IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от e500 Разгледай мнение
    Ако средната рента е 30-40лв на декар трябва ли да сме оптимисти, че средната цена на декар е 1200лв?
    Жена ми и шурата днес договориха със стария арендатор 35лв./дка.
    Кой се съмнява, че не обичам жена ми?

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
      съгласен съм с теб,но както знаем високите цени на продажби вдигат дивидентната доходност,та за това са тези Вълнения в тази ситуация
      но и скъпо се купува
      печели се от маржа, тъй че високите цени не са панацея

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        като собственик на земя много не ме интересува колко струва тя
        нямам намерение да я продавам
        даже бих се радвал ако е евтина, за да купя още
        така ,че големите растежи на цената не ми харесват
        не разбирам какво толкова ви грее високата цена на земята
        тя смъква доходността от рентата
        съгласен съм с теб,но както знаем високите цени на продажби вдигат дивидентната доходност,та за това са тези Вълнения в тази ситуация

Коментар

• като собственик на земя много не ме интересува колко струва тя
          нямам намерение да я продавам
          даже бих се радвал ако е евтина, за да купя още
          така ,че големите растежи на цената не ми харесват
          не разбирам какво толкова ви грее високата цена на земята
          тя смъква доходността от рентата
          Last edited by fortiss; 08.09.2013, 19:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
            земята ще продължава да расте,а който си е купил по евтинко в момента ще е доста доволен след време.Според мен временния спад,които се получи в началото на лятото е към своя край и от тук до нова година ни очаква един възходящ тренд,който може да качи цената на Атера до нива 2.40-2.80.При по оптимистично допускане и развитие на ситуацията и навлизане на чужди капитали спокойно можем да я видим на стойности около и над 4-4.50 и това много преди следващия дивидент,които допълнително ще даде подкрепа на цента на акцията
            Цената на земята може да дръпне напред само ако земеделието в страната започне да се развива - но за това трябват държавнически решения в много насоки - например - за смазване на хъхряшкият бандитизъм, заради който цели райони в моментът пустеят.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ако средната рента е 30-40лв на декар трябва ли да сме оптимисти, че средната цена на декар е 1200лв?

Коментар

• земята ще продължава да расте,а който си е купил по евтинко в момента ще е доста доволен след време.Според мен временния спад,които се получи в началото на лятото е към своя край и от тук до нова година ни очаква един възходящ тренд,който може да качи цената на Атера до нива 2.40-2.80.При по оптимистично допускане и развитие на ситуацията и навлизане на чужди капитали спокойно можем да я видим на стойности около и над 4-4.50 и това много преди следващия дивидент,които допълнително ще даде подкрепа на цента на акцията

Коментар

• Някои още преди ного години - на безценица.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Повечето хора вече си разпродадоха земята. Парите се насочиха най-вече в новото строителство. Не очаквайте първичния пазар да е вечен процес.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Да прав си. Сега прегледах новините. Било е даже 2009-та.

Преврат в Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ
                      18.03.2009 14:53

Както вече казах, от Еларг почнах да се интересувам чак 2011-та.
                      Вървяха някакви спорове, някакви взаимни съдения и така нататък. Те тези фондове си станаха интересни чак 2011 по принцип. когато земята вече скочи доста над средната им на придобиване.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Тогава излязоха тези които смениха елана. Елана бе махната от ръководството практически началото на 2010.
                        Да прав си. Сега прегледах новините. Било е даже 2009-та.

Преврат в Елана фонд за земеделска земя АДСИЦ
                        18.03.2009 14:53

Както вече казах, от Еларг почнах да се интересувам чак 2011-та.

Излиза, че този Круглихин е за разстрел а не КК
                        Last edited by Alonso; 07.09.2013, 12:33.
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

QVT продаде 49,5% от ЕЛАРГ ФЗЗ по цена 0,68 лв. за акция*
                          28.06.2011 12:12
                          Цената на сделката е по текущата пазарна и няма премия за контролен пакет, общата платена сума е 20,1 млн. лв.
                          http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,119179/
                          Както виждаш става дума за средата на 2011-та
                          Цялата работа свърши Данев. Да използвам повода да му благодаря публично !Перфектен мениджър от където и да го погледнеш. Бих инвестирал във всяко негово ново начинание.
                          Не е трудно да се сети човек например, че като продаваш земя на 800 лева както правеха тогава Атера, вместо да купуваш с парите земя на 550-600, можеш да купуваш собствените си акции, където земята излизаше по 180-200. Данев правеше точно това. Заменяше земя срещу собствени акции. Продава примерно 10% от земята срещу 20% от акциите и така успя да докара тази висока ликвидациоона стойност. И то го правеше не само за себе си. Всички акционери спечелиха от перфектното му управление
                          Тогава излязоха тези които смениха елана. Елана бе махната от ръководството практически началото на 2010.

Коментар

Ръководството бе сменено началото на 2010 като още от края на 2009 се вървеше към това. Решението за ликвидация бе взето по-късно. 2009 и началото на 2010 земята бе на дъното. Една от причините за ликвидация бе точно защото земята поскъпна доста в следващата година, година и половина.

http://www.elarg.bg/assets/files/doc....82b_ZPPCK.pdf
                            QVT продаде 49,5% от ЕЛАРГ ФЗЗ по цена 0,68 лв. за акция*
                            28.06.2011 12:12
                            Цената на сделката е по текущата пазарна и няма премия за контролен пакет, общата платена сума е 20,1 млн. лв.
                            http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia,119179/
                            Както виждаш става дума за средата на 2011-та
                            Цялата работа свърши Данев. Да използвам повода да му благодаря публично !Перфектен мениджър от където и да го погледнеш. Бих инвестирал във всяко негово ново начинание.
                            Не е трудно да се сети човек например, че като продаваш земя на 800 лева както правеха тогава Атера, вместо да купуваш с парите земя на 550-600, можеш да купуваш собствените си акции, където земята излизаше по 180-200. Данев правеше точно това. Заменяше земя срещу собствени акции. Продава примерно 10% от земята срещу 20% от акциите и така успя да докара тази висока ликвидациоона стойност. И то го правеше не само за себе си. Всички акционери спечелиха от перфектното му управление

Коментар

Знам по колко я купуваха, защото и аз тогава купувах моята земя по 200-300 лева. Нещата с Еларг обаче се развиха по късно. В края на 2011-та.

ЕЛАРГ ФЗЗ предлага самоликвидация, за да получат акционерите му повече 13
                              23.11.2011 22:05 - ето кога излезе новината
                              Ръководството бе сменено началото на 2010 като още от края на 2009 се вървеше към това. Решението за ликвидация бе взето по-късно. 2009 и началото на 2010 земята бе на дъното. Една от причините за ликвидация бе точно защото земята поскъпна доста в следващата година, година и половина.

http://www.elarg.bg/assets/files/doc....82b_ZPPCK.pdf

Коментар

Лесно може да се види от отчетите на Атера на колко са купували земята 2009 и началото на 2010 http://www.advanceterrafund.bg/filea..._Report-bg.pdf

Така че ако си продал на 600 лева просто си продал два пъти над средното.
                                Знам по колко я купуваха, защото и аз тогава купувах моята земя по 200-300 лева. Нещата с Еларг обаче се развиха по късно. В края на 2011-та.

ЕЛАРГ ФЗЗ предлага самоликвидация, за да получат акционерите му повече 13
                                23.11.2011 22:05 - ето кога излезе новината

Коментар

Working...
                                X