четеш и не разбираш нищо от прочетеното! Заради такива като тебе форумът съвсем се похаби.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Като чета каква е според теб пазарната логика, едно ми е пределно ясно- ти си неуспешен играч. Но те чета, не за да се уча, а за да предпазя хората с по-лабилна психика, които можеш да подведеш с твоята "желязна" логика. ;-)"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Бих се изкефил на твоето компетентно мнение, ако си създадеш темата: "аз инвестирах в следните дружества:..................., помислете върху моите предложения", но не съм съгласен с твоето:"не инвестирайте:..........................".Мога да приема твоето мнение, ако ти ми броиш от твоите пари, но и от тях се отказвам - не са ми нужни, нито парите ти, нито пък съветите ти."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Не виждам някой да търси съвет къде да вложи своите пари? Намерете мястото за вашите пари и тогава кажете на другите къде да ги вложат, но те пак сами ще си преценят! Не им казвайте къде да не влагат, защото точно вие ще постигнете обратния ефект, вижда се, че правите антиреклама, но някак не ви се получава - проявявате прекалено пристрастие."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
има и мноооого голяма разлика между земя и земя. В крайна сметка може и двете дружества да се окажат крайно печеливши, но към момента оптимизмът е прекален. Това означава, че голяма част от положителните новини вече са изконсумирани и постепенно книжата трябва да минат в рейтинг Задръж, ако не и Продавай, защото рискуваш да останеш победен от пазара тази година с тези книжа. Може би добрата стратегия е тука продавай и към края на годината - пак купувай. Но с нашия асиметричен пазар в крайна сметка и нелогичното решение често е по-правилно.
Коментар
-
в момента двата фонда купуват всякаква земя при цени 190-210 лв плащани на собствениците
разходите на декар са към 20-25 лв
така,че земята доста се оскъпява
масово се купува в райони където рентата е много ниска или въобще няма на кого да се предложи земята за арендуване
в много землища се купуват по няколко парцела,които са разпокъсани и трудни за окрупняване
май се очертава доста голямо набутване
хората с пари,които купуваха до момента се оттеглят от пазара,за да се предпазят от загуби при конкуренцията с фондовете
определено си личи,че се харчат чужди пари
най-голямата печалба за фондовете ще бъдат комисионните плащани на техни хора покрай покупро-продажбте и еветнуално препродажба на фонда на предварително закупени парцели съз значителна надценка
Коментар
-
Според мен за да направат толкова скоро ново увеличение, или има голям инвеститор с който е договорено вече колко да купи от новата емисия- цени количества и т.н. или имат проект за който е необходимо голямо финансиране.Независимо каква е причината след това увеличение на капитала АТЕРА ще е от най-големите АДСИЦ с много добри перспективи.МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Не мисля, че думите ми са умни, така усещам ( И УСЕЩАХ) аз нещата, само показвам (ПОКАЗВАХ) как възприемам света около себе си, но, преди всичко цитирам (ЦИТИРАХ) онова, което са казали много по-умни от мен хора...
Давам си сметка, че прекрачих границата с желанието си да бъда остроумен, което според разбиранията ми за коректност, е недопустимо! :-(
Извинявам се - пред цялата аудитория - на.... :-( ... Калитко...
И, тъй като приемам разумните съвети, ще приема този, да сменя никнейма си на "Сценариста". Има вероятност системата да го отхвърли, което не би било голяма загуба за участниците в тоя Форум.
Ако наистина съм възприеман като сценарист (с жаргона, който влагаме като значение в тази дума) - Е,ТОВА НИКАК НЕ Е ДОБРЕ!
Поздрави и пожелания за успех на всички от човека, който ползваше никнейма "безимен" , още веднъж с извинения към обидените! ("безимен" - един от пръстите на ръката на човека)...
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимен... не мога да отговоря от името на т.нар. ... ... Калитко, но бих казал, защо бих реагирал така: сравнявам достигнатите стойности при други дружества с подобен предмет на дейност и затварям, тъй като не съм диверсифицирал портфейла си, а съм направил максимално вложение (съобразно своите възможности), за да хвана таргета от очаквано голямо покачване (често играчите нямат смелост и търпение, разколебани са от много засилващи се подозрения при корективните движения на цените - чиста психология)... Това е пазарът - иска здрава психика, но си е и голям риск... (да не повтарям).
Варианти:
1. Вземам си печалбата и влизам от по-високо ниво.
2. Насочвам средствата към позиция, която очаквам да стане по-атрактивна в близките дни.
...Първоначално изпратено от безимен
tya, хитрушо, "това го мисля - онова го мисля...", усещам , че се насочваш към (ЕДИНСТВЕНО) печелившата област: най-вероятно, съвсем скоро (кажи кога?), ще публикуваш труд, насочен към психологията на пазара и борсовите играчи... Виждам, че усърдно събираш данните!
Внимавай, с много печеливша дейност си се заела (от нея се реализира единственият сигурен доход!!!), но аз ще имам претенции..., ако ме цитираш, де...
Затова ще съм съгласен да ме включиш като съавтор (с малък процент, разбира се, около 25%... сега ще проличи и колко си "стисната", казвай, какво предлагаш?)
;-)
а името ти е невзрачно.
Мисля, ще ти подхожда нещо по-прекрасно.
Прекръсти се, съветвам те безпристрастно,
"Сценариста"пасва ти, то е ясно.Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар