Цената свали ПФБК,но пак те купиха основния пакет???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lord.among.pawnsМи аз съвсем не съм съгласен, че мнозинството е винаги право и мога да ти изброявам примери до утре сутрината; и не винаги трябва да се съобразяваме с него, а просто да извличаме максимална полза от неправотата му ;-)
Ако приемем позицията, че пазара е винаги прав, то би трябвало да инвестирам в индексен фонд и да не се опитвам да побеждавам пазара, а просто да го следвам, което за някой може да е опция, но за мен - не.
Печалбата ти зависи от това колко време и енергия си вложил, а за да спечелиш много (не само пари) е нужно повече от обикновеното, което за някой може да се окаже отвъд техните възможности и затова да изберат пасивната стратегия в което няма нищо лошо. И все пак до съкровищата се ходи по неутъпкани пътеки ;-)
Успех на всички
Това го мисля и азtya
Коментар
-
Ми аз съвсем не съм съгласен, че мнозинството е винаги право и мога да ти изброявам примери до утре сутрината; и не винаги трябва да се съобразяваме с него, а просто да извличаме максимална полза от неправотата му ;-)
Ако приемем позицията, че пазара е винаги прав, то би трябвало да инвестирам в индексен фонд и да не се опитвам да побеждавам пазара, а просто да го следвам, което за някой може да е опция, но за мен - не.
Печалбата ти зависи от това колко време и енергия си вложил, а за да спечелиш много (не само пари) е нужно повече от обикновеното, което за някой може да се окаже отвъд техните възможности и затова да изберат пасивната стратегия в което няма нищо лошо. И все пак до съкровищата се ходи по неутъпкани пътеки ;-)
Успех на всичкиI prefer to be approximately right than precisely wrong...
Коментар
-
Разбрах, какво имаш предвид, безимен, благодаря както обикновено, може би при мен са по-различни нещата защото (ужас, сега ще напиша една ерес) за мен борсата е хоби, игра и не влагам много емоции, по-скоро ми е интересна логиката, стратегията, мисленето на хората, които инвестират и затова ви досаждам с въпроси, а пък и ако падне и някой лев го реинвестирам, та не завися от него и не страдам ако го загубя, въпреки че не е приятно...tya
Коментар
-
Надали някой се е съблазнил да прибере 60%. А защо да прибира сега 60% като очевидно ще може да прибере 70% след 2-3 седмици? А пък и тази интервенция никак не приличаше на прибиране на печалба. Който прибира печалба продава по малко, деликатно, за да извлече максимална печалба. Тук очевидно беше целено да се свалят офертите купува на доста по-ниско ниво, да се спре паническото купуване и да се охлади пазара. Това със сигурност не бе дело на Карол, а на някой, който предлага аналогичен продукт на пазара и от няколко седмици му застина търговията по позицията. Както обаче повечето интервенции и тази няма да има дългосрочен ефект.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tyaКолеги, не се заяждам, наистина ми е интересно - не разбирам каква е логиката ако си преценил, че позицията си струва да чакаш цената да фръкне и тогава да купуваш, като се има предвид, че и при двете позиции и Еларг и Атера увеличението беше буквално преди дни, не преди години?
Извинете за въпроса, но ще се радвам, да ми отговори някой по-опитен, защото за мен няма логика
Като оставя настрани заигравките, да търсиш логика в пазара, е все едно да мислиш, че има пълно сходство между теб и мен!
Пак заигравка!
Няма такова животно ПАЗАРНА ЛОГИКА! Говорим за техника, стотици томове! Всичко са очаквания на пазарни субекти!
Какво ни остава:
1. Качваш се на гребена на вълната!
2. Гледаш отстрани (и си мислиш: "ако бях..., сега...").
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА РИСКА! ВСЕКИ ИГРАЕ С ОНОВА, КОЕТО БИ СИ ПОЗВОЛИЛ ДА ЗАГУБИ! НО НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОГО ПОСЛЕДНОТО!!!
Успехи на tya и на всички спекуланти!
Коментар
-
А какво означава, че пазарът е винаги прав ли? Ами прав е доколкото мнозинството е винаги право и трябва да се съобразяваме с мнението му. На този принцип почива не само икономиката, но и политиката. Напълно възможно е, обаче, някой да е още по-прав и да има друго мнение по въпроса. Остава само да го докаже и на практика и да понесе негативите или позитивите.
Коментар
-
Колеги, не се заяждам, наистина ми е интересно - не разбирам каква е логиката ако си преценил, че позицията си струва да чакаш цената да фръкне и тогава да купуваш, като се има предвид, че и при двете позиции и Еларг и Атера увеличението беше буквално преди дни, не преди години?
Извинете за въпроса, но ще се радвам, да ми отговори някой по-опитен, защото за мен няма логикаtya
Коментар
-
Първоначално изпратено от TraderaЕ тази цена определено е прекалена като се има в предвид, че до месец ще могат да се купят акции около 1.25лв .
Лично мнение, което не бива да променя вашата тактика!
Успехи! :-)
Коментар
Коментар