Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Активите на Атерката са на стойност около 3.28 кинта за акция. Предстои да бъде разпределен дивидент над 47 стинки на акция чисто.
На фонът на тия цифрички да казваш на акцията "балон", при положение, че струва око 2.6 кинта е направо смешно.
Тогава кое не е балон?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКъм 31.12.2012 фонда разполага с пари и парични еквиваленти за 76 милиона лева. Тази разлика от 250 лева, която ти се получава се покрива от тях, без да се влоши фундамента. Тоест спокойно могат да си продадат целия портфей на 800 лева да си го купят обратно на 600 и да платят дивидент от 450 лева както го смяташ. Това няма да доведе до намаляване на количеството земя и не би трябвало да влоши фундамента в бъдеще. Това са твоите цифри. Аз използвам малко по-други, но всеки си има различни очаквания.
принципно е ясен фундамента тук. но в бъдеще земеделците няма да са толкова агресивни купувачи - голяма част от тях са вече до ушите в заеми. ако изчезнат и т.нар. камикадзета, няма да има голямо търсене на високи цени.
а вече и спреда при поземленото банкиране е доста малък. постепенно печалбата ще се формира предимно от ренти, а това вече при високите цени на акциите няма да е водещо - пример агро финанс.
като цяло сме царе по формиране и спукване на балони - видяхме го при акциите, недвижимите имоти, сега ВЕИ-та...
а рано или късно ще дойдат и лоши години в земеделието.
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениетук като продадеш 1 дек по 800лв, който си купил за 300лв
веднага на разликата 500лв плащаш дивидент 450лв
това без разходите де, груба сметка
остават за фонда 350лв
с тях какво тупуваш? цената вече нали е да кажем на дребно 600лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИначе акцията е добра и има хубав фундамент, но без мащабни продажби на земя няма как да се поддържа подобен дивидент. А пък такива продажби, изяждат от фундамента...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че през годините са доказали че са коректни и обективни.
А и виж че прогнозите им до 2015 г. съвсем не са розови.
Явно се е целяла обективност, а не напудряне.
Но най-вероятно всеки ще прочете това което му се иска. Както дон Архон вече го е направил
Успех желая!Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТочно Карол да правят анализ на АТЕРА ми се струва като конфликт на интереси
А и виж че прогнозите им до 2015 г. съвсем не са розови.
Явно се е целяла обективност, а не напудряне.
Но най-вероятно всеки ще прочете това което му се иска. Както дон Архон вече го е направил
Успех желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНяма ли го написано по човешки - не разбирам толкова добре котешки.
Това - Българска компания, баси.
НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
Коментар
-
От посочения анализ http://www.karollbroker.bg/fileadmin...09_04_2013.pdf най-много ми харесва следното:
Last price
2.62
Fair Value (DDM)
3.25
Което означава, че още не е достигнала справедливата си стойност и има още да ходи на горе. Така, че всеки сам да си решава.
НЕ Е ПРЕПОРЪКА.
Коментар
-
Получих по мейла актуален анализ на акцията.
Предполагам че щом ми го пращат като линк е със свободен достъп и затова го споделям с вас.
Изгледа според прогнозите т.г. дивидент ще бъде върхов за средносрочно бъдеще (прогнозите са до 2015-та).
Иначе акцията е добра и има хубав фундамент, но без мащабни продажби на земя няма как да се поддържа подобен дивидент. А пък такива продажби, изяждат от фундамента...
Но най-добре е всеки сам да си тълкува и преценява инфото:
http://www.karollbroker.bg/fileadmin...09_04_2013.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеАко имаш време като се затопли ела да разгледаме едно бъдещо стопанство - поливно. Каква инфраструктура има в момента и какво мисят да правят.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар