Като гледам как се раздвижи последните няколко дни и Адванс, мисля, че ще си вземат акциите....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Кif,
1. Не виждам какво има да си честитим. Това, че пазарът калкулира в акциите и цената на правото, не е основание за радост.
2. Отново изместваш въпроса. Не става дума за бързо или бавно купуване. И преди, и сега двете дружества купуват с подобни темпове. Тогава се чудех защо ЕЛАРГ ще правят ново увеличение от 150 млн като не могат да инвестират и 23 млн. и тогава ти пусна този цитат, който освен, че не е по темата /а именно, че Елана правят увеличение само за да си приберат комисионите/ е и дълбоко неправилен. Какво означава "но пък от друга страна не върви и "ето ти 20 млн. давай да купуваме на ред"? Че не може да се купува земя "само" с 20 млн? А Атера как се справят с 11 млн? Нали капацитетът и на двете дружества е за инвестиране на около 3 млн месечно? Нали точно като струпат 150 млн на куп тогава ще падне купуване на ред, защото иначе ще трябва да ги инвестират 5 години?
3. Какво означава успешно увеличение? Че бе записан целия капитал ли? Че едно право за записване на 7 акции се продаваше по 14 ст. ли?
4. Какво инфо за увеличение? Официална информация и тогава, и сега няма, но някой има изгода да циркулират разни слухове. В последните си медийни изяви Веселин Петров отново каза, че увеличение на капитала ще има, но запази в тайна кога. Надали някой си е мислил, че въобще няма да има. Въпросът е само един -КОГА?
5. Карол не е изпреварил, а Елана побързаха да направят увеличението си преди Карол /явно имат от какво да се притесняват/. АТЕРА просто следват логичния ход на нещата - инвестирал си наличния капитал и набираш друг, но за да бъде инвестиран, а не само за да му вземеш таксите за управление.
6. Позволих си да напомня какво съм твърдял, защото срещу моята аргументирана позиция тогава имаше предимно ирационални твъдения /с изклечение на постинга на Мечка/ на екзалтирани от бурното покачване на цената на ЕЛАРГ.
Успехи на тебе и на всички инвестирали в АТЕРА и ЕЛАРГ!
Коментар
-
La Costa - първо честито за АТЕРА
и второ - пак изопачаваш нещата - просто да ти припомня, защото и тогава го направи. Никой като мен, който има акции на ЕЛАРГ не е твърдял обратното, че Елана неизостават с вложенията*.
Попита защо цената на АТЕРА изостава спрямо ЕЛАРГ и аз ти отговорих, че към момента може да се обясни само по 2 начина - успешното увеличение и инфото за предстоящо такова - нито съм хвърчал в небесата просто един отговор.
КАРОЛ ще изпревари с увеличението и ето ти нещата се обърнаха - няма нищо лошо в това.
Стига само се самоизтъква
*в потвърждение на това ето ти един цитат от 02.02:
Първоначално изпратено от kifм/у другото и на мен ми се вижда, че инвестирането е с доста бавни темпове, но пък от друга страна не върви и "ето ти 20 млн. давай да купуваме на ред"Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Здравко...реалността?I prefer to be approximately right than precisely wrong...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЗдравкоKак мислите ще се развие по-нататък курса на акциите. Мен много ме смущават огромноте поръчки за "купува". Има една за 10 000 броя за 1.54. Това не е ли малко пресилено. Или пък отговаря на реалността?
Като цяло, цените са си за нагоре, но според мен, колкото по-плавно, толкова по-сигурно и по-нагоре!
Лично мнение, с което не сте длъжни да се съобразявате! :-)
Коментар
-
Човекът явно има предвид и Адванс Инвест
IQ, няма нищо по-хубаво от това да изкажеш мнение далеч преди пазарът да се съгласи с тебе. Само, че трябва да си и достатъчно куражлия, за да си накупиш яко и след това да продаваш на невярващите. Аз направих точно така. Преди 3-4 седмици, когато излязоха акциите от увеличението на АТЕРА, аз изказах същото мнение като тебе и аргументирах много добре защо АТЕРА е определено по-доброто дружество от ЕЛАРГ. /Който желае, може да поразгледа тази тема по-назад във времето./ Тогава АТЕРА се търгуваше на 1,26-1,30, а ЕЛАРГ около 1,50 и ентусиазираните фенове на ЕЛАРГ ми обясняваха, че Елана може и да изостава с купуването на земя, но за това пък увеличението на капитала минало много успешно.
Коментар
Коментар