Първоначално изпратено от Tradera
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
интересно развитие на нещата, засега купилите вчера са 3-4% напредсамо в сметките сте пропуснали комисионите и разходите на дружеството, и после с данък дивидент..... импето казва че към май месец е зесечката за собственост на земя за субсидии 2014-2020 значи би следвало след това да има към 10-20% спад на земята
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ако приемем че около 200 000 дка са дадени под аренда (т.е. малко над 80% както бе казано в компанията) на средна цена от около 38 кинта (май толкова рекоха) това прави около 8.5 стинки на акция още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4...тези два дивидента от 25 и 50 ст. са плод на еднократни печалби, които не могат да са постоянни година след година...Аре къш от тука тролчо. То се вижда кой се е запенил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4Импе, няма да те коментирам - (само очаквания от теб дивидент за догодина е абсурден) когато някой почне да пише постове като чаршафи и да се пени, да се изповядва - това е сигурен знак, че еуфорията е заляла пазара, не е препоръка
Коментирай ме, обясни терминът "абсурден" в случаят.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеНещо не мога да се включа на 2,12 с пазаруването, пък ти ме общаваше под 2,10 ... хайде де, изчерпва ми се търпението!Не искам да обиждам никого, но за мен само луд може да продава на 2.11 кинта - щото имаше и такива сделки.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Аха, заради сетълментът - ясно...
Бенцов - сметките ти са доста погрешни. За ликвидацията - да, около 2 лв чиста печалба на акция - но никой не говори за ликвидация. Напротив - дивидентът догодина се очертава приблизително колкото е сегашният, т.е. заедно с него - около 90-95 стинки на акция. Като сложим ликвидационната стойност, на която се спираме - цената отива минимум на 2.90.
Е, аз съм пазарувал средно на 2.3 кинта. като извадя дивидентът, дето сега ще си го, цената ми реално пада на 1.83. Ако извадим и очертаващият се догодишен дивидент - цената ми стига до 1.35-1.4... е, тогава ликвидационен дял от 2 кинта няма да ме натъжи... и тия 2 кинта са минимум, защото сега компанията продава земица средно на 1150 (пазарувано е на средна цена около 350-380) - и няма да разпродаде всичко на значително по-тънко.
От друга страна, който днес си е купил - догодина ще има дивидентна доходност минимум 20%.... е, кои са будалите днес - продаващите или купуващите?Даваш около 2.15 кинта, за да вземеш дивидент 43-48 стинки...
Да повторим, че има договорена за продан земица - 15 000 дка - част от тях вече са шитнати, другите са капарирани. Средна цена на продажба 1150 кинта - цена покупка - 380 = 770 кинта печалбичка. Делнато на броят на акциите - това прави около 13 стинки.
Ако приемем че около 200 000 дка са дадени под аренда (т.е. малко над 80% както бе казано в компанията) на средна цена от около 38 кинта (май толкова рекоха) това прави около 8.5 стинки на акция още. Е, 0.13+0.085 = 0.215 - т.е. примерно по 21 стинки дивидент... и това са резултати на петият месец от годината. Ако най-малко удвоим резултатите (приемайки, че ноември-декември са по-слаби - това дава42-43 стинки дивидент - а може да отскочи и повече.
Апропо - дори и сега - при днешните цени, вече постигнатите резултати дават почти 10% доходност. Друг неизвестен елемент - колко земица ще купят, ако купят? На сборището казаха, че почти не купуват, защото не могат да намерят качествена земя на цени под или поне около 800 кинта, а по-скъпо - няма смисъл, т.е. покупки на нова земя, ако има, ще са нищожни.
Перспективи за бъдещето - най-вероятно - догодина дивидент около 43-48 стинки. В същото време земица ще се продава активно до май - когато се определят евросубсидиите според притежаваната от земеделците земя. Ако се повторят резултатите - по-догодина - дивидент около 20 стинки... Т.е. общо с тази и следващата година - дивидент около 1.08-1.20 стинки на акция... В последствие - поне за известно време - доходи соновно от ренти - т.е. дивидент от 10-12 стинки на година - до следващ възход.
Е, който си е напълнил около началото на годината на около 2-2.20 кинта - да му е честито.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеПраво на репликаКакво казва Пипбел:
Бил съм завиждал, не е вярно, просто се дразня когато има неща, които са явно некоректни
Пипбел ви казваше, че тук струвало 4 лв., после падна на 3 лв., видяхме, призна, че е продал 10% от портфейла си на 2.60 - разбирайте че е продал поне половината си докато ви обайваше
Сега казва, че ще продава на 2.30 (понеже видя, че такава в средната на балъците тук), разбирайте, че ще ви продава на под 2.10...естествено, ако има балъци..
Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеПраво на репликаКакво казва Пипбел:
Бил съм завиждал, не е вярно, просто се дразня когато има неща, които са явно некоректни
Пипбел ви казваше, че тук струвало 4 лв., после падна на 3 лв., видяхме, призна, че е продал 10% от портфейла си на 2.60 - разбирайте че е продал поне половината си докато ви обайваше
Сега казва, че ще продава на 2.30 (понеже видя, че такава в средната на балъците тук), разбирайте, че ще ви продава на под 2.10...естествено, ако има балъци..
Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръка
Право на реплика
Като си с чисти и искрени помисли - що тролиш нонстоп ?
Все още мисля че в 4-5 годишен хоризонт акцията ще струва 4лв. Особено ако използват кеша си да накупят яко земи при някой временен спих на пазара на земя.
2.80-3лв си беше резонния таван за тази година при тоя огромен дивидент и щеше да се случи, ако не беше се развил бул маркета и на БФБ и по краткосрочните спекуланти побързаха да пренасочат парите си към евентуални за тях други ракети.
И не - не съм продал половината. Повече
По едно време миналата година ранна есен бях стигнал 200дка, сега имам само 90дка. Дори още 9-10дка имам за продажба за да си докарам артиите безплатни.
Повечето неща де ги правя на БФБ съм ги обявявал Геко, онлайн - тук. Не се притеснявам или надявам че мога да влияя на пазара. За разлика от тебе.
Я кажи какъв ти е портфейла сега като си пич ? Ма честно.
Обещавам да не се смея....много.
Коментар
-
Пич, за теб 2 лева, за мен друго.
Пазарът ще каже каква е справедливата цена, не ти.
И на мен ми се иска това и онова, но не стоя тук да пиша колко трябва да е нещото си, пазарът в крайна сметка (добър или лош) си знае най-добре работата. Хайде стига писаници на желания...
Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръкаИстината е някъде там (The truth is out there)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБаси -
аз ли съм в грешка или търгуващите?
Не е ли последната дата за търговийка с правото на дивидент 30-ий, тоест утре? Сборището беше на 16-ий !!!“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Право на репликаКакво казва Пипбел:
Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
Коментар