IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като гледам как се раздвижи последните няколко дни и Адванс, мисля, че ще си вземат акциите....
    на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Нима нямате прогнози или не си залагате определена доходност?
      (затова попитах в другата тема)

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
        Я да обърна въпроса така - а на каква цена ще продавате?
        Аз лично под 2 лева няма да си задавам този въпрос. После вече ще мисля.
        Вие?
        А аз ще ти кажа след като продам
        Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• По-интересен е въпросът дали Адванс Инвест ще запише полагащите му се акции от АТЕРА или ще си пусне правата на пазара? Някой има ли някаква идея?

Коментар

• Аз под 100 лв. няма да продавам ;-)
            I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Я да обърна въпроса така - а на каква цена ще продавате?
              Аз лично под 2 лева няма да си задавам този въпрос. После вече ще мисля.
              Вие?

Коментар

• Кif,

1. Не виждам какво има да си честитим. Това, че пазарът калкулира в акциите и цената на правото, не е основание за радост.

2. Отново изместваш въпроса. Не става дума за бързо или бавно купуване. И преди, и сега двете дружества купуват с подобни темпове. Тогава се чудех защо ЕЛАРГ ще правят ново увеличение от 150 млн като не могат да инвестират и 23 млн. и тогава ти пусна този цитат, който освен, че не е по темата /а именно, че Елана правят увеличение само за да си приберат комисионите/ е и дълбоко неправилен. Какво означава "но пък от друга страна не върви и "ето ти 20 млн. давай да купуваме на ред"? Че не може да се купува земя "само" с 20 млн? А Атера как се справят с 11 млн? Нали капацитетът и на двете дружества е за инвестиране на около 3 млн месечно? Нали точно като струпат 150 млн на куп тогава ще падне купуване на ред, защото иначе ще трябва да ги инвестират 5 години?

3. Какво означава успешно увеличение? Че бе записан целия капитал ли? Че едно право за записване на 7 акции се продаваше по 14 ст. ли?

4. Какво инфо за увеличение? Официална информация и тогава, и сега няма, но някой има изгода да циркулират разни слухове. В последните си медийни изяви Веселин Петров отново каза, че увеличение на капитала ще има, но запази в тайна кога. Надали някой си е мислил, че въобще няма да има. Въпросът е само един -КОГА?

5. Карол не е изпреварил, а Елана побързаха да направят увеличението си преди Карол /явно имат от какво да се притесняват/. АТЕРА просто следват логичния ход на нещата - инвестирал си наличния капитал и набираш друг, но за да бъде инвестиран, а не само за да му вземеш таксите за управление.

6. Позволих си да напомня какво съм твърдял, защото срещу моята аргументирана позиция тогава имаше предимно ирационални твъдения /с изклечение на постинга на Мечка/ на екзалтирани от бурното покачване на цената на ЕЛАРГ.

Успехи на тебе и на всички инвестирали в АТЕРА и ЕЛАРГ!

Коментар

• La Costa - първо честито за АТЕРА
                  и второ - пак изопачаваш нещата - просто да ти припомня, защото и тогава го направи. Никой като мен, който има акции на ЕЛАРГ не е твърдял обратното, че Елана неизостават с вложенията*.
                  Попита защо цената на АТЕРА изостава спрямо ЕЛАРГ и аз ти отговорих, че към момента може да се обясни само по 2 начина - успешното увеличение и инфото за предстоящо такова - нито съм хвърчал в небесата просто един отговор.
                  КАРОЛ ще изпревари с увеличението и ето ти нещата се обърнаха - няма нищо лошо в това.
                  Стига само се самоизтъква

*в потвърждение на това ето ти един цитат от 02.02:
                  Първоначално изпратено от kif
                  м/у другото и на мен ми се вижда, че инвестирането е с доста бавни темпове, но пък от друга страна не върви и "ето ти 20 млн. давай да купуваме на ред"
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко
                      ...реалността?
                      ... е толкова размито понятие, че няма накъде повече. Всеки си оценява дружествата от неговата камбанария и всеки е прав за себе си; относно атерата, ще се съглася с един от най-уважаваните участници във форума от мен - безимен, че е хубаво бавно и постъпателно движение нагоре, но ще отбележа също, че правата са/започват да се калкулират в цените, така че всекидневното повишаване е обяснимо. Аз лично съм си взел теричката, като дългосрочна инвестиция, но виждам, че хората, които влязоха спекулативно в дружеството също искараха една прилична доходност.
                      I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Първоначално изпратено от Здравко
                        Kак мислите ще се развие по-нататък курса на акциите. Мен много ме смущават огромноте поръчки за "купува". Има една за 10 000 броя за 1.54. Това не е ли малко пресилено. Или пък отговаря на реалността?
                        Според мен, има вероятност дружеството само да "подпира" цените, което, ако, като мое предположение, се окаже вярно, си е много разумен ход, предвид леката "паника" в търговията днес.

Като цяло, цените са си за нагоре, но според мен, колкото по-плавно, толкова по-сигурно и по-нагоре!

Лично мнение, с което не сте длъжни да се съобразявате! :-)

Коментар

• Човекът явно има предвид и Адванс Инвест

IQ, няма нищо по-хубаво от това да изкажеш мнение далеч преди пазарът да се съгласи с тебе. Само, че трябва да си и достатъчно куражлия, за да си накупиш яко и след това да продаваш на невярващите. Аз направих точно така. Преди 3-4 седмици, когато излязоха акциите от увеличението на АТЕРА, аз изказах същото мнение като тебе и аргументирах много добре защо АТЕРА е определено по-доброто дружество от ЕЛАРГ. /Който желае, може да поразгледа тази тема по-назад във времето./ Тогава АТЕРА се търгуваше на 1,26-1,30, а ЕЛАРГ около 1,50 и ентусиазираните фенове на ЕЛАРГ ми обясняваха, че Елана може и да изостава с купуването на земя, но за това пък увеличението на капитала минало много успешно.

Коментар

• Kак мислите ще се развие по-нататък курса на акциите. Мен много ме смущават огромноте поръчки за "купува". Има една за 10 000 броя за 1.54. Това не е ли малко пресилено. Или пък отговаря на реалността?

Коментар

• Първоначално изпратено от lord.among.pawns
                              АТЕРА-та се превърна в едно от най-интересните и преспективни дружества на БФБ; промоцията обаче отдавна свърши и карол почнаха и него да го подпират ;-)
                              Карол кое друго дружество подпират

Коментар

• преди няколко дена изказах мнение къде според мен ще отиде цената, за което някои специалисти по латински ми се нахвърлиха. Като гледам за сега пазара потвърждава прогнозата ми.

Коментар

Working...
                                X