Първоначално изпратено от polax
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеНямам представа Импе, времето ще покаже...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеА догодишният (около пак толкова) е ли е в цената?
За около 13 месеца - около 90 стинки очертаем дивидент - 32-34 % дивидентна доходност... дори и на 3 кинта тая акция е евтина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеМай тоя дивидент е в цената вече:
За около 13 месеца - около 90 стинки очертаем дивидент - 32-34 % дивидентна доходност... дори и на 3 кинта тая акция е евтина.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнениеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениемного тежат слабите продажби от началото на годината. аз смятам ако догодина дадат 30 ст дивидент и след него цената на акцията е 2 лева декарите ще са оценени къмто 650. и аз се кумя да зема ли малко за спекула, ма пък реколтата не се знае каква ще е още, и продажбите тегави, все си мисля че лятото ще има сделки под 2.15 и при жабоците никой не продава въобще
Аз мисля, че догодина дивидентът ще е горе-долу колкото сега.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕ - аз туканка допълних още - щом цената не ще да стигне до 3 кинта, за да продавам, тогава пък напук - ще пазарувам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от наука Разгледай мнениеЗдравей
къде точно падна дъждът?
в кой район
Поздрави
Коментар
-
И още нещо - човек смята рискови премии все пак за собствените си пари. Т.е. неговите рискови премии могат да се различават много от това което пазара калкулира. Например това че пазара калкулира 10% риск за моите пари, не означава че аз не желая 15%. Ако аз смятам че 10% са недостатъчни, но пазара калкулира 10% то за мен тази компания става скъпа. От друга страна ако пазара калкулира 20% а за мен е 15% то за мен тази компания става евтина. Това с дисконтните потоци е просо упражнение за това какво смята пазара. Не колко струва една компания за някой отделен човек.
Ако за всеки един дадена компания струваше точно толкова колкото пазара калкулира пазарите щяха да са ефективни, нямаше да има смисъл човек да избира и търси акции и реално нямаше да има никакво значение кои точно акции избира, освен за това да си нагоди средния риск като отношение към пазарния. което реално е в основата на КАПМ. финансовата теория почти буквално казва че е излишно човек да оценява компании. това за почитателите на теоретичните глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеРавновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.
Как дисконтираш компаниите без и такива с различно ниво на дълг ?
Например ако имаш 4 с еднакви всички други параметри, но едната без грам дълг, а другите 3 със дълг спрямо капитала от 0.2 , 0.7 и 1.2 да кажем.
Мерси.
Надявам се да не отегчим колегите.
Ма кат гледам взели да обсъждат времето...ще грабнат хляба на Минчо Праздников
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеРавновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.
Например ако имаш 4 с еднакви всички други параметри, но едната без грам дълг, а другите 3 със дълг спрямо капитала от 0.2 , 0.7 и 1.2 да кажем.
Мерси.
Ако вземеш под внимание :
- рътъма на разпродажби
- периода на разпродажби : 3, 4, 5, 10 години
- и цената на капитала
можеш да си закараш цената на акцията от 1,5 до 5 лева с лекота и винаги ще е обосновано, т.е. пълна загуба на време
Коментар
-
Равновесов, имам питане. Че на мойте модели тука тоя фактор не е застъпен добре калкулационно в екселите.
Мерси.
Коментар
Коментар