IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• С фонда на Елана така стана . Трудно се събират 12 милона !
    Ако не се вдига цената публиката ще загуби интерес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
      Е тази цена определено е прекалена като се има в предвид, че до месец ще могат да се купят акции около 1.25лв .
      Колега, нали не очакваш правото да се търгува по 0.05лв.?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera
        Е тази цена определено е прекалена като се има в предвид, че до месец ще могат да се купят акции около 1.25лв .
        Това не е ли малко пресилено твърдение?
        I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
          Тук оптимизмът май твърде много наду платната. Като гледам офертите в моя COBOS виждам, че и днес еуфорията ще продължи. Прекалено хубаво започна да става, а както е казал народът - много хубаво не е на хубаво. Имам доста акцийки в ATERA, но тук минавам в позиция hold. Сега е ред на ЕLARG да гони в цената, така че там съм на buy.
          А защо чак сега?
          tya

Коментар

• Е тази цена определено е прекалена като се има в предвид, че до месец ще могат да се купят акции около 1.25лв .

Коментар

• Тук оптимизмът май твърде много наду платната. Като гледам офертите в моя COBOS виждам, че и днес еуфорията ще продължи. Прекалено хубаво започна да става, а както е казал народът - много хубаво не е на хубаво. Имам доста акцийки в ATERA, но тук минавам в позиция hold. Сега е ред на ЕLARG да гони в цената, така че там съм на buy.

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                ... пазарът винаги е прав...
                Винаги съм се чудил какво точно означава това?
                Аз си мисля и виждам, че пазара постоянно греши и се люшка от едната крайност в другата - прекален оптимизъм до прекален песимизъм, или както казва Сорос - непрекъснато променящ се еквилибриум. Колега La Costa би ли ми дал твоето обяснение.
                Благодаря предварително
                I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                  ..... така се беше вперил преди в несправедливоста на цената на 2-та фонда ......
                  и сега когато АТЕРА изпревари ЕЛАРГ би трябвало вече да си спокоен....
                  Вярно, бях се вперил, но нали това ни е работата - да се вперваме, да мислим и анализираме.
                  Несправедливост?!? На пазара няма несправедливост, защото пазарът винаги е прав. Въпросът ми беше как се е стигнало до онази по мое мнение странна ситуация.
                  Да, вече съм спокоен. Спокоен съм, не защото АТЕРА изпревари ЕЛАРГ, а защото намерих някои отговори /за което ми помогна и единственото конструктивно мнение по въпроса - това на Мечка/ и разбрах защо тогава пазарът е бил прав.

Коментар

• Основната инвестиционна цел на АДВАНС ТЕРАФОНД е да предостави възможност на своите акционери да инвестират в портфейл от земя /поземлени имоти в земеделски, горски и урбанизирани територии/. Главната дейност ще бъде насочена в професионалния подбор и управление на придобитите поземлени имоти на територията на България..

Коментар

• Dobre,vednaga shte go pregledam

Коментар

• Първоначално изпратено от skalpior
                        niakoi moje li da kaje,sled kato budat poxar4eni parite sabrani ot emisiata za pokupki na zemia,kakvo sledva?pri polojenie 4e ATERA samo otdava zemedelska zemia pod arenda,i doxodnosta ot renta e sredno 12-15 lv. na dekar koeto v procenti e okolo 6-7 procenta godishno
                        ATERA не купува само земеделска земя, виж и проспекта!
                        P.S. Авторът има някой и друг декар от ATERA )

Коментар

• Първоначално изпратено от La Costa
                          Кif,

2. Отново изместваш въпроса. Не става дума за бързо или бавно купуване. И преди, и сега двете дружества купуват с подобни темпове. Тогава се чудех защо ЕЛАРГ ще правят ново увеличение от 150 млн като не могат да инвестират и 23 млн. и тогава ти пусна този цитат, който освен, че не е по темата /а именно, че Елана правят увеличение само за да си приберат комисионите/ е и дълбоко неправилен. Какво означава "но пък от друга страна не върви и "ето ти 20 млн. давай да купуваме на ред"? Че не може да се купува земя "само" с 20 млн? А Атера как се справят с 11 млн? Нали капацитетът и на двете дружества е за инвестиране на около 3 млн месечно? Нали точно като струпат 150 млн на куп тогава ще падне купуване на ред, защото иначе ще трябва да ги инвестират 5 години?
                          Честитих ти, защото така се беше вперил преди в несправедливоста на цената на 2-та фонда, че чак стигна до крайности с едни диагнози за такива като мен ;-)
                          и сега когато АТЕРА изпревари ЕЛАРГ би трябвало вече да си спокоен това не е ирония.
                          цитирах втората точка, защото нищо неразбрах от нея, т.к. за комисионните не съм го казал аз и освен това не съм защитавал тезата, че увеличението от 150 млн. ще бъде ефективно.
                          Личното ми мнение, е че АТЕРА и ЕЛАРГ, които имат различни инвестиционни цели и стратегии немогат да бъдат сравнявани, но дори и да могат това може да се прецени едва тогава когато в балансите им срещу депозити в банка няма нищо.
                          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• ste sabirat oste ot alchnite spekulanti ;v BG nikoj ne e chuval za novi tehnologi v zemedelieto imame sumati instituti i VUZ-ove ama daskalite se 4udjat samo na kakva specializaciq i "obmjana na opit'" da otidat. Kato mu dojde vremeto ste gi dadem na izraelski i turski f-mi-te znaqt kakvo da pravqt s zemqta. Vsi4ko e spekula .
                            Nqkoj moje li da mi kaje koj kontrolira tezi fondove

Коментар

• niakoi moje li da kaje,sled kato budat poxar4eni parite sabrani ot emisiata za pokupki na zemia,kakvo sledva?pri polojenie 4e ATERA samo otdava zemedelska zemia pod arenda,i doxodnosta ot renta e sredno 12-15 lv. na dekar koeto v procenti e okolo 6-7 procenta godishno

Коментар

• Адванс последните 5 месеца са в застой така , че сьс сигурност ще поддьржат такава цена на АТЕРА ,че в близките 3 месеца да реализират поне 20-25% от позицията и да вдигнат собствените си акции с 5 - 6 % до 2 лева. Вероятно ще продадат половината си права , а другите ще запишат.
                                Прогнозни цени - с права 1.55 - 1.58 , права 25-26 ст, след увеличението около 1,45
                                Освен ако от Карол не са решило нещо друго :-)[/img]

Коментар

Working...
                                X