Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеНай-голямото предимство на Атерата е, че всичко е доста прозрачно. Отчетът е от ясен по-ясен, законът защитава малките акционери, читава история на мениджмънта.
На мен това винаги ми е харесвало, па нека е скъпа.
Между другото в Софикс има няколко по-скъпи акции.
Признавам си че не разбирам от земя, но все пак съм наясно че едни парцели не са напълно заменяеми с други - като производителност и възможна рента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеА, това че за пореден път пазара на БФБ не е прав и сме малцина, които алармираме затова е проблем, на тези които не осъзнават това.
А и нали се сещаш скоро Доу като кихне - тук какво ще стане
Бедовия избушко де си се ушил ще е от първите и най яко насрани.
Бегай от тоя балон дорде е време
Алармиран си. После да не кажеш че не си предупреден и не си го осъзнавал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеРавновесие е прав независимо колко ще стане цената и къде отива. Не е трудно и е много лесно да си прав по отношение на акция, която знаеме защо се покачи цената - два рекордни дивидента - видяхме и при Бреф същото и виждаме после какво следва - ялови години
А, това че за пореден път пазара на БФБ не е прав и сме малцина, които алармираме затова е проблем, на тези които не осъзнават това.
Атерата дори не си струва да се коментира - толкова скъпа акция е. Останаха само платените пипбел, падре, и ще два-тримане е препоръка
13.05 мина, БФБ-то не трепна. Дау, СиП 500, Дакс са на абслолютни върхове, а СинергонЯ си е все същия избушеняк, а? Сигурно е много гадно.
Коментар
-
Равновесие е прав независимо колко ще стане цената и къде отива. Не е трудно и е много лесно да си прав по отношение на акция, която знаеме защо се покачи цената - два рекордни дивидента - видяхме и при Бреф същото и виждаме после какво следва - ялови години
А, това че за пореден път пазара на БФБ не е прав и сме малцина, които алармираме затова е проблем, на тези които не осъзнават това.
Атерата дори не си струва да се коментира - толкова скъпа акция е. Останаха само платените пипбел, падре, и ще два-тримане е препоръка
Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеА като спорите тук 2.60-2.70 - отчитате ли дивидента?
Щото сега ясно, че ще падне 2.10-2.20 след дивидента.
Въпросът е до кога ще им просъществува бизнеса. Ясно е че не може да продължава до безкрай да купуват евтино земя, да я комасират и да я продават после на по-високи цени. И освен това се печели и от покачващите се цени на земята.
За догодина пак се очертава 20-30 ст. дивидент - което значи че едва ли ще падне под 2.00 лв.
Коментар
-
А като спорите тук 2.60-2.70 - отчитате ли дивидента?
Щото сега ясно, че ще падне 2.10-2.20 след дивидента.
Въпросът е до кога ще им просъществува бизнеса. Ясно е че не може да продължава до безкрай да купуват евтино земя, да я комасират и да я продават после на по-високи цени. И освен това се печели и от покачващите се цени на земята.
За догодина пак се очертава 20-30 ст. дивидент - което значи че едва ли ще падне под 2.00 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеАбе излизаш ти прав, но основно в собствените си очи. Нали затова те питах прав ли ще си като стане 2,80 или 2,90 или 3,14 и докъде ти е границата до която ще си прав или граница няма ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДразнят се защото излизам прав. Ако грешах нямаше да се дразнят. Естествено че не винаги съм прав, но това не пречи в общи линии да съм по-често право от 90% от хората които ми се дразнят. Но поне аз като инвестирам винаги тръгвам от това че има вероятност да греша и никога не съм бил толкова самонадеян че да наблъскам всичко в една компания. Така че не знам на кого точно увереността му е в излишък.
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеУбедеността ти дразни хората, а не баса. Няма друга причина, да си толкова сигурен в нещо, което от теб не зависи а от много други човеци, освен собствения ти инат. Заради това се дразнят хората, че говориш като пророк в бъдеще време.
По принцип и това не е беда, но има вероятност да стане, когато си и вярваш че бъдещето е именно такова, каквото само ти го виждаш, без значение, какво си мислят други пазарни участници, а както казваш, не са били и малко
Не е препоръка разбира се, но виждаме, че и ти не си прав винаги с прогнозите, а въпросът за баса е несъществен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПак ще кажа, няма никакъв бас. Очевидно е че някой за да държи сега акции смята че цената ще върви нагоре. Което очевидно не са малко хора.
Аз само казвам че те бъркат. Няма да върви нагоре.
П.С. Ако го ликвидират бързо може да скочи доста. но не вярвам че ще има ликвидация.
По принцип и това не е беда, но има вероятност да стане, когато си и вярваш че бъдещето е именно такова, каквото само ти го виждаш, без значение, какво си мислят други пазарни участници, а както казваш, не са били и малко
Не е препоръка разбира се, но виждаме, че и ти не си прав винаги с прогнозите, а въпросът за баса е несъществен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнениеE, щом стане 2,80, после 2,90 или 3, 00 лв, тогава ще може ли да се каже, че си загубил баса ?
Аз само казвам че те бъркат. Няма да върви нагоре.
П.С. Ако го ликвидират бързо може да скочи доста. но не вярвам че ще има ликвидация.Last edited by ravnovesie; 18.05.2013, 16:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение... Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениесъмнява ме - в момента се търгува на абсолютноия максимум за който цената може да се приеме за що годе подкрепена от фундамента. Над това вече всичко става балон, като и тази цена е доста висока по мое мнение, тъй като в нея е калкулирано съвсем буквално че нищо не може да се обърка.
В момента в който почне да се търгува без дивидент и има сериозна вероятност тази компания никога повече през съществуването си да не достигне пазарна капитализация от преди плащането на този дивидент. Личното ми мнение, без да е препоръка за нищо че около 2,6 е абсолютния връх, повече никога няма да видим подобни цени.
Ако трябва да залагам за диапазон на търговия за следващата година най-нормалния диапазон ми се струва между 1,4 и 1,8 така все пак в цената ще има вкарана вероятността от нещо неблагоприятно да се случи. Ако оптимизма по тази позиция се запази то най-вероятно ще се търгува 1,8-2,1. но за догодина всичко над 2,1 ми се струва доста безумно.
Пак казвам това не е препоръка за нищо, лични размишления са си.
Коментар
Коментар