася с теб. Поне 30% от чиновническите места са излишни, но не всички освободени хора ще са безполезни. Половината имат достатъчно качества да работят в търговските вериги, хотелите, СМР, чистота, логистика, земеделие, добивна промишленост итн.
има страшно много хора в сектор услуги, които работят на 50% капацитет, а взимат като за 100
рано или късно ще се разберетова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
30%, да не кажа по-зловещ процент, от всички работни места в държавния и частния сектор са излишни. А материалът, който заема тези места, е много некачествен. Но по социално-икономически причини трябва да съществуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Не са само работещите пенсионери, има още няколко направления с ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ клатикури всяко:
- ченгета - имаме най-много в ЕС, пък не могат да се справят със шведите
- специалист "преписка" - само си препращат хартии между ведомствата без НИКАКЪВ резултат
- "учители" в малките населени места - произвеждат неграмотници и пишат формални присъствия, само за да вземат заплатата
- временна заетост, социална заетост, общински програми итн - подпират метли и лопати за 1000 лева на месец
- "програмаджии" - сами си създават сложни процедури за европари, национални плащания, насърчителни мерки и др. простотии. После "работят" събиране на документи, преглед, оценяване, контрол, усвояване, обсъждане, отчитане, популяризиране итн
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Затова и толкова напъват за ЕЗ - това отключва едно много милиарди, които в момента са валутен резерв в евро, за да пазят лева - едни около 35 милиарда евро са, но част от тях са екселски. Те няма да са нужни, когато влезем в ЕЗ и могат да се харчат на воля, с което ще отложат края с поне 5 години. Това беше "гениалната" идея на кака Кокорка - умнокрасивитет, сър!
Нито някакви пари ще станат ненужни, нито някой ще ги харчи на воля.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеЕто материал за размисъл и на понижител и на повишители. Вчера изповядах сделка за апартамент по южното черноморие. Апартамента е построен купен 2008г. за 88хил евро. 63кв. площ без общи части. Доста е просторен спрямо новото строителство си мисля.
Вчера го закупих за 88хил евро. От тях до купувача стигнаха 86хил-2евра даде на неговия брокер. Нотариуса струваше 7000лв. Моя брокер взе 5200лв., но пък ми свали цената от 90евра на 88. Имота не стигна до пазара изобщо, според мен реалната пазарна цена днес му е между 95-100евро. Но може и да греша. Апартамента възнамерявам да го ползвам лично за някоя и друга година, но математиката при отдаване под наем показа между 9г.-12г. в оптимистичен сценарий за възвръщаемост.
Не знам какво мислят всичкото експерт по темата, но според мен този имот не е далече от дънота на реалната му стойност т.к. за 17г. няма промяна в цената си.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеВеднаж у темната Индиа в ено село дошел един омраз и казал на селяньете, че ша купува маймуне по десет долара парчето. Селяньете куто виделе, че има бая маймуне у жунглъта, отишле а ги ловат. Омразът купил неколко иляди за по десет долара. Маймунете, каде рипале по дръвеата, останале малко и ората спреле да си дават зор а ги ловат.
Тогива тоа им рекъл, че ша копува по дваесе долара бройката. Ониа като чуле, па отишле да ловат маймуне, кой на трици, кой на друга стръв. Обаче маймунете намалелиоще. Офертата била вече на дваесе и пет долара, а у гората немало вече ни маймуна, ни уй.
Тогива омразът им рекъл, че ша копува по пейсе долара парчето!
Обаче имАл бил работа у големиа град, и неговиа менажер щел да копува наместо ньега. Менажера им казал: "А глейте оня пустиняк що маймуне е насъбрал, да му го тура! Язе ша еба да ви ги продам по триесе и пет долара, а оня куту си доде, виа ша му ги дадете по пейсе долара!"
Селяньете си извадиле сичката парасъ и купиле сичкото маймуне... Повече не виделе ни менажера, ни омраза, ка са обърнаале - маймуне отсекъде!
===2079===
Това е историята на инвеститорите в биткойн...
- 1 like
Коментар
-
Ето материал за размисъл и на понижител и на повишители. Вчера изповядах сделка за апартамент по южното черноморие. Апартамента е построен купен 2008г. за 88хил евро. 63кв. площ без общи части. Доста е просторен спрямо новото строителство си мисля.
Вчера го закупих за 88хил евро. От тях до купувача стигнаха 86хил-2евра даде на неговия брокер. Нотариуса струваше 7000лв. Моя брокер взе 5200лв., но пък ми свали цената от 90евра на 88. Имота не стигна до пазара изобщо, според мен реалната пазарна цена днес му е между 95-100евро. Но може и да греша. Апартамента възнамерявам да го ползвам лично за някоя и друга година, но математиката при отдаване под наем показа между 9г.-12г. в оптимистичен сценарий за възвръщаемост.
Не знам какво мислят всичкото експерт по темата, но според мен този имот не е далече от дънота на реалната му стойност т.к. за 17г. няма промяна в цената си.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това за да приключи има само един начин
по-сериозна криза
да приемем, че ЕЗ не ни се случи догодина. За да крепят този щат избиратели , които ги държат на власт, за да краднат - управниците имат само един начин на финансиране - НОВ ДЪЛГ с мантрата,че сме с мого ниско ниво на държавен дълг към бвп. Хубаво, но сме малка държава и много бързо фич, муудис и тн ще ни намалят рейтинга, а това моментално ще оскъпи дълга, който взимаме. За нула време ще се овъртим по-зле от гърците. После ще дойде лошото МВФ и ще се случат нужните съкращения, но за съжаление с цената на фалирала икономика и нова вълна бели черноработници за европата.
междувременно европата ще се присети, че по-добре българи от афганистанци..
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеТази сутрин тръгвам за работа. На отсрещната вила която се продава има транспарант. Отпред един немец снима транспаранта. Попитах го дали ще купува вилата. Той отговори, че неговата вила е от другата страна на улицата ни, но снимал за негов приятел от Германия. Вече 3 къщи са немски на нашата улица, чакаме ном.4... За имота се искат 180К (сигурно ще замине като топъл хляб)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Чакам тежката дума на падишах-императора, когато набере инерция, че не сме му първа грижа. Тогава нещата ще се случват бързо. Той не е по спането.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Трябва със закон да се приеме, над 65 г. да не могат да работят на пълен работен ден с трудов договор и да се допуска да работят, само ако изобщо няма кандидати и няма работна сила.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
За огромно съжаление, всичко от написаното е на 100% вярно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Може да бъдеш сигурна, че нашите са получили ясна информация от ЕЦБ и ЕК кое как би се случило с текущия сетъп (соц бюджет и други глупости)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
А колко къщи са шведски?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар