Ако миналата године не бяха продавали земя и я бяха продали тази година ........
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение......средна аренда за портфейла в размер на 26.89 лв/дка.
....
Миналата година продаваха на цената която купуват сега
Рентата расте с огромни темпове
Някъде рентата е по 100 лв вече и
..............
Преди да сте изхвърчали в орбита с някой балон, прочетете внимателно и какви би трябвало да ви са реалните очаквания:
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеКолеги от Форума,
Не би трябвало да се счита, че условията през новия програмен период 2014 - 2020 на Общата селскостопанска политика (ОСП) ще бъдат такива, кавито са сега до края на 2013 год. Арендаторите с размер над 10 хил. дка няма да получават преки плащания, тези с размери надолу съшо ще бъдат с намалени субсидии. А те са които понастоящем дърпат цената на земята нагоре - КУПУВАТ ЗДРАВО. Но няма да бъде вечно така, уверен съм!
След 2014 год, все по-голяма част от парите на ЕС по Ос 1 на ОСП ще зависят от т.нар. кръстосано съответствие и екология, все повече ще се насочват към зеленчуци и трайни насаждения. Възможно е търсенето на земя след 2014 год. да не бъде такова както сега. Предвид на горното, за мен политиката на Адванс Терафонд е правилна и балансирана.
Професор (Агромениджмънт и проекти)
Имам доволно акции, не препоръчвам нищо, давам мнение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение......средна аренда за портфейла в размер на 26.89 лв/дка.
Средното ниво на рентата по новите договори за стопанската 2012-2013 година е 36 лв/дка.......
Някъде рентата е по 100 лв вече и през 5% доходност земята трябва да струва 2000 лв//дка, а субсидиите растът..............
Коментар
-
......средна аренда за портфейла в размер на 26.89 лв/дка.
Средното ниво на рентата по новите договори за стопанската 2012-2013 година е 36 лв/дка.......
Някъде рентата е по 100 лв вече i през 5% доходност земята трябва да струва 2000 лв/дка,а субсидиите растът..............Last edited by Tradera; 16.08.2012, 10:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kashoooo Разгледай мнениеМдаа, месец Август сме, а вече са достигнати (а вероятно и подминати) продажбите от миналата година. Определено ОТНОВО ще има рекорден дивидент. Браво на мениджмънта на фонда!!!
при тия количества не е само Добруджата както предполагаха някои форумци.
Явно са добри и го могат.
На първо четене без да се задълбочавам май са ни осигурили над 30 стотинки дивидент само за 7 месеца.
Както върви това май ще бие Брефа по див.доходност другата година.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от BabaRada Разгледай мнениецена на земя през акция и цена на акция през земя.ако ме разбираш
Дали ще кажеш че при цена на земята от 450 лв/дка акцията би струвала 2 лв или че при цена на акцията от 2 лева, земята излиза 450 лв/дка, май няма разлика.
Надявам се че успях да го обясня
Коментар
-
Първоначално изпратено от BabaRada Разгледай мнениеХмм, явно настъпвам по мазола. Още с първия си коментар преди време го казах това - че цената на акцията трябва да отрази цената на земята.
77 - ясно каза "някой допускания земята измерена през цената на акциите е в диапазона". Поправете, ако греша, ама това не са ли различни неща - цена на земя през акция и цена на акция през земя. Помолих за реален пример, не видях такъв.
Пипбел - кажи кой буквар да прочета, явно ACCA не ми е достатъчен.
Колкото до уреда на раменете - това за номинала....
Коментар
-
Хмм, явно настъпвам по мазола. Още с първия си коментар преди време го казах това - че цената на акцията трябва да отрази цената на земята.
77 - ясно каза "някой допускания земята измерена през цената на акциите е в диапазона". Поправете, ако греша, ама това не са ли различни неща - цена на земя през акция и цена на акция през земя. Помолих за реален пример, не видях такъв.
Пипбел - кажи кой буквар да прочета, явно ACCA не ми е достатъчен.
Колкото до уреда на раменете - това за номинала....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BabaRada Разгледай мнениеВъпрос: Как изчислявате цена на декар през цената акциите?! За какъв *** ви е това?
Цената на земята не може да се привърже към цената на акция!!! Тя е на пазарен принцип и всякакви такива, с извинение бакалски сметки, са просто недоразумения. ...
Бабков, нарича се фундамент и е неразривно свързан с цената на всяка акция.
Естествено че цената на земята влияе и то пряко на цената на акцията.
Май имаш доста буквари още да четеш или БФБ шамари да ядеш докато го разбереш.
Успех.
Коментар
Коментар