IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Май тоя дивидент е в цената вече:
    Ааа, недей. Един колега каза, че дивидентът влиза в цената дни преди крайния срок на търговия с акции с право на дивидент. Да не си от вчера на борсата...

Коментар

Нямам представа Импе, времето ще покаже...
      Дори може и още по-сосно да стане. Още поне година ще цоцаме от тази акция.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        А догодишният (около пак толкова) е ли е в цената?

За около 13 месеца - около 90 стинки очертаем дивидент - 32-34 % дивидентна доходност... дори и на 3 кинта тая акция е евтина.
        Нямам представа Импе, времето ще покаже...

Коментар

Май тоя дивидент е в цената вече:
          А догодишният (около пак толкова) е ли е в цената?

За около 13 месеца - около 90 стинки очертаем дивидент - 32-34 % дивидентна доходност... дори и на 3 кинта тая акция е евтина.

Коментар

• Май тоя дивидент е в цената вече:

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
              Хубаво житце, вкусно житце - да, да.

Коментар

• http://www.novini.bg/news/138018-%D0...%B8%D0%B5.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                  много тежат слабите продажби от началото на годината. аз смятам ако догодина дадат 30 ст дивидент и след него цената на акцията е 2 лева декарите ще са оценени къмто 650. и аз се кумя да зема ли малко за спекула, ма пък реколтата не се знае каква ще е още, и продажбите тегави, все си мисля че лятото ще има сделки под 2.15 и при жабоците никой не продава въобще
                  Хич не са слаби продажбите - преди смятахме, че вече са заработени около 20 стинки на акция.

Аз мисля, че догодина дивидентът ще е горе-долу колкото сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Е - аз туканка допълних още - щом цената не ще да стигне до 3 кинта, за да продавам, тогава пък напук - ще пазарувам.
                    много тежат слабите продажби от началото на годината. аз смятам ако догодина дадат 30 ст дивидент и след него цената на акцията е 2 лева декарите ще са оценени къмто 650. и аз се кумя да зема ли малко за спекула, ма пък реколтата не се знае каква ще е още, и продажбите тегави, все си мисля че лятото ще има сделки под 2.15 и при жабоците никой не продава въобще

Коментар

• Е - аз туканка допълних още - щом цената не ще да стигне до 3 кинта, за да продавам, тогава пък напук - ще пазарувам.

Коментар

• Първоначално изпратено от наука Разгледай мнение
                        Здравей
                        къде точно падна дъждът?
                        в кой район

Поздрави
                        Падна във Велико Търново предполагам, че е преминало и към север, а за днес в прогнозата за времето показаха, че ще има превалявание по черноморското крайбрежие и към Добруджа

Коментар

• И още нещо - човек смята рискови премии все пак за собствените си пари. Т.е. неговите рискови премии могат да се различават много от това което пазара калкулира. Например това че пазара калкулира 10% риск за моите пари, не означава че аз не желая 15%. Ако аз смятам че 10% са недостатъчни, но пазара калкулира 10% то за мен тази компания става скъпа. От друга страна ако пазара калкулира 20% а за мен е 15% то за мен тази компания става евтина. Това с дисконтните потоци е просо упражнение за това какво смята пазара. Не колко струва една компания за някой отделен човек.

Ако за всеки един дадена компания струваше точно толкова колкото пазара калкулира пазарите щяха да са ефективни, нямаше да има смисъл човек да избира и търси акции и реално нямаше да има никакво значение кои точно акции избира, освен за това да си нагоди средния риск като отношение към пазарния. което реално е в основата на КАПМ. финансовата теория почти буквално казва че е излишно човек да оценява компании. това за почитателите на теоретичните глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Равновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.
                            Как дисконтираш компаниите без и такива с различно ниво на дълг ?

Например ако имаш 4 с еднакви всички други параметри, но едната без грам дълг, а другите 3 със дълг спрямо капитала от 0.2 , 0.7 и 1.2 да кажем.
                            Мерси.

Надявам се да не отегчим колегите.
                            Ма кат гледам взели да обсъждат времето...ще грабнат хляба на Минчо Праздников
                            Риска определя изискуемата норма на възвращаемост. Дълга е само част от риска. И то понякога не най-важната част. Като цяло можеш да приемеш че нормата за България е между 12 и 15 % това за големи стабилни компании. малко дълг към долната граница, повече дълг към горната част. Но пак зависи от цялостния риск.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Равновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.

Например ако имаш 4 с еднакви всички други параметри, но едната без грам дълг, а другите 3 със дълг спрямо капитала от 0.2 , 0.7 и 1.2 да кажем.
                              Мерси.

Накратко: във форулата ти за WACC не смяташ частта за дълга, т.е. смяташ само цената на собствения капитал, което е най-субективната част разбира се.
                              Ако вземеш под внимание :
                              - рътъма на разпродажби
                              - периода на разпродажби : 3, 4, 5, 10 години
                              - и цената на капитала
                              можеш да си закараш цената на акцията от 1,5 до 5 лева с лекота и винаги ще е обосновано, т.е. пълна загуба на време

Коментар

• Равновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.

Мерси.

Коментар

Working...
                                X